Mha jezdí se tam kvůli překrásným plážím, termálním pramenům a dobrému jídlu, vyloženě památky tam nečekej, to mě napadá jen Aragoneský hrad, je to primárně místo na přírodní krásy. Celý ostrov je propojený spolehlivou mhd za pár eur. Teda abych nekecala, bylo to tak před 7 lety. Na Ischii vzpomínám jako na jedno z nejhezčích míst, co jsem kdy navštívila, moře je tam úchvatné (ačkoliv cesta z téměř jakékoliv pláže k ubytování vede téměř vždy do brutálního kopce), zlaté pláže jsou protkané černým sopečným pískem. Za sebe můžu doporučit Forio a Sant' Angelo.
Cestování
continuity na vrchol Vesuvu potrebujes vstupenku a neda se koupit na miste. Kupuje se online. Na Vesuvu je mizernej az zadnej signal. Nam se nakup nepodaril ani s pripojenim na wifi mistniho stankare.
Ginger Tak to je docela hustý a přiznám se, že by mě to teda vůbec nenapadlo řešit předem! Byla bych dost naštvaná, kdyby to nešlo pořešit na místě.
Ginger jj,díky, to jsem už někde četla. Právě jsem po hodině vyvalcila letenky s wizirem, zafungovala už třetí karta, tak se vrhnu na organizaci. Začneme asi v Římě, snažila jsem se dávat pozor, když se to tady řešilo.
Jedno dítě má rýmu jak blázen, doufám, že to není začátek dlouhého řetězce nemoci. ![]()
Garfie nechces slyset, jak to komentoval muz. Vylezli jsme k vrcholu asi z poloviny kopce, zacalo prset a vrcholova odmena se nekonala. Italske sopky nam proste nejsou souzene. Na Etne jsme taky skoncili kousek pod vrcholem.
Blaire
Dekuji moc
, ta regionale jede po pobřeží? Google mi hledá jen tu jednu trať.
Mě by se moc líbila Ischia, ale pochopila jsem, že ty termály jsou teď mimo sezónu zavřené. jak se to má teď v únoru na Capri? Pochopila jsem,že může být rozbouřené more, ale jinak? Není tam mrtvo úplně?
To mi nedoslo,ze jedete v unoru, to je pravda,ze Capri asi moc smysl nema. Vlaky, se kteryma jsem jela ja, po pobrezi nejezdily, ta trasa byla stejna, ale regionale delal vic zastavek.
Ginger Nechci to slyšet, dovedu si to úplně živě představit! ![]()
Chtěla jsem koupit Berlin welcome card. Prosím vás, chápu to správně, že si ji musím koupit buď na místě nebo on-line, ale vytisknout! a platí od data a hodiny, kterou si zvolím už při koupi? jsem čekala, že si to koupím a stáhnu do tel aplikaci. Ale nikde ji nevidím https://www.berlin-welcomecard.de/en
Zafungovalo mi zdejší vyhledávání a děkuji Ounz a Lilly_Ku , které tu dávaly tipy na Berlín někomu dřív. Určitě taky využiju.
Nedaleko East side gallery je https://markthalleneun.de/ Zaujal mě, že bychom si tam mohli vybrat každý svoje jídlo. Je to tam fajn, nebo najdu lepší místa? Chceme si pak ještě projít Kreuzberg.
Ja som ten Rim uz vzdala (mame letiet zajtra vecer) ale nejak som ukecavana, nech ideme. Ale ja vobec neviem ci to dam, ci ma to nevycerpa. Teplotu nemam od nedele, v podstate mi uz dva dni nic vyznamne nie je okrem unavy a zmrznutosti. Ked sa zmierim s tym, ze budem cele dni len niekde posedavat a neuvidim nic, tak by to aj slo? Ach kde je nejaky pan Lorenz? ![]()
Pokial to máte poplatené, určitě by som cestovala.
Já trebars v Ríme samotnom velké ambicie nemám. Chcem akurat do Kolosea a tvých suvisiacich pamiatok, asi nekuknut do Vatikánu a dalej to nechávám osudu. Takže, ked sa nám nebude chciet prezevlujeme to a bude.
continuity mame len letenky a tie neboli nejak strasne drahe (ryanair). Ubytko sme stihli zrusit. Ja prave neviem ci zvladnem cely den chodit, ci ma to neodpali na dalsi tyzden. Este vcera vecer, ked som osprchovala deti,som sa citila ako po farani v bani! Ale dnes je to zas o daco lepsie. No asi to necham vyhnit do zajtra a uvidime :)
Mrakoplas no uvidíš zajtra, ved nemusíš běhat cely den a aspon nebudeš doma koukat na neporiadok.
Jediné co by som nejak riesila je nadcha a dutiny.
continuity nadchu mam stale ale nic hrozne, v podstate smrkam len o trocha viac ako bezne :) ale planujem proste behat s respiratorom, hlavne v lietadle a na letisku. Infekcna uz by som byt snad nemala ale nechcem chytit nejaky dalsi moribundus. Ci myslis, ze bude problem dutiny a let?
A dakujem pane Lorenz :)
Infekcna už asi nebudeš.
Ale ta změna tlaku, ale trebars mužovi to nevadí. Pokial nemáš úplně ucpané dutiny, tak asi v pohodě, vzala by som si do letadla Olynth a před startom to oplachla.
Mrakoplas ja bych se na to vybodla, z vlastnich nekolika zkusenosti, kdy jsem se polonemocna nekde vlacela a pak akorat byla dalsi 2 tydny ko. radsi bych si poradne odpocinula a nabrala energii.
notna s tou welcome card to chapes spravne, ze si ji musis vytisknout, nemecko je v digitalitsci bohuzel 100 let za opicema a tenhle priklad je jeste ten nejmin zasadni problem.
Markthalle 9 je fajn, byva tam dost plno, ale jidlo a pokoukani super.
Lilly_Ku Díky moc za odpověď. Se mi tomu nechtělo věřit. Jsem si říkala, jak se budu stydět, až mi odpovíte, co nevidím. Berlín! a chce po mě tisknout papír ![]()
continuity olynth tusim mam, dik za tip.
Lilly_Ku no prave, lenze doma s detmi si stejne neodpociniem. Zato keby som tam dva dni bez nich prelezala na hoteli..
. A mal to byt prvy spolocny vikend bez deti po tristvrte roku, fnuk.
Mrakoplas tak jestli to je bez deti letet vs s nima neletet tak je jasny, ze si spis odpocines tam, to bych jela i kdybych se mela cely dva dny valet v posteli :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje