Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. června 2025 08:24

Evaeva u ty Čenstochovy?

Zas taková pecka to tam neni. Byly jsme tam pět dní v domku na samotě, bylo teda strašlivý vedro, takže jsme se tam váleli, grilovali, 3x jsme se byli koupat, přijel za námi kamarád. ty hrady samotné jsou dost o ničem a kolem takový normální les, akorát na ty poušti jsme byly 2x. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2025 08:31

continuity jojo. Ono s našimi dětmi je výlet tři kilometry pomalu celodeňákJe tam ještě nějaké jezero, ta Čenstochová a nějaké ty skalky a samozřejmě ten olštýn, tam oni vydrží dlouho . My tam před milionem let byli s našima, ale prý jen v té Čenstochové a zrovna tohle město si vůbec nepamatuju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2025 08:32

continuity pecka to určitě není, ale já mám tohle skoro všude, nikdy nestihnu všechno, co mně zaujme v mapě, ať tam jsem víkend nebo týden

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2025 21:01

A poradite este ktore pobrezne miesto vybrat po Gdansku? Tak na tri dni. Zastavili by sme sa v Lebe na duny, ostat tam alebo radsej ist dalej? Mne to podla fotiek pride vsade take nic nehovoriace..

Offline stes
9028 příspěvků moje polička 06. června 2025 21:12

Dejte takový to Trojmesti  Sopoty a Gdyne k tomu Gdaňsku. A pokud Vas zajímá historie,tak Westeplatte. Není hezky,ale je to genius loci

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. června 2025 21:14

Mrakoplasvšude je to víceméně stejný, mně se nejvíc líbily medzizdroje, ale to máte už daleko. Klidně bych zůstala v ty Lebe. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2025 21:37

stes Gdyna ma nelaka, Sopoty mozno v ramci vyletu dame, v Gdansku budeme byvat ale dni budeme travit tak rozne.

continuity tiez mi to prislo vsade v podstate rovnake, tak pojdem podla toho kde najdem dobre ubytko.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. června 2025 21:43

Mrakoplas no to je velice rozumné. Je to tam vždy k moři procházkou, tak bych dbala, aby to nebylo až moc daleko. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2025 22:11

Mrakoplas to pobřeží okolo leby mi právě přišlo, že k moři je to vždycky třeba dva kilometry (a ani ty pláže se mi nezdály nijak super). To by naši po nějakém výletě už nechtěli jít. Ale určitě je to tam fajn na kole.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. června 2025 22:23

Evaevapláže jsou v polsku vsude víceméně stejné, v tom zrovna žádný podstatný rozdíl není. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2025 01:30

Evaeva vzdialenostne od Gdansku som si dala limit Ustku. Presla som booking, google mapy aj nejaku skupinu na fb. Ubytka uz su dost prebrane. Tam, kde by sa mi to pacilo viac, su to uz palky alebo to nesplnuje ine kriteria. Zatial mam favorita v Lebe, 750m od mora (co je blizsie ako od nas na kupko). Decka su zvyknute chodit pesi, v nasom dzirensdorfe chodi mhd raz za hodinu :D Alebo pripadne ist na vzdialenejsiu plaz autom. A v pripade zleho pocasia je tam dost kolotocariny pre spruzele deti a sambovu penazenku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2025 07:18

Mrakoplas ty "lunaparky" tam jsou všude. Já neplánuju u toho moře trávit celý den, takže je mi jasný, že po 3/4 dne někde ve městě už by 2km (což jsem měla ve výběru já) jít nechtěli. Jinak mi to tam přišlo pěkně vesnické. 750 metrů je celkem v pohodě, do školy to máme tak 600

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2025 10:35

Evaeva 2 km uz su dost. Do toho kilometra je to v pohode, to je ako nasa cesta do skoly. To zvladnu aj po vylete. 

Moje hlavne kriterium je vlastne vybeh a prizemie.Niekde kde mozu deti vybehnut sami hned von bez rodicov :) Takze by mi kludne vyhovoval domcek v kempe. Tie byvaju oplotene, s ihriskom. Tam by som o nich pol dna nevedela :D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2025 10:51

Mrakoplas to by se mi taky líbilo, ale našla jsem jen s blbou polohou. Nakonec máme byt v nějakém komplexu, ale myslím si, že v něm moc času nestravíme, pokud nebude nějak hnusně.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2025 11:00

Evaeva ja som aj nejake nasla, ale pomer cena/vykon :) su lepsie apartmany. Uvidim. V Gdansku budeme byvat asi v centre, tak druhe ubytko uz chcem s volnejsim pohybom. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2025 11:05

Mrakoplas my máme po cestě chalupy. Já jsem právě chtěla relativně u pláže a zároveň nejlíp na dopravě, ať do centra nemusíme autem. Takže předpokládám, že odpoledne budeme až do večeře na té pláži, pokud nebude zrovna pršet.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. června 2025 14:41

Rada bych zde do analu zanesla, ze prave zazivam trochu podobnou dovolenou te me legendarni na kanarech :D az si zacinam rikat, jestli chyba neni ve mne :D zdravim kronikarku Karja :)))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2025 14:45

razorblade tak ale chceme podrobnosti!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. června 2025 15:14

Nevýhoda jednoho člověka v autě je, že když věří navigaci a navigace ho zavede do prdele, tak je proste v prdeli.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. června 2025 15:18

bublifuk Promiň, ale říká se, že to není v prd@li, ale v lidech. :D