Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Karja
45075 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 13:18

continuity Ano, ano tuto odpověď jsem slyšela...navíc já tam mám dva druhy, červený a zluty:D. Já to musím ostříhat nějak univerzalne:D

Offline continuity
43954 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 13:19

Karjajá bych to nestríhala, jen výslovně suché větve a uvidíš na jaře. 

Offline letolet
759 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 13:23

barbucha úplně se mi vybavila ta omamná vůně u babičky. Měla ji v ložnici a kdyz kvetla, tak se babička stěhovala na noc do obýváku :)

Online Pinot Noir
30182 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 14:08

Karja já ti moc neporadím, výsledky našeho maliní ukazují, že s malinami to neumím. Radím totéž, co continuity - nechat to být, na jaře uvidíš.

Online Myrtila
5547 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 14:40

Karja My máme mix malin, něco jsme koupili (a zapomněli, které to jsou), něco prorostlo od sousedů. A stříháme jenom suché klacky na jaře. Stejně to všechno plodí hlavně podle toho, jak moc na to paří sluníčko a kolik to má vody. Takže třeba letos nám to všechno zaschlo ve stadiu květů a těch pár plodů se na slunci uvařilo. 

Offline Karja
45075 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 14:47

Pinot Noir continuity Myrtila Já to mám strašně rozroste, takže ostříhat to potřebuje. Myslím, že udělám takovou kombinaci...ostříhat všem a nechám pár letošních vyhonu;).My jsme neměli právě ani moc květy, proste marne

Online Pinot Noir
30182 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:25

Karja tak dej pryč všechno, na čem letos prokazatelně byly plody, z toho už nic nebude. A stříhat úplně se zemí, v těch kmíncích nad zemí přežívají škůdci (bejlomorka a ještě cosi).

Offline Karja
45075 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:53

Pinot Noir No myslela jsem, že bych nechala pár letošních výhonků, kdybych náhodou měla ty dvoulete:D

Online Pinot Noir
30182 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:59

Karja jj, já to taky tak dělám, část nechám, část zkrátím, část vyřežu úplně. Ale nám se každý rok buď upečou, nebo brzo zčerviví, tak je to taková zbytečná aktivita celkem. Já bych to nejradši zrušila, ale zbytek je přesvědčen, že ta moje práce za těch pět malin stojí.

Offline Karja
45075 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 16:18

Pinot Noir No:D. U nas to vloni vypadalo velice nadejne, i jsem je právě ještě rozesadila víc a letos bida

Offline Janulik03
20453 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 18:36

Pinot Noir Karjatiež tak robim, ale tento rok po tých horkach sme to všetko dali dole. Maliny sa doslova uvarili . A navyše sú na mieste, kde niet voda, museli by sme ju tam zložito dostať, tak sme sa zhodli, že si dám nové bližšie k domu, tie čo plodina viackrát. Toto boli taká stará odroda, už ani moc metodiku, len sa rozrastali. 

Offline barbucha blogger
36296 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 23:00
Reakce na Sweet Potato:

barbucha Ta je!

Já mám voskovek několik druhů, takhle velkou tedy žádnou, roky už nekvetly. 

​Nebrala sis ode mě kousek? Jestli se ti ujal, třeba někdy taky vykvete... Já měla předtím problém najít kus s těma dvoubarevnýma listama, teď už bych našla i delší To vyvázání ji normálně oživilo.

Offline barbucha blogger
36296 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 23:02

letolet 

Měla jsem kdysi taky bíle kvetoucí a ta vůně byla fakt silná. Tady u toho fialovýho květu necítím nic

Online Mha
příspěvků moje polička 16. zaří 2026 14:36

Karja

Jaký je to druh, poznáš taky podle toho, jestli plodí podruhé. Zrovna teď by měly kvést a plodit, pokud jsou remontatni.

Offline Karja
45075 příspěvků moje polička 16. zaří 2026 14:55

Mha Tak to prozkoumám, ale ony hrozně málo plodily i v sezoně....Takže spíš to ostříhám všechno a nechám fakt malinko malinko letošních výhonů...

Mám z té zahrady zeleninové fakt džungli nějak momentálně, normálně se těšim snad poprvé v roce na listopad, že bude určitě už zryto a uklizeno, blbě se mi na to kouká:D

Online Mha
příspěvků moje polička 17. zaří 2026 20:38

Karja

Úplně ti rozumím. Já tak po půlce září, asi jak odjedou děcka zase do školy, začnu mít té zeleně plné zuby a jenom hubim a likviduju. Na jaro nemyslím.

Blbé je, že jak teď hodně prší, spousta rostlin se snaží dohnat ty letní horka a pořád kvetou, prirustaji a furt dál a dál.

Offline Karja
45075 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 20:54

Mha dneska už jsem tam na chvíli vlítla a vyrvala aspon ty plevele, které taky evidentně dohání to suché léto, a z dvaceti metrů už to působí o trochu líp.....no a muž, muž pořezal vrbové větvičky a děti to roztahaly po celé zahradě a dokonce si z toho udělaly teepee uprostřed zahrady, které i zalívají...jestli jim to zakoření, tak mě mrskne.

Online Mha
příspěvků moje polička 17. zaří 2026 21:29

Karja

Teepe nebo jakousi sisatou variantu mi děti taky jednou udělaly... No, nepotěším tě.

(až si dohraly, tak jsem to spletla a měla jsem v tom kompost)

Offline Karja
45075 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 21:33

Mha Mně vadí jen to místo, jinak at si s tím dělají co chtějí...ale ted jak je to čerstvé, tak to jim na to nesmím ani šáhnout, že jo;)

Online Mha
příspěvků moje polička 17. zaří 2026 21:40

Karja

Rozumím. U nás se vždy do středu zahrady nebo nejvíc pruchoziho místa umistovaly rozbité stany, pasti na slony, totem, pneumatika, co se s ní nesmí hýbat,  záhadné přístřešky, pláže pro morčata, později prebudovane na tekutý písek pro mladší sourozence... To je nějaká přírodní zakonitost asi.