Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 16. března 2025 17:35

Victoria ano, s Kiwi jsme tam byli. Nic jineho bych ti neposlala :) Mne se libilo v horach, lesy tam jsou jeste zive a mensi mestecka maji uplne jinou atmosferu nez ta primorska.

Online Malvin
1643 příspěvků moje polička 16. března 2025 19:19

Victoriaděkuji za přání. Poté napíšu, jaké to bylo. Jsem zvědavá, neb mám pocit, že na rozdíl od Říma, kde byl skoro každý, tak Athény tolik lidí nenavštívilo. Aspoň mém okruhu. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 16. března 2025 20:04

Muž byl letos zábavný, že pry nam docházejí jarní destinace.

Jsem na něj vytáhla ty Atény. (Mám ten seznam samozřejmě delší, ale zrovna do Atén chci dost). 

Co se v předjaří, kdy se to hodí nám, spíš nedoporučuje, je ten nešťastný Lisabon. Má od tamtudy kolegu a ten říkal, že v únoru tam prší vodorovně. Musíme se prohrabat k tomu březnu alebo tam vyrazit v květnu. 

Offline Tabea
7863 příspěvků moje polička 17. března 2025 08:49

Byla jsem v Athénách kdysi (ehm pred 18 lety ) v prosinci a teplotně to bylo fajn. Jen že probíhaly stávky, takže jsme se třeba do některých areálů vůbec nedostali. Jeden den jsme vyjeli do Pireu a pak odpoledne zjistili, žže se nemáme jak vrátit, protože doprava začala stávkovat. Hned se nás chytil nějaký chlap, že kam jdeme, jeho bratranec je taxikář a odveze nás. Já tohle vtíravý chování blbě nesu, takze jsme šli zpět do centra Athén pěšky.

Online Malvin
1643 příspěvků moje polička 17. března 2025 09:13

continuityjá byla dvakrát v kvetnu a vždy tam vypukly třicítky a vedro. Vloni jsem v Portugalsku byla až konec dubna, ale časove v Lisabonu jen jeden a půl den. A až na slunné dopoledne to bylo stale s destem. Do Paříže jsem letěla v ten turisticky nejideálnější čas počátkem června - déšť, zima. Si nevyberes. 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 17. března 2025 09:35

Malvin my jsme s dcerou desne mrzly v Parizi v zari. Ona byla zrovna ve veku, kdy mela na vsechno svuj nazor a vlastni rozum, takze kdyz maminka rekne Vem si bundu, tak je ji teplo, i kdyz je skoro fialova zimou. Takze jako suvenyr si domu dovezla anginu.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 17. března 2025 14:15

Tak díky všem za tipy na Krakow. Moc jsme toho nestihli bohužel :) Bylo hnusně, pršelo, sněžilo a byla kosa.

Kolem Wawelu jsme jen proběhli, i centrum bylo spíš bleskově. Ale byli jsme v sobotu ve Wielicze a šli jsme tu hornickou trasu. Už jsem těch dolů prošla víc, tak .. jako jo, bylo to pěkný, ale příště určitě půjdem tu normální vávštěvnickou trasu. Akorát dcera si odtama odnesla asi dvě kila solných šutrů.

A odpoledne jsme se místo židovské čtvrti táhli do Bronowic do nákupního centra, aby si syn zahrál na veřejný klavír

Příští rok, až bude zase Anime koncert, znový a lépe!

Offline ankou
257 příspěvků moje polička 17. března 2025 17:48

Mulen kde se da videt ten pamatnik s lustrem? To je bozi! 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 17. března 2025 18:06

ankou to je Wieliczska

Offline Friga
2044 příspěvků moje polička 17. března 2025 18:17

razorblade ty jo, to jsem vubec netusila, ze to studio existuje! Budu se tam muset podivat! Ja vim jen, ze pred par lety zpristupnili dum, kde Aaltovi bydleli (tam jsem taky jeste nebyla). A jestli jsi jeste ve Finsku a stihla bys to, tak se prijed podivat na stary kostel v Espoo (Espoon tuomiokirkko), protoze ho po Velikonocich budou na dva roky zavirat kvuli rekonstrukci. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. března 2025 19:22

Friga ja se musela rozhodnout mezi vilou a studiem, nakonec to za me vyresil rezervacni system :) a vidis, myslela jsem na to, ze se ti ozvu, ale pak jsem nechtela otravovat. Tak holt kostel za dva roky.

a do studia urcite vyraz, mela jsem tam z toho moc prijemnej pocit.

Offline ankou
257 příspěvků moje polička 17. března 2025 22:04

continuity dekuju, píšu si

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 18. března 2025 06:47

ankou jojo, solné doly Wieliczka. Je to ta důlní trasa a lustr je celý ze soli :)

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 18. března 2025 07:15

Mulen ten luster sme presvihli, Krakow je krásne mesto, staré mesto je top, ale neviem prečo vždy ked tam ideme, je hrozná zima. Buď fuka, alebo prší.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 18. března 2025 07:26

ankou Mulen 

Kvůli lustru není potřeba absolvovat důlní trasu,stačí návštěvnická 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. března 2025 08:26
Reakce na Mulen:

ankou jojo, solné doly Wieliczka. Je to ta důlní trasa a lustr je celý ze soli :)

​To je bomba ten lustr i ta fotka!

Offline Friga
2044 příspěvků moje polička 18. března 2025 12:42

razorblade dik za tip! Ja jsem minuly tyden moc cas nemela, tak nevadi, ze ses neozvala. Ale jinak mi muzes vzdycky napsat, kdyz tu budes, pokud se mi to nebude hodit, tak ti napisu, ze se mi to nehodi

A jak jsem ti v lete rikala, ze nam rozsiruji trat, tak uz kousek od nas zacinaji stavet novy tunel vedle stareho! A celkove s tou stavbou pekne pokracujou, vzdycky na to koukam, kdyz jedu domu z Helsinek. Jen je teda jisty, ze dokonceni bude mit aspon rok zpozdeni, protoze mesto zacalo pozde s vyberovym rizenim na stavebni firmu druhe etapy

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. března 2025 13:49

Friga nebourej mi babovicku! Ja vdzycky myslela, ze ve finsku stavby a obecne vse kolem nich perfektne slape a nikdo tam nevysira jako u nas :))

priste se ti ozvu nejak s predstihem, abychom mohly naplanovat treba tu vilu aalto. Jsou to jen skupinky po 15. A myslim, ze to, ze jsem v sobotu rano sehnala jedno z poslednich volnejch mist na odpoledni prohlidku studia, bylo dano tim, ze je mimosezona.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 18. března 2025 13:51

Janulik03 tak doufám, že nebudeme mít tu smůlu co vy. Jednou kosa stačila.

Kan díky :)

Offline Friga
2044 příspěvků moje polička 18. března 2025 14:28

razorblade stavby tu asi slapou o neco lip, aspon tu vetsinou nekdo neco dela, co jsem si vsimla, ale dokonaly to tu taky neni Treba novy blok jaderne elektrarny Olkiluoto mel zpozdeni mnoho let a je to tusim uplne nejdrazsi stavba na svete. A metro do Espoo melo taky zpozdeni a navic nejak blbe naplanovali unikove vychody, ze nemaji dostatecnou kapacitu, takze kazda druha souprava konci uz ve stanici Tapiola, takze dal na zapad ma metro interval minimalne 8 minut. 
A urcite napis, az budes mit v planu sem prijet!