V Kaprunu je aquapark, ale nebyli jsme tam. U krimmlskych vodopádu je super vodní svět (jako hřiště , je koupání) to by děti určitě bavilo.
Cestování
Evaeva my jsme tam tenkrát vůbec nechtěli, ale nechytli jsme se v kempech u kteréhosi z těch Salzburgskych jezer, takže jsme ve tři odpoledne v kavárně hledali přístřeší. ![]()
continuity jojo, něco takového, hřiště, vodní hrátky,...
andulka01 díky, tam už jsme právě byli.
Evaeva my jsme nebydleli ani úplně v Kaprunu, ale v Piesendorfu. Možná něco najdete ještě víc na západ.
Evaeva kaprun, naproti zell am see je skvele mestske koupaliste Thumersbach se vstupem do jezera a bazenem se slanou vodou a brouzdalistem. Dobra restaurace. Asi nejhezci koupaliste, co jsem v Rakousku videla.
Schladming taky super, tam mas v karte vstup do aquaparku, venkovni zona je taky moc pekna. Deti pak nechtely na zadne jine koupaliste, ale celkove Schladming je super pro rodinu s detmi.
Hinterstoder - trochu zapomenuta oblast, na biotop jsme jezdili dal, to bych musela dohledat, ale primo v miste je male koupaliste, moc prijemne. Bydleli jsme na bio farme se zviraty, bylo to uzasny.
Děkuji za tipy na Istanbul, v práci začínám mít pověst efektivní cestovní koordinátorky. ![]()
Lamicka ano, ve Schladmingu jsme byli loni a pro rodinu, ale i na klasické lehčí túry to je skvělá lokalita. Plus ta karta. Ale právě nám tam chybělo přírodní koupací jezero, ty biotopy byly hodně plné a hlučné.
A díky za tipy
Evaeva biotop v Niedernsillu byl úplně v klidu. Je ale pravda, že nebylo úplně dokonalé počasí na koupání a když jo, byly jsme tam později k večeru.
continuity v tom Schladmingu bylo hodně lidí, taky jsme chodili až třeba ve čtyři. Ale je fakt, že bylo krásně.
Evaeva A co ten Bad Mittendorf? Je to na severní straně Dachsteinu. V místě je akvapark (tam jsme teda nebyli), na jednu stranu je Tauplitz, kde jde chodit i s kočárem,na druhou jsou jezera, která jdou obejít a cestou se koupat na takových miniplážičkách. A v Hallstatu v dolech by se klukům určitě líbilo.
brrr v téhle oblasti už jsme byli.
Zatím mně nejvíc zaujal Saalbach, ale chybí tam to jezero
Máme určitě v plánu využívat lanovky a vyrážet do hor. Bude nás tam víc, tak se u kočárku nějak vystřídáme/někdo zvolí alternativní trasu.
Před lety, ještě bez dětí, se nám líbilo v okolí Villachu, ale to už je daleko.
Evaeva See u Ischglu. Byli jsme tam předloni a super. Autobusy mezi městy zdarma, guest karta s lanovkama na každý den. Na vrchních stanicích různá hřiště, někde i koupání, hřiště s vodou, mini zoo... za nás super. Pošlu klidně víc fotek do sz někde, tady mě hrozně štve to nahrávání.

v Zell am See jsme byli naposledy tak 3,4 roky zpátky a teda nám se tam teda už moc nelíbilo. Dřív jsme ho měli rádi, ale struktura obyvatel se dost změnila...
barbucha ty mas tepelny komfort uplne inde ako ja. Ja som zmrzlina a zaroven ked mi zacne byt co i len trocha teplo, potim sa jak..
zahradky som vobec nepocitala, ze budu teraz otvorene, dobra sprava! Tak to si vezmem zimnu bundu aby som tam vydrzala sediet :)
Děkuji za tipy na Istanbul, v práci začínám mít pověst efektivní cestovní koordinátorky.
Hele, syn teď dělá super projekt do zeměpisu, musí nachystat prázdninovou cestu pro spolužáky, tři týdny, tři země, podrobný itinerář od letenek po denní program, přesuny, včetně konkrétních hotelů a restaurací. Je to super a normálně si to schovám, kdyby náhodou někdy (až teda na to, že začal Papuou-Novou Guineou, to nevím jestli bude zrovna někdy cíl
)
continuity taky tady musím poděkovat, skupina si myslela, že jsem hodiny seděla nad počítačem
a přitom se tady stačí zeptat
Garfie takový úkol by mě bavil![]()
Papua teda taky nevím , nejede třeba k Baltu
? Tam se chystáme v létě, jsou tam řopíky pro syna, vlak pro muže, ptáci pro mě a moře pro dceru :)
Mulen
To ne, má kruh Papua-Austrálie-Nový Zéland, ale zeptám se, jestli tam někdo nedělá Balt...(ale pochybuju, je tam jedinej Evropan. Já dnes potkala poprvé ve škole nějakou Italku a mluvily jsme spolu nadšeně asi půl hodiny jako nejlepší kámošky, taky je jediná ve škole).
Ten úkol je fakt super, je úplně fascinující, jak je to dítě schopný a jak dokáže zvážit okolnosti a jaký má postřehy, má tam třeba vybranou nějakou pláž, protože "na Papui byl velký problém s kriminalitou a tohle byla jediná bezpečná pláž, nevím jaká je situace teď, ale pro jistotu půjdeme sem..."
Nebo "bydlíme v nejluxusnějším hotelu na ostrově, ale v podstatě to znamená, že výbava je úplně stejná jako v hotelech, kde jsme byli před tím, jen hezčí a v restauraci jsou větší talíře, ale míň jídla na nich....".
Jako kam na to chodí, fakt nevím....
Garfie to je genialni!
711990 Ty jejich zeměpisný projekty jsou fakt super! V prvním pololetí dělal prezentaci o ČR, s tím jsem mu občas musela pomoct, hlavně s kapitolou Enviromental Geography, to bylo dost těžký i na mě. Ale teď to dělá úplně sám, maximálně se zeptá, kolik potřebuje času na snídani. :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje