Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:48

Garfie to je super projekt!

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:52

Garfie skola pro zivot

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:58

Garfie to je rozkosny. A maj danej rozpocet?

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:01

711990 Neomezenej!!!  Musela jsem mu zatrhnout soukromý vrtulník!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:02
Reakce na Mrakoplas:

barbucha ty mas tepelny komfort uplne inde ako ja. Ja som zmrzlina a zaroven ked mi zacne byt co i len trocha teplo, potim sa jak.. zahradky som vobec nepocitala, ze budu teraz otvorene, dobra sprava! Tak to si vezmem zimnu bundu aby som tam vydrzala sediet :)

​Oni mají všude ohřívače... a pokud si sedneš na slunnou stranu, budeš i bez ohřívače zpocená jak...

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:05
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:14

A mimochodem, co mě docela v Římě překvapilo... těšila jsem se na počuch, to jest na oblaky krásných vůní kol nositelek - a co jsem tam nejčastějc potkala? Nic moc zajímavýho, zato Eternity, mnohokrát! Já ji tak nesnášim, že se ji s ničím nespletu

Velkej rozdíl proti Milánu!

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 10:32

Zdravím z NZ. Tentokrát mě Aotearoa přivítala takhle

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 10:50

Manuka  Ty se máš! Užij si rodinku a občas sem dej nějaké fotky! Nám to málem taky vyšlo, koukala jsem na letenky na podzim a chytila jsem za pouhých 12 tisíc, ale než jsem stihla ověřit, kdy budou prázdniny, tak byly pryč. 

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 11:08

Manuka Nádhera!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 11:35

Manuka ooo

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:49

Manuka Krása :-)

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:51

andulka01 Prosím tě, dávala jsi sem tip na hezkou tržnici v Římě a já to nemůžu najít :-(. Nemohla bys mi ji sem dát ještě jednou? :-) Díky

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:03

MPLee mas pravdu, ze primo v Zell am see je hodne arabu, byli i v Kaprunu. Majitelka penzionu nam rikala, ze v roce 2008, kdyz byla financni krize, tak se ta oblast snazila prilakat bohate araby a ti tam ted vlastni plno nemovitosti a hodne tam jezdi. Ale byli vsichni velmi zdvorili, zeny nadherne vonely, deti byly hodne, nas to nijak nerusilo. Jezdili jen na ty nejvetsi atrakce a nejdrazsi atrakce. Velka vyhoda toho je, ze do te oblasti nateklo spoustu penez a treba v bazenu ani na verejnem koupalisti nebyli. Urcite bych to nebrala jako duvod tam nejet. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:08

Evaeva jeste me napadl Obertraun - hned v miste jezero, kolem mnoho atrakci i pro mensi deti. Detem tehdy bylo 3 a 6. Mamuti jeskyne, ledova jeskyne, vyhlidka 5 fingers, krasna jezera kolem, zubackou na Schafberg, Halstadt kousek.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:21

Manuka Ach. Užij si to.

Offline Blaire
73 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:39
Reakce na Mrakoplas:

andulka01 no tych prazdnin som sa trocha bala. Prosim ta vies mi specifikovat ten Ramsau, naslo mi ich viac.

K tomu Rimu - trochu sa bojim, aby to nebolo dalsie mesto bez atmosfery  (pre mna) ako Milano..to sa mi az na par momentov nepacilo v podstate vobec. Ovela viac sa mi pacilo Bergamo, odkial sme leteli. Das teda nejaky tip kam v Rime? Pocitam s tym, ze tam, kde treba kupovat listky dopredu sa uz nedostaneme. Ale staci mi aj uzit si atmosferu mesta, kludne vynecham highlity ak by som sa tam mala predierat davom. Alebo aj oblast kde je fajn sa ubytovat.

​Jestli můžu ještě dodat nějaký tipy k Římu :):

Na výhled na město chodím na Janikul - Gianicolo. Je to kousek od Vatikánu, nebývají tam davy turistů a dá se tam koupit ve stánku nějaký drobný občerstvení. Pěkný výhled je taky ze zahrad u Villa Borghese.

Pokud byste chtěli antickou památku, na které nebývá narváno, zkuste Caracallovy lázně. Od Colossea je to cca 15ti minutová procházka a bývalo to tak, že platila jedna vstupenka na Colosseum, Forum Romanum a Caracallovy lázně, ale to nevím, jestli platí pořád.

Pár minut od Colossea je taky bazilika San Pietro in Vincoli (Svatý Petr v řetězech), ve které je socha Mojžíše od Michelangela.

Připojuju s k tipu na Campo de' Fiori, osobně tam jdu vždycky aspoň jeden den na snídani, sednu si na zahrádku a u cornetta a cappuccina pozoruju ten cvrkot na tržnici. Ráno tam ještě nakupují místní, během dne už se tam motají spíš turisti.

A co se jídla týče, kdybyste někdě natrefili na "pinsa romana", stojí za to vyzkoušet. Je to římská specialita, předchůdkyně pizzy, jak ji známe dneska, kdy se na těsto dávají čerstvé ingredience. Třeba v Trastevere se na ni dá narazit poměrně často. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:40

Který místo z toho výčtu je vhodný pro seniory ? Trocha lehké turistiky, nějaká ta lanovka, občas koupání, výlety za něčím zajímavým,  šikovné ubytování .. nebyli jsme tam v okolí nikde.

Edit - myslím to Rakousko.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:58

Lenka22 Kaprun i Schladming jsou myslím obojí výborná východiska.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 14:19

Blaire o dakujem moc, to su skvele tipy. Tak uz len aby to vyslo (ludia okolo padaju ako hrusky s dakym moribundusom, bojim bojim)