Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:54

V Kaprunu je aquapark, ale nebyli jsme tam. U krimmlskych vodopádu je super vodní svět (jako hřiště , je koupání) to by děti určitě bavilo. 

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:00

Evaeva my jsme tam tenkrát vůbec nechtěli, ale nechytli jsme se v kempech u kteréhosi z těch Salzburgskych jezer, takže jsme ve tři odpoledne v kavárně hledali přístřeší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:10

continuity jojo, něco takového, hřiště, vodní hrátky,...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:34

andulka01 díky, tam už jsme právě byli.

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 17:28

Evaeva my jsme nebydleli ani úplně v Kaprunu, ale v Piesendorfu. Možná něco najdete ještě víc na západ. 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:05

Evaeva kaprun, naproti zell am see je skvele mestske koupaliste Thumersbach se vstupem do jezera a bazenem se slanou vodou a brouzdalistem. Dobra restaurace. Asi nejhezci koupaliste, co jsem v Rakousku videla. 

Schladming taky super, tam mas v karte vstup do aquaparku, venkovni zona je taky moc pekna. Deti pak nechtely na zadne jine koupaliste, ale celkove Schladming je super pro rodinu s detmi. 

Hinterstoder - trochu zapomenuta oblast, na biotop jsme jezdili dal, to bych musela dohledat, ale primo v miste je male koupaliste, moc prijemne. Bydleli jsme na bio farme se zviraty, bylo to uzasny.

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:26

Děkuji za tipy na Istanbul, v práci začínám mít pověst efektivní cestovní koordinátorky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:46

Lamicka ano, ve Schladmingu jsme byli loni a pro rodinu, ale i na klasické lehčí túry to je skvělá lokalita. Plus ta karta. Ale právě nám tam chybělo přírodní koupací jezero, ty biotopy byly hodně plné a hlučné. 

A díky za tipy 

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:48

Evaeva biotop v Niedernsillu byl úplně v klidu. Je ale pravda, že nebylo úplně dokonalé počasí na koupání a když jo, byly jsme tam později k večeru. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:50

continuity v tom Schladmingu bylo hodně lidí, taky jsme chodili až třeba ve čtyři. Ale je fakt, že bylo krásně.

Offline brrr
12468 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:34

Evaeva A co ten Bad Mittendorf? Je to na severní straně Dachsteinu. V místě je akvapark (tam jsme teda nebyli), na jednu stranu je Tauplitz, kde jde chodit i s kočárem,na druhou jsou jezera, která jdou obejít a cestou se koupat na takových miniplážičkách. A v Hallstatu v dolech by se klukům určitě líbilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:41

brrr v téhle oblasti už jsme byli. 

Zatím mně nejvíc zaujal Saalbach, ale chybí tam to jezero Máme určitě v plánu využívat lanovky a vyrážet do hor. Bude nás tam víc, tak se u kočárku nějak vystřídáme/někdo zvolí alternativní trasu.

Před lety, ještě bez dětí, se nám líbilo v okolí Villachu, ale to už je daleko.

Offline MPLee
3062 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 21:43

Evaeva See u Ischglu. Byli jsme tam předloni a super. Autobusy mezi městy zdarma, guest karta s lanovkama na každý den. Na vrchních stanicích různá hřiště, někde i koupání, hřiště s vodou, mini zoo... za nás super. Pošlu klidně víc fotek do sz někde, tady mě hrozně štve to nahrávání. 

v Zell am See jsme byli naposledy tak 3,4 roky zpátky a teda nám se tam teda už moc nelíbilo. Dřív jsme ho měli rádi, ale struktura obyvatel se dost změnila...  

Offline Mrakoplas
10010 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 23:25

barbucha ty mas tepelny komfort uplne inde ako ja. Ja som zmrzlina a zaroven ked mi zacne byt co i len trocha teplo, potim sa jak.. zahradky som vobec nepocitala, ze budu teraz otvorene, dobra sprava! Tak to si vezmem zimnu bundu aby som tam vydrzala sediet :)

Offline Garfie
28745 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 23:30
Reakce na continuity:

Děkuji za tipy na Istanbul, v práci začínám mít pověst efektivní cestovní koordinátorky.

​ Hele, syn teď dělá super projekt do zeměpisu, musí nachystat prázdninovou cestu pro spolužáky, tři týdny, tři země, podrobný itinerář od letenek po denní program, přesuny, včetně konkrétních hotelů a restaurací. Je to super a normálně si to schovám, kdyby náhodou někdy (až teda na to, že začal Papuou-Novou Guineou, to nevím jestli bude zrovna někdy cíl )

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 00:06

continuity taky tady musím poděkovat, skupina si myslela, že jsem hodiny seděla nad počítačem a přitom se tady stačí zeptat

Offline Mulen
5068 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 06:41

Garfie takový úkol by mě bavil

Papua teda taky nevím , nejede třeba k Baltu? Tam se chystáme v létě, jsou tam řopíky pro syna, vlak pro muže, ptáci pro mě a moře pro dceru :)

Offline Garfie
28745 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 07:20

Mulen  To ne, má kruh Papua-Austrálie-Nový Zéland, ale zeptám se, jestli tam někdo nedělá Balt...(ale pochybuju, je tam jedinej Evropan. Já dnes potkala poprvé ve škole nějakou Italku a mluvily jsme spolu nadšeně asi půl hodiny jako nejlepší kámošky, taky je jediná ve škole).

Ten úkol je fakt super, je úplně fascinující, jak je to dítě schopný a jak dokáže zvážit okolnosti a jaký má postřehy, má tam třeba vybranou nějakou pláž, protože "na Papui byl velký problém s kriminalitou a tohle byla jediná bezpečná pláž, nevím jaká je situace teď, ale pro jistotu půjdeme sem..." 

Nebo "bydlíme v nejluxusnějším hotelu na ostrově, ale v podstatě to znamená, že výbava je úplně stejná jako v hotelech, kde jsme byli před tím, jen hezčí a v restauraci jsou větší talíře, ale míň jídla na nich....". Jako kam na to chodí, fakt nevím....

Offline 711990
18351 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:07

Garfie to je genialni!

Offline Garfie
28745 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:18

711990 Ty jejich zeměpisný projekty jsou fakt super! V prvním pololetí dělal prezentaci o ČR, s tím jsem mu občas musela pomoct, hlavně s kapitolou Enviromental Geography, to bylo dost těžký i na mě. Ale teď to dělá úplně sám, maximálně se zeptá, kolik potřebuje času na snídani. :-)