Gatita jen v Interlakenu by byla zabava na tyden urcite, my byli 4 dny a nestihli jsme toho moc. Pak jsme prejizdeli do Engelbergu. Koupani bylo dost, krasna priroda a ta detska zabava fakr za me prekvapive dobra - vsude nejake hledani pokladu/indicii na peknych trasach nekde na vrchu lanovek, za vyplneni herni karty deti dostavaly odmeny (treba ksiltovku, nejakou hru a podobne - mohly si vzdy vybrat treba z 5 veci), vse zdarma. Teda jasne, dospeli museli zaplatit tu lanovku
Planovala jsem hlavne podle techto stranek https://swissfamilyfun.com/ a urcite se tam jeste s detmi vratime
Cestování
MPLee všechno krásný ![]()
MPLee to je krasa! Jestli si vzpomenes, budu za sdileni tipu rada. Ja mam ty horske dovolene rada, ale loni jsme byli v Kaprunu, kde to bylo tak moc skvele, ze se mi moc nechce jinam
.
edit dekuji za tipy výše
Gatita posles mi do sz mail? Mam to zpracovane v pdf i s orientacnima cenama za lanovky a podobne
Tak bych ti to behem zitrka hodila tam.
kaprun je super a hlavne tam maji pres leto ru jejich kartu se slevama, ne?
MPLee ta karta byla skvela, vubec jsme neresili lanovky, autobus, vstupy na koupak - sli jsme vzdy treba na necelou hodku pred zavirackou. Ale i to misto jako takove bylo nadherne, i lidi tam byli hrozne mili, opravdu to pro nas byla perfektni dovolena, kde si kazdy nasel vyziti.
Možná je to spíš přiznání, ale jeden náš známý, který často jezdí do Afriky, právě jede na gorily a má jako spolucestovatele Marka Orka Váchu. To je cesta, na které bych chtěla být. Jenom bych mlčky spolucestovala!
To tedy!
Gatita to je velká výhoda těch karet, že je ti jedno, že vyjedeš lanovkou a děti pak ujdou sotva kilometr nebo se jdeš vykoupat po výletě do bazénu.
Ale to Švýcarsko bude určitě taky super, budou to zase jiné hory. I ty Dolomity jsou jiné. (Přijde mi, že ty vyšší hory jsou trochu lepší na turistiku.) Akorát ty ceny asi budou jinde ![]()
A záchody v kempu ![]()

MPLee my na horách jíme s radostí chleba, ty restaurace nikdy nejsou uprostřed cesty. Ale je to pěkná služba. Já bych se do Švýcarska jednou hodně ráda podívala, ale až budou větší, abysme si to víc užili (za tu cenu
).
Evaevamy se doted Svycarsku vyhybali, brali jsme to tak, ze Rakousko je dostupnejsi (ve vsech ohledech). Ale rada bych se tam mrkla i na ta mesta, bude to zas neco jineho, i architektonicky a tak. Ja cekam, jestli mi vyjde ubytovani ve spratelenem zarizeni. Jinak by to bylo dost drahe.
Gatita ano, já myslím, že je to krásná lokalita ve všech ohledech. Akorát dál a dráž. Ale mít nějakou nabídku, tak neváhám
Když to dopadne, možná, ale fakt jen možná, bych mohla poslední lednový víkend v Neapoli. Co si nemám nechat ujít? Pompeje a Herkulaneum jsou jasné, to je primární cíl, nahoru na Vesuv nepotřebuji. Ischii asi nestihneme. Je něco zajímavého přímo v Neapoli? Kde se dobře lokálně najíst (nejen pizzu)?
Je dost možné, že tam pojedeme z Verony vlakem, takže budeme bez auta.
Neapol je pro mě přehlídka toho, co jsem nestihla.
pokud budete bez auta pořádně se podívej na tu dopravu do Pompeji. Byli jsme tam v únoru a bylo to nějaké docela komplikované.
Dale jsem nezvladla sansevero kvůli chybějící rezervaci a mrzí mě to doteď (možná víc než ty Pompeje)
andulka01 ischie je velmi zajímavá, ale na otočku to za mě nemá cenu. Aby člověk obešel ty prameny a trochu si to o užil potřebuje MHD většinu dne.
Co se týče restauraci,dostali jsme tip v hotelu, pak jsou tam nejaké strašně vychytene pizzerie, co fungují už 250 let a mají po oteviracce f ontu na hodinu. řekla bych, že nejlíp se najís v normální pizzerii, řídila bych se Googlem.
continuity ahaha, mapa mi ukazuje do Pompejí i Herkulanea vlak, tak jsem podlehla dojmu, že to je brnkačka. Jdu to najít líp. Edit: vypadá to, že to půjde, vlak Circumvesuviana. Díky za upozornění.
Když nebude Neapol, tak další možný cíl bude Ravenna, to by bylo autem a jednodušší.
andulka01Neapol bez auta je zcela ok, jen ty okolní lokality byly trochu složitější.
andulka01Neapol bez auta je zcela ok, jen ty okolní lokality byly trochu složitější.
andulka01 ted jsme od tama přijeli, ptej se:D
Pompeje samy jsou na celý den, my tam byli na otevíracku a odcházeli skoro jako poslední, vesuv ani herkulaenum jsme bohužel nestihli, zdrhli jsme před deštěm na pobřeží amalfi. Neapol jako taková, no jak to říct vidět neapol a zemřít pokrikovaly děti když slapaly těch milion schodů nahoru na hrad. Dali jsme přístavní pevnost, galerii uffizi, nějaké kostely, ten hrad na kopci, mořské potvory v restauraci přímo v centru, možná bych našla i která to byla, ale je jich tam hromada, včetně nahanecu. Jako viděla bych to tak, že bych se tam ráda někdy vrátila s více časem, nebo bez deti:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje