continuity to je taková nádhera !!
Cestování
Tataři jsou už dost velcí, aby při cestování vystoupili ze své komfortní zóny, holomci jedni ![]()
Gruzie v létě tak na 12 dnů. Nějaké prvotní tipy? Napadá mě Jos . Nebude tam narváno?
continuity ty fotky z kanonu jsou nadherne. A to dalsi je presne ta "krajina Marlboro" a nekde tam taky bezel Forrest Gump, fakt ty skalni utvary jsou monumentalni a fotogenicke. Takze vzpominam, uz je to skoro 15 let.
brrr jak tam bude narvano nevim, byla jsem tam pred 8lety. Ale ono se to rozprostre. Kam byste leteli? Na kutaisi staci den, na Tbilisi spis dva. Ale jela bych do hor. Bud autobusem do Svanetie. Mestecko Mestia, kde muzete udelat trek kolem hory Ushba nebo vicedenni do Vesnicky na konci sveta Usghuli. Tam uz jen najatym autem a uz za nas dost odirali turisty.
Dalsi tip je pod nejvyssi horu Kazbeg, je tam nadherny klaster a vede tam pekna silnice. Daji se delat treky i v okoli. Ja tam pri jednou omylwm prekrocira hranici do Ruska a pohranicnici (nastesti Gruzinci) nebyli moc radi
. Ale kdo by cekal ze jedna pevnost je z pulky na jine hranici.
A treti asi nejmene dostupna oblast, ale za me nej je Tusetie. To je nahorni oblast dostupna cca 4mesice v roce jen terennim autem (nutno najmout). Ta cesta je silena ale silene nadherna. Tam je to takova krasa. Nam bohuzel tehdy moc nwvyslo pocasi.
Pak jsme se jeste koupali u more, primo u hranice s Abchazii, mestecko Anaklia. Kdysi to mel byt lixusni resort, dnes se tam v okoli opustenych hotelu pasou kravy. Takovy zajimavy kontrast.
My moc neprojizdeli vnitrozemi, treba Gori rodiste Stalina jsme vynechali atd. Ta zeme je ale hodne mala, presuny rychle. Vsude jezdi marsrutky ?male autobusky) nebo taxiky (stare Lady). My teda dost i stopovali. V Gruzii je skvele jidlo, ovoce a silne mistni vino. Zavidim, jela bych hned...
Jos dík za tipy, musím ještě vzít v potaz geopolitickou situaci. Třeba ta Tusetie mi v soucasnosti připadá trochu ošajstlich. Ale prostuduju to.
continuity my jsme.podobnou cestu absolvovali loni. A presne jsem si rikala, ze jeste pul rok predem jsem jen doufala, ze se tam.jednou podivam
brrr ano, radsi koukni. Jak pisu, Gruzii i Armenii jsem nasvstivila cca pred 10 lety a bylo to jine. Dokonce tehdy do Jerevanu letaly CSA a Nahorni karabach byl bezpecny (nejeli jsme tam nakonec, ted lituju). Kratce predtim jsme byli na Krymu, v kyjeve...jina doba, jina era
brrr Albanie te nelaka?
rasaNori Ta Gruzie víc, ale tu Albanii bychom zase mohli autem, to je fakt. Spíš to vypadá, že budeme mít psíš problém dá dohromady termín. Začákem prázdnin je pryč muž pracovně (Soul a nějaká Čína, se má), pak mají kluci různě soustředění a ještě tam nacpat těch deset dnů.
My teď byli na skok v Toskánku. Miluju to tam. 

brrr do Albánie v lete spíš ne, je tam šílené vedro.
brrr potvrzuju Svanetii a konkrétně Mestii, byla jsem před šesti lety a přeletěla jsem tam a zpět malým letadlem z Natakhtari. Potvrzuju i to stopování, pořád mě u Mestie někdo chtěl někam vozit a bylo jim hrozně divný že chci jít pěšky, bylo to otravný ale nikdy jsem si nepřišla v nebezpečí (ani v těch autech, ani v místní obdobě Uberu). Je tam teda hodně volně se pohybující zvěře, hodně různě přátelských i nepřátelských horských psů, krávy jdoucí po ulicích i stezkách kde se jim sotva vyhneš, divoký koně. V Tbilisi bylo těch toulavých psů teda taky ohromný množství, krásný město ale místama mimo hlavní ulice dost zanedbaný. V Tbilisi angličtina celkem v pohodě, ve Svanetii horší, tam byla hlavně ruština a rukama nohama. Celkově naprosto nádherná země a fantastický zážitky :)
TorrahKrásné záběry!
Torrah continuity krasne fotky ![]()
continuity a spousta vody, kde se dá koupat, v thetu zas takové vedro nebylo, u moře teda dost, ale skvělé koupání...
Torrah krásné fotky
rasaNori Kdyby něco ozvu se pro tipy, ale souzním s continuity ,já fakt teplo, natož horko nemusím.
Klara dík, píšu si!
Torrah Krása!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje