Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. května 2018 14:47

Vysela jsem letos asi tri roky stary seminka, ktery kdysi davali k nakupu v albertu... a asi budu mit svoji prvni (a jedinou) vlastnorucne vypestovanou redkvicku v zivote! A rajcata taky vypadaj nadejne, jennevim, ktery budou zluty a ktery cerveny... je to takova mala naplast za kumkvat, kterej mi opet shodil jarni varku kvetu

edit: a jeste fotky samozrejme...

Online mitford sister
1691 příspěvků moje polička 07. května 2018 14:57

Janulik03 viktorka_od splavu mohu se prosím zeptat, co jsou za problémy s tou wistarií?  líbí se mi, místo mám - zděnou zeď nebo i pahýl staré hrušky, kterou by mohla oplétat. slunce dost. jen se nechci uvrhnout do nějakých problémů - listí nemám ve zvyku sbírat, jen co sekačka rozšmelcuje; ustřihnout větev jednou za čas ochotná jsem...

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 07. května 2018 15:01

mitford sister kvete na slunci, tzn květy budou na té straně, kam svítí slunce, z tohoto pohledu asi v pohodě. akorát jestli nerada hodně často stříháš a likviduješ odpad, tak blbý - je to hodně, ale fakt hodně rychle rostoucí liána a toho odpadu je fakt značný množství. během celého vegetačního období stříháme a odvážíme. to samozřejmě dělat nemusíš, pokud máš dost místa:-) ale na zimu pak shodí listí a to je teda jak z velkýho ořechu:-)

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 07. května 2018 15:09

mitford sister jak rika Victorka a jeste bych pridala, ze to je hodne silna liana. Ta nase nam ve chvili nepozornosti zalezla pod oplechovani strechy a utrhla ho. Taky pozrela a pretrhla silne vodici ocelove lanko. Striham celorocne. I pres to vsechno je to, vlastne byla, oblibena kytka.

Online mitford sister
1691 příspěvků moje polička 07. května 2018 15:56

Ginger viktorka_od splavu díky, inu popřemýšlím o tom :) mám tady volně stojící pahýl hrušky, který jsem nechala jako "totem"; on bohužel vyráží vlky a i když mě to nijak neuráží, ta wisteria by ten kmen mohla hezky oplést, třeba i zahubit tu hrušku a udělat z ní wisterii :)

zní to jako trochu boj, a to se mi líbí. dá se to kdyžtak podseknout a odstranit, že? a do jisté míry tím ostříháváním i tvarovat, že? a ty odřezky se mohou ztopit (je to prý nějak toxické - semena)? 

omlouvám se na blbé dotazy, ale nikdy jsem neměla zahradu, ani zájem o zahraničení, a teď jednu mám a trochu to punkuju

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 07. května 2018 19:23

mitford sister na pahyle hrusky to bude ok. Visteria je krasna liana, potrebuje strih a za to listie to stoji. Nemenila by som. Ona vlastne potrebuje iba pevnu oporu, ale pozor, nemvitne hned. Nam zakvitla prvy krat tak po piatich rokoch. Keby som ju mala kam dat, kupim este bielu. Tak smelo do nej.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2018 09:18

Zblaznil se mi cykas. Ja chtela pomalu rostouci kytku a ony ji narostou dva nove listy trikrat tak vetsi. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. května 2018 10:52

Zarinya to spis vypada, ze kvete :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2018 11:53

razorblade kez by,to by se po odkvetu ustrihlo.Ale uz sem se docetla,ze to je tmavym stanovistem.

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 14. května 2018 19:34

Já jsem ráda, že se mi konečně povedlo vyhodit všechny pokojovky ven na letnění. Ale ještě mě čekají ¨záhonky¨, v pátek snad konečně pojedem pro hlínu a kompost a doufejme, že se povede to všechno zasadit/přesadit během víkendu. Jahody půjdou letos do ¨palety¨, tak uvidíme, jak se jim to bude líbit.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. května 2018 21:29

Nevidel jste nekdo v Praze prodavat lichorerisnici?

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 14. května 2018 22:58

MP Meri V Bauhausu v Chabrech jsem viděla sazenice.  Ale je to tak měsíc, co ji měli. V nejhorším semena, ty mají zatím všude. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. května 2018 23:00

KapkaMM Ma to smysl?  Stihne to jeste slusne vyrust? 

Offline baltik
4961 příspěvků moje polička 15. května 2018 06:06

MP Meri lichorerisnice roste jak silena, neni treba se bat

to mi pripomina, ze jsem ji letos nezasela

Offline Sweet Potato
39924 příspěvků moje polička 15. května 2018 12:50

MP Meri Teď jsem lichořešnici viděla na stánku ovoce-zeleniny před OC Novoplazza.

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 15. května 2018 13:11

MP Meri jo, to roste jak divý a samo a semena maj všude, taky jsem to viděla v nějakým zahradnictví, asi v Líbeznicích, cca před měsícem ale už

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 15. května 2018 13:44

Objavila som hrdzavu staru piecku. Bude z nej krásny gril. A rododendrony už odkvitaju.

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 15. května 2018 13:45

Jazierko vo dvore už začína konečne zarastať. Rybičky zimu prežili v pohode, dokonca sme objavili aj mladé. 

Offline Samantha
3279 příspěvků moje polička 15. května 2018 15:13

Janulik03 

ta pec je bezva...

kde se takový věci objevujou?

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 15. května 2018 15:33

Samantha to tak ides hore do sopy a tam v kope vsetkeho vidis nieco zaujimave. Zistis ze je tazke ako hrom a das to vyniest chlapom von. Potom poskladas a vymyslis co by sa s tym dali robit. Uz mam aj rost na nu, len vycistit a vypalit.