Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 16. března 2025 09:51

Vari Snad jim ta předpověď nevyjde. Já pozítří odlétám na Madeiru a taky to vůbec nevypadá dobře.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 16. března 2025 10:02

VariJá se vloni vracela z jihu Portugalska do Lisabonu na počátku dubna za tak hustého deště, že jsem nevěřila, že to bez nehody dáme.  Často nebylo vidět na auto před mnou. Druhý den dopoledne svítilo sluníčko a odpo déšť. Naštěstí ten týden předtím na jihu bylo slunečno. 

Vyloženě oblíbené restaurace na jídlo nemám, ale mám oblíbené zmrzliny: Amorino, Sorbettino, Santini. A chutná mi všechno jejich pečivo. Výhodná jsou obedova menu. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 16. března 2025 10:05

Sweet Potatojá si vcera koupila letenky na začátek dubna do Athén. Na týden. Ještě jsem tam nebyla, tak se těším na plánování.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 16. března 2025 10:20
Reakce na Malvin:

Sweet Potatojá si vcera koupila letenky na začátek dubna do Athén. Na týden. Ještě jsem tam nebyla, tak se těším na plánování.

​Athény mám na seznamu, také jsem ještě nebyla. Plánujete strávit celý týden jenom v Athénách? Je tam co dělat? Nebo plánujete i denní výlety mimo město? Díky za odpověď, ráda se inspiruji, takže předem díky za sdílení.

Jinak u nás je aktuální Sevilla , měli jsme jet už loni, ale nevyšlo to. Čekám na lepší předpověď počasí, prší v té oblasti teď hodně, ale Španělé vodu potřebují:-)

Edit. V Athénách byli foodblogeři Taste of Prague, takže pokud máte Instagram, lze tam od nich najít určitě nějaké zajímavé tipy.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 16. března 2025 10:35

Victoria Athény jsou prvotny cíl. Ale určitě vyjedeme ven. Jeden den bych chtěla vyjet na ostrov a projít se po pláži. Nechce se mi zatím půjčovat auto, tak uvidim, kam vyrazíme dál. Jak moc se dá kam dostal vlakem, busem. Třeba dojde i na to auto. 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 16. března 2025 10:44

Vari zajimave byvaji i trznice, takove ty zastresene, plne ovoce, zeleniny, ryb, lokalnich produktu... kdyby jo hodne lilo.

Edit - napsala jsem to, nez jsem docetla, ze to radi i Malvin.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 16. března 2025 10:55

Malvin Určitě stojí za to vyjet ven, klidně i tím vlakem nebo auto půjčit i třeba jen na den. 

Aniž bych vám chtěla cokoliv vnucovat, jistě si poradíte sama, tak já se inspiruji vždycky těmi cestovními agenturami, které dělají jednodenní cesty z velkých měst. To mi dá inspiraci, kam se dá z toho města na jeden den podívat, více si pak vyhledám sama. Ale pro tu prvotní inspiraci a přehled je mi to tedy dost nápomocný. Jela jsem s nimi organozovaně asi jen dvakrát, z toho jednou ve Skotsku z Edinburgu, protože tam se jezdí vlevo a tam řídit nechci.

https://www.viator.com/Athens-tourism/d496-r33940326971-s207820331

https://www.getyourguide.com/atheny-l91/celodenni-vylety-tc172/

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 16. března 2025 11:08

Victoria Malvin v Atenach krome klasickych pamatek ctvrt Plaka, takove spravne mraveniste v uzkych ulickach, kramky se vsim, restaurace, kavarnicky... ale dopoledne je tam mrtvo, lepsi k veceru. Kolem namesti Monastiraki jsou stresni restaurace s vyhledem "z oka do oka"na Akropoli, ale vetsinou je potreba rezervace. Pokud budete bydlet dal od centra, doporucuju vyuzit metro.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 16. března 2025 11:14

Kokoska Díky za tipy. U nás Athény jsou na seznamu, ale aktuálně ne na předních místech, tak snad to někdy využiji:-)

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 16. března 2025 11:31

Victoria ja jsem tam byla 2x, ale vzdycky jen cestou jinam. Ale je tam co videt, samozrejme kdyby clovek chtel projit muzea a podrobne vsechny pamatky, zabralo by to casu dost. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 16. března 2025 11:37

Kokoska Já vlastně Řecko vůbec neznám, tak bych to chtěla časem napravit:-)

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 16. března 2025 11:51

Victoria to je dobry zamer.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 16. března 2025 12:00

Victoria

Řecko je super, jen doporučuji se mu vyhnout v sezóně. Jak pevnina, tak ostrovy jsou ale nádherné. 

Atény mám teda ještě na seznamu, ale týden si tam umím představit. Jen ne s mojí rodinou, která ty památky moc nedává. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 16. března 2025 12:06

Victoria delam to úplně stejně. A právě mě tam zaujaly nějaké vesnice v horách, klášter, proto zase uvazuji o půjčce auta. Ale nejedu sama a uvidíme podle počasí. A hlavně Athény jsou hlavní bod programu a já ráda muzea a galerie, i podivné věci jako první panelák v Německu, bývalé sídlo tajné policie, kdy na fasádě domu naprosti zůstali držáky na kamery, tak bůhví, co zajímavého objevím v Athénách. 

Kokoskadíky za tip. Já jsem zatím bookla nějaké studio kousek od Muzea pod Akropoli, okraj čtvrti Plaka. 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 16. března 2025 12:08

Victoria myslim, ze druha pulka zari nebo i prelom zari a rijna je na cestu idealni. Vloni jsme byli od  9.rijna, bylo pres den docela horko, ale more uz chladnejsi. Byl to okruh od Aten az uplne na jih a zpatky, kdybys chtela, poslu ti program. 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 16. března 2025 12:09

Malvin tak to neni metro potreba :)

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 16. března 2025 13:17

Malvin To nové muzeum Akropole je hodně dobré.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 16. března 2025 17:15

continuity Díky, určitě bych nejela v létě, to je moc horko. Takový konec září nebo květen mi přijde jako dobrý termín.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 16. března 2025 17:16

Malvin Tak hlavně ať se cesta zadaří. A určitě se tu ocení, pokud to budete sdílet:-)

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 16. března 2025 17:18

Kokoska Díky, souhlasím. Za nabídku děkuji, ale už jsem zkoukla nabídku a itineráře cestovky Kiwi (snad si správně pamatuji, že je to ta, s kterou jezdíte), takže se inspiruji tam. Pokud by to bylo aktuální, tak se ještě pozeptám přímo tady:-)