Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 21:11

Evaeva malokdo da fotku, na ktere pres dest neni videt na 20 metru S cestovanim ti to preju, ja zacala az nekdy po ctyricitce, tak to jeste dohanim. Pred revoluci jsem byla jen jednou ve Francii a co s tim bylo za shaneni a zarizovani, to uz si dneska snad nikdo neumi predstavit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 21:19

Kokoska jo, ale tohle byl každodenní řekněme cestopis té rodiny. Bylo tam spíš zima než vyloženě hodně deště (to samozřejmě může být náhoda)

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 21:55

Evaeva kde to najdu?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 22:24

Kokoska zkusím to zítra pohledat. Ale zase nečekej moc informací, je to dělané pro ig

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 22:32

Evaeva dik !

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 14. prosince 2024 10:15
Reakce na Kokoska:

Nase cesta do Maroka padla, nejake potize s dopravou nebo co, jeste neni letovy rad a bez nej nejdou resit dalsi navaznosti. Takze misto na poust jedem na Faerske ostrovy, pry tam 300 dni v roce prsi, cozje misto spesl pro me, zavislaka na slunicku a privetivem pocasi.

​Na Faerských ostrovech jsem byla. Je to opravdu o štěstí, pokud vyjde počasí, je to dechberoucí, pokud prší, tak je to opravdu tak, že šeď nebe splývá s šedí oceánu. Tak přeji hodně štěstí.

Ale je to opravdu čistě jen příroda, minimalistická krajina - jsou to kopcovité ostrovy se skvělými silnicemi a tunely pod mořem, krásné útesy, ptáci, obzvlášť papuchalkové. Ostrov Mykines je top. Tam jsme měli pěkné počasí, bylo to úchvatné. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 14. prosince 2024 12:41

continuity parádní fotky severu. Je to super takový dárek!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. prosince 2024 13:03

Kokoska prosím tě, našla jsem to, je to na ig "Už tam budem", ale jen pár fotek a asi tři věty, to ti asi nepomůže. Fotky krásné, počasí spíš polojasno, jako problém zmiňuje vítr a občasnou mlhu, déšť ne. Článek na blogu zatím bohužel nemají.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 14. prosince 2024 16:33

Mermaid Evaeva dik, dobra navnada!

Victoria ja mam ta odlehla mista rada. Snad uplne porad prset nebude, ale musime pocitat s horsim a doufat v lepsi!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 04:49

Nechtelo se mi tahat furt ven mobil, tak mam jen jednu fotku z helsinskeho vanocniho trhu. Z Tampere, kde byl dle meho ten trh jeste o neco hezci (a hlavne zasnezeny), nemam nicCelkem fakn bylo historicke Porvoo, tam ale trhy oteviraly asi az vecer. Jen skoda ty sedivy oblohy. S modrou by to bylo fotogenictejsi :))

Offline barbucha blogger
35463 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 17:13

razorblade 

To Porvoo vypadá krásně! Ty udržovaný dřevěný domky, dole samá kavárnička a obchůdek... připomnělo mi to třeba takovou Sigtunu a jiný starý švédský městečka. A lidi si jich považjou - žádný paneláky hned v druhý ulici...

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 10:24

Ty zimní fotky jsou tak krásný! No nic, Filipíny jsou křesťanský ostrůvek uprostřed JV Asie, tak aspoň Vánoce tu slaví (a pořádně!). Já se navzdory nemoci odhodlala slanit k vodopádu, stálo to za to! Běžně se dá proplout na loďce k dalšímu, ale kvůli povodním to bylo bohužel nebezpečné...

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 19:23

Lesní hřbitov v Novém Boru. Rodině jsem řekla, že tam chci pohřbít. V životě jsem na tak krásném, mystickém a zároveň "aktivnim" hřbitově nebyla. 

Zas mi nejdou nahrávat fotky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 12:27

continuity vy jste byli v tom Oybinu, že? Spali jste v Žitavě nebo v Čechách? Resp. doporučila bys nějaké místo jako dobrý výchozí bod pro výlety po okolí?

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 12:41

Evaeva my jsme tehdy byli na půjčené chalupě v Krompachu.

Lužické hory jsou celé dobré, teď jsme byli kousek od Sloupu. Většinou musíš popojet autem, ale pár km. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 12:47

continuity jojo, to je jasný. Já hledala něco okolo Liberce a napadlo mě toto. Tak jsem si říkala, jestli nemáš nějaké postřehy. Vidím to na ty květnové dny, takže prodloužený víkend akorát, z toho den v Liberci.

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:32

continuity Ten je moc krásný. Jen mi to bohužel kalí historie.

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:21

Sweet Potato je to místo, kde se lecos stalo a stejně jsou tam všichni hezky pohromadě. Pokud tam v noci lezou z hrobů a perou se, to by byla jiná, ale působí to na mně, že si spíš spolu zakouří.

Mě by asi nebavilo nějaké nudné místo. Muž byl překvapený, že nechci do Nubusic. Co bych tam s dedkama dělala

Offline Muslik
548 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 12:59
Reakce na Evaeva:

continuity vy jste byli v tom Oybinu, že? Spali jste v Žitavě nebo v Čechách? Resp. doporučila bys nějaké místo jako dobrý výchozí bod pro výlety po okolí?

​jeeee, muj oblibeny kraj. Doporučuji jako vychodisko Krompach nebo Marenice. Ja to tam znám jak svy boty, nejbližší kamarádka tam ma v Krompachu chalupu a často tam u nich jsme. 

Ve Sloupu je konečně nahoře u rozhledny perfektní restaurace místo té staré poloruiny, doporučuji k navsteve.

Oybin je pěkný, s dětmi vláček, v Zitave hezká pidi zoo, nad Krompachem na Hvozd, v okolí je spousta hezkých vycházek, nemusí to být nic náročného. A v Krompachu i dobrá farma na jidlo

Klidně dej vědět, napíšu ještě nejake tipy