Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 04. května 2025 20:38

slniecko Taky jsem počítala, že to půjde dlouho,asi ze skladu z Hongkongu, ale nakonec mi přišel šestý den, odesláno z Německa, ale nevylučuju, že jsem měla jenom štěstí na rychlé dodání.

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 04. května 2025 20:43

continuity Mám taky 15, ta 17 bohužel nesplňuje u některých aerolinek rozměry pro zavazadlo v základní ceně, ale snažím se balení promýšlet a používám ho výhradně soukromě a na takové cesty notebook nevozím + ty kompresní obaly jsou super, to taky nějaké místo ušetří.

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 04. května 2025 20:44

continuity nooo, teda jedete!

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 04. května 2025 20:49

stes luciole ano juka kratkolista, anglicky Josua tree. 

Roste prakticky jen tady kolem - když kolem vezmeme trochu velkoryse. Pojmenovali ji mormoni, protože jim připomínal Jozuu, jak se modlí k Bohu. Je to nejvyšší z juk, dorůstá až 12 metrů. Tahle moje tak vysoká není, všechny kytky jsou z místa, kde jsme tankovali, random placek uprostřed pouště. 

Mohavska poust je víc na jih, tohle je takové území nikoho. 

Kousek sever, na levém břehu Colorada, je velká indiánská rezervace. 

.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 04. května 2025 20:53

Černá kočka tak to jses dobrá, že se do toho zbalis, já tak na jednu noc max. 

Teď mám jako kabinové sebou taky ten větší. Ale vleču v tom kromě prezuvek a šátku, i věci na jeden den, taky sluchátka a dalekohled. Do toho malého to bylo už strašně narvané. 

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 04. května 2025 20:53

Mermaid Kupovali jsme si celodenní za 12€ Palti i do Versaille, uz ne do Disneylandu. Pořídili jsme si jejich karty asi za 2€? To uz nevim přesně tu cenu. Jde si jízdenky stahovat do aplikace v mobilu, ale měli jsme obavy, aby nám neklekly mobily. Odcházeli jsme ráno , vraceli se v noci, hodně točili , fotili, tak pro jistotu jsme to chtěli mít na kartě.

Info jsme čerpali tady https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs?__cf_chl_tk=WwW4DwkX0NnsFMiJV4wZGFOihsVT4X3OFLZJAMUTNJs-1746384737-1.0.1.1-JiEKvGIxPAzgk0QbqSmR_6gEUQV3Qfx1_T6s5cKMef8

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2025 21:02

continuity chtěla jsem se tě zeptat, jestli je v plánu, ale nechtěla jsem prudit, kdyby neHezký!!

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 04. května 2025 21:03

continuity A hned se jde na to dívat. Poušť je super!

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 04. května 2025 21:05

Mermaid Systém mi složitý nepřišel. Pokrytí Paříže MHD je perfektní. Nikde to nebylo na zastávku daleko, značení srozumitelné na zastávkách i buse nebo metru nebo vlaku. Tramvaji jsme nejeli. Používali jsme Google maps. Třeba Londýn mi přijde méně srozumitelný v tomto směru.

Jen nás překvapilo, že někde z jedné zastávky metra mohou jet dvě linky, takže hlídat, která přijela a nastoupit do té správné. Ale je to značené, jen jsme na správné zastávce automaticky nastoupili do vozu, aniž bychom se podívali, kam jede.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 04. května 2025 21:35

brrrmusíte teď vydržet do pátku . Zkusím dát večer fotky z nějaké střechy, jestli někoho seženu, kdo tam se mnou půjde. 

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 04. května 2025 22:03

continuity Perfektní výlet!

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 05. května 2025 07:24

notna díky moc, no musím to ještě nastudovat, francouzsky neumím ani ň, tak mi přijdou složité i názvy stanic mhd

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 05. května 2025 14:31
Reakce na continuity:

Tohle je Americká představa Říma a pak asi Versailles. 

​To je strašný tak akorát vymejt oči Savem... Mohavská poušť mnohem lepší!

Užij si výlet, samozřejmě je dobrý se podívat (skoro) kamkoliv!

Online JankaM
3051 příspěvků moje polička 05. května 2025 15:16

Nebyl někdo v zoo Wroclav? Na internetu mají uvedeno že pro žáky chtějí vidět školní nebo studentský průkaz, fakt to chtěli vidět? Nic takového nemáme chci koupit rodinnou vstupenku předem, tak nevím 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 05. května 2025 15:20

JankaMurčitě jsme nic neukazovali, ale dětem tehdy ještě nebylo 15. 

Online JankaM
3051 příspěvků moje polička 05. května 2025 15:33

continuity děkuju, mám 11 + 8, tak snad to bude v pohodě. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 05. května 2025 17:12

Vae victis.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 05. května 2025 17:45
Reakce na continuity:

slnieckoSamsonite batuzky jsou koupila dětem na běžné nošení a oba se odporoučely po půl roce. Kufry asi fajn, ale batoh už nechci. 

​Kufor Samsonite mám teraz, je fajn, pohodlný, pevný praktický...batôžok a prebalovaciu tašku som mala na materskej a vydržali nevydržateľné, ale to bolo pred skoro 20 rokmi....teraz to už môže byť úplne iné kafe...

To Nordace vraj mizerný materiál (ale zas iné referencie hovorili že materiál dobrý a nepremokavý), dlhé dodanie a problémy s vrátením.

Ty si to brala s toho ich eshopu, alebo to už majú aj niekde inde?

No a presne 15-tku by som chcela, síce trochu prekračuje limit aj u Ryanair aj u KLM (u každého inak samozrejme), s nimi lietam najčastejšie, ale predpokladám, že asi s troma cenťákmi na výšku nebudú robiť problém.

13-tka je len o centimeter širšia (zvonka to asi merajú), než mám nb, tak to si netrúfam, že ho tam nenarvem.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 05. května 2025 17:46
Reakce na Černá kočka:

slniecko Taky jsem počítala, že to půjde dlouho,asi ze skladu z Hongkongu, ale nakonec mi přišel šestý den, odesláno z Německa, ale nevylučuju, že jsem měla jenom štěstí na rychlé dodání.

​No, to je slovo do bitky...letím budúci utorok...

aj keď jasné, môžem to vyriešiť nejako provizéorne a na Nordace si počkať.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 05. května 2025 17:50
Reakce na continuity:

Tak jo,třeba vás dnes uspokojim. Domluvili jsme si vrtulník do grand Canyonu. Fotek mám asi jenom milion, ale nějak mi to nejde nahrávat.

​Oooooooo!!!!

Grand Canyon je veľká manželova téma, už bol rim-to-rim, potom o rok išiel stanovať na niekoľko dní (a ťahali ho odtiaľ Garmiňáci...) a tento rok chcel splav, ale nevylosovali ho.....vrtuľníkom sa chystá môj otec....som zvedavá na zážitky!!!