Janulik03 Tak teď jsi mi zlomila srdce!
Kytičky aneb zelené prsty...
Sweet Potato aaach, prepáč, bože sadám na vlak a bežím ťa objať ![]()
Janulik03 Přivítám tě s kyticí... ![]()
Sweet Potato muškátov ? ![]()
tv Nemyslím to vůbec zle, ale moc nejsou - ty spodní jsou okousané, to ano. Měla jsem to možná víc rozvést...
Přikládám fotku ožraných aksamitníků. Rostlina si s tím dovede poměrně dobře poradit, rány se zatáhnou a vegetuje do určitého stupně likvidace dál. Zůstává zelená. Minimálně zůstávají zelené řapíky, do žraní kterých se škůdci moc nehrnou. Listy na Tvojí fotce jsou ale takové jen spodní, horní jsou souvisle suché, papírovité - kdyby to bylo (mimo výše zmíněné):
- nějací škůdci, co se specializují na vyžírání spodní strany listů nebo minující mouchy - zůstaly by řapíky a žilnatina, při přiblížení by mohly být vidět chodbičky
- třásněnky - aspoň část listů by zůstala zelenější, s charakteristickým stříbřitým povlakem, aspoň některé z květů by byly deformované
- na mšice ani na molice to nevypadá, tam by na listech byly chlorózy
- svilušky Tagetes milují, a počasí by na to bylo, ale listy jsou pak do bronzova, s tečkami po posátí
- po nájezdu žádného z dalších škůdců by listy nebyly takto celé suché a zkroucené.
- Proti háďátkům jsou odolné, používají se k jejich odpuzení.
Houbové choroby by také měly trochu jiné příznaky - řada jich sice vede k postupnému úhynu, ale třeba při fuzáriovém vadnutí by byly špatné stonky, často jednostranně, a aspoň některé rostlinky by se kvůli tomu výrazněji kroutily. Při spálách jsou fleky, na botrytidu není dost vlhko, a ani tam nevidím typické příznaky, padlí to taky není, řada dalších by poškodila i kořenový krček.
Na bakteriózy ani viry to taky nevypadá. Fyziologicky - jednou z věcí, které by mohly ukázat třeba na přílišný obsah živin v půdě, je paradoxně menší růst sazenic a zasychání špiček, které je vidět na některých starších listech. Ale to může mít řadu dalších důvodů, nevím, jak jsou staré atd.
Takže, fakt mi z toho vychází poškození kořenů, ale je pravda, že nejspíš přelití by zrovna u aksamitníku způsobilo horší škody než sucho. A už vůbec nemá rád skoky z jednoho do druhého.
P.S.: to horní je Celosia - nevadlec :)

Mé
neokousane rostlinky
Zbytek zahrady je už poněkud oschlý a umolousaný.

Jako co je tohle za hrůzu?! Nahoře a v těle normální (i vevnitř po rozkrojení), ale ten spodek ![]()

Neni to z obchodu, normálně jsem to utrhla. Milostpán to odmít ochutnat, že je to strašně hnusný ![]()
barbucha přihnojit vápníkem,
barbucha nedostatek vápníku. Další se dají ještě zachránit, lepší než vápník v zálivce je vapník postřikem na list a plody
No toto! To by mě nenapadlo - dostávaly speciální hnojivo jen pro rajčata, tak bych byla předpokládala že tam je všechno co potřebujou.
Ale tady se aspoň vždycky rada najde ![]()
barbucha kup si wuxal kalcium, postřik na list. Příští rok stříkej preventivně. Teď to stříkni taky samozřejmě, napadené plody odstran. Zbytek zachránis, mam to vyzkoušené.![]()
Hm, koupila jsem tekutý ale na zálivku. Uvidíme, tohle je, co se mě týče, poslední pokus.
Ta kalabasa je nádherná. Z jedné koupené máme krmítko.
Děkuji za tip, já jsem si právě říkala, jak je využiju. Jednu si budou brát skauti, aby ji rozebrali na lufu a snad i na výrobu nádoby, další nemají určení. Ale roky jsem měla dvě v bytě jako dekoraci. Při stěhování způsobila spousta konverzací se stěhovaky.
Mám dotaz:D. Vyskočil na mě kakost oddenkatý, chci to?
Používala bych to jako podrost, jak ke keřům, které mi ještě nevyrostly pořádně do živého plotu, takže aby mi tam, mezi tím, než to bude vzrostlé a rozrostlé, nebujej plevel - část mám podsázenou podbělem a je to super, pak počítám, až ty keře budou větší, tak prostě bude ubývat.. A i podsazuju na celé zahradě ovocné stromy a keře, abychom to nemuseli objíždět sekačkou a byl to prostě takovej pás jen. Ale abych za čas nebrečela, že to mám všude nebo jestli to nemá nějakou jinou negativní stránku, protože zatím jsem na to za pul roku práce nikde nenarazila.
Karja pekne sa rozrastie, treba regulovať, obyčajný kvitne , potom sú listy a druh Rozanne kvitne na modro a celú sezónu. Ten mám iba malý zatiaľ, ten obyčajný vyzerá takto
Keď kvitne.
A iba listy

Karja jako podrost ideál. Negativa nevidím, jen letos to sucho a teploty moc nedává už ani on, nic ti nevyfotím, my máme aktuálně na zahradě hnusný úplně všechno.
Karja Pinot Noir momentálne vyzeraju akoby uz bola jeseň, listy chytajú červenú farbu, sem tam poznať že je sucho. Fotky sú pár mesiacov dozadu,
Janulik03 Pinot Noir Hmm, ale to je dobrý, no nechápu, že jsem na to nenarazila, protože jsem hodně hledala, co jako podrost atp. atp. Tak děkuji, objednávám;)
Karja je to vďačná rastlina
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY