Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 02. června 2025 09:38

Kan 

Mně lidi ve městech nevaděj, naopak je ráda pozoruju (z bezpečí zahrádky ). A v centrech nebejvá ani moc špína ani moc bezdomovců atd., rozhodně to neni horší než třeba na Andělu, o Václaváku ani nemluvě... a na periférie se ani nedostanu, co bych tam dělala? 

Evaeva 

S dětma tak leda k rybníku nebo k moři, ale voda je mokrá všude a stromy jsem už viděla

Ale je to na vkusu každý soudružky, vo tom žádná!

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 02. června 2025 10:11

Keďže žijem v kraji plnom kopcov, lesov, lúk, rada idem sa odreagovať do mesta. Len tak sa poflakovat, pozorovať ruch a potom sa vrátiť. U nás rovina nie je, tak asi by mi tie kopce chýbali. Ani to more a vlastne vodu celkovo, nemusím, aj keď samozrejme idem. 

Mne ešte vždy pri príchode domov srdce poskočí

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 02. června 2025 10:21

Janulik03 

Když jsme ještě jezdívali do Trenčína, tak jsme při tý příležitosti prolezli všechny zříceniny v Pováží a okolí, hrady a kaštiely jsem měla ráda, ale co z toho, když se člověk musel plazit půl dne nahoru  Teta měla i kousek chalupu, hned pod Lopeníkem, i tam bylo moc krásně... ale já se vždycky s úlevou vracela k babičce na placatou Hanou

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 02. června 2025 10:26

barbuchaáno je dobré, že sa každému páči niekde inde, inak by sme sa nepomestili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 10:42

barbucha právě že i bez dětí, jako bych byla přesycená různýma vjemama, co mi poskytujía hledala klid. Ale obecně to ráda kombinuju, na to je výborná Itálie - 3 dny v dolomitech, den v Milánu

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 02. června 2025 11:33

Evaeva 

Klid mám doma, zaplaťpámbu

Offline stes
9028 příspěvků moje polička 02. června 2025 11:45

Já mám ráda města se zevlovanim se skleničkou na zahrádce a chození po staré architektuře. Při tom sezením miluju cvrkot,ale žádná pouliční vystoupení jakéhokoliv druhu, snad jen příslušný místní folklór...čest vyjímkám. Zevluju ráda i u moře nebo na horach. A hlavne s nekym,kdo furt nemluvi. Pak najednou jedu do přírody a jsem nadšená...mně se vlastně líbí všude,jsem ráda,když vypadnu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 12:23

barbucha no jasný. To u nás nehrozí

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 02. června 2025 13:53

Když sjíždíme z Železných hor, kde máme chalupu, (a jsou to jen kopečky, žádný hory), a sjedeme směrem ke Kolínu, tak se pokaždý radostně nadechnu té volnosti, toho rozletu duše, té svobody, té dálky, a je mi to hrozně příjemné. Úplně se mi  vždycky uleví.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 02. června 2025 14:18

Máte prosím tipy na bezvadné výlety v okolí Třeboně? Co neminout?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. června 2025 14:24

Tak po precitani clanku ake hrozne a horuce leto storocia nas caka, definitivne zavrhujem Chorvatsko a skusime asi ten Balt. Ale mne sa to taak nechce nanovo planovat! Prosim dobre duse, dajte tipy kam sa vybrat, mame len tyzden, kludne so zastavkami po ceste, urcite nechcem tyzden kvasit pri mori. Kludne nejake pamiatky, priroda, hocico. Chcem sa vyhnut obrovskym hotelom a komplexom, takisto lunaparkom atd..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 14:31

Mrakoplas my stavíme cestou tam v poznani (centrum, velké jezero, akvapark, IQ park), dojedeme do Gdaňsku a cestou zpět v olštýně (zřícenina, skály). V Gdaňsku byl největší výběr apartmánů blízko pláže, ale uvažovala jsem i nad Sopoty. Do Gdaňsku se pak dá dojet vlakem. Co tam budeme přesně dělat ještě nevím, je tam, myslím, akvárium, pak klasicky centrum, Sopoty, Gdyně (dobrá je prý plavba přístavem), hodně hřišť, mi přišlo. Hel jsem po poradě zde zavrhla. Chci jet do Leby na dunu, ale to už je přes hodinu cesty (my budeme v Gdaňsku celý týden).

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 02. června 2025 14:33

Nemůžu dohledat, jestli jezdi ta úzkokolejka z Jindřichova Hradce, resp. jen ta jedna část. Všude info jen k roku 24.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 02. června 2025 14:33

Mrakoplas Evaeva Mimochodem k Poznani odjíždím zítra na služebku. Potom budu noct referovat o archeoskanzenech na Ostrowě Lednickým a v Biskupinu, atd.

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 02. června 2025 14:35

Evaeva ale na Helu je zachranna stanice tulenu s pravidelnymi vystoupenimi a muzete tam jet lodi a zpatky vlakem :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 14:44

baltik jenže je to hrozně dlouhá cesta, to by s nimi byl očistec. Je to teda varianta, když bude hnusně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 14:45

brrr budu ráda. 

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 02. června 2025 14:56

Lenka22 zkus se zeptat andulka01 , myslím, že o tom mívala přehled, pokud si to teda nepletu;)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. června 2025 15:06

Evaeva vdaka, tak to by som fakt mohla obslehnut :)

brrr budem vdacna a stastnu cestu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 16:35

Mrakoplas ještě jsem si vzpomněla, že je tam dost vojenských památek, nějaké lodě a tak. To by se mohlo líbit klukům.