Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 08:48
Reakce na 0zero7:

Stinvlka Roste opravdu tak rychle? Videla jsem docela bohaty a pak I velky sice, ale 3 listy a cau. 

​Moje Strelitzie je stará asi tři roky, koupená v Jihlavě v nějakém obchodě jako OBI. Ze začátku jsem ji měla v koupelně, tam neprospívala, tak jsem ji přestěhovala do většího světla a i tak se naklání směrem k oknu. A byla se 70% slevou.

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 08:55

Kan Měla jsem strelicii taky v koupelně, nekvetla a když jsem jí dala do chodby, kde byl průvan a přes den hodně světla, začala kvést jak divá.

Ale pak jsme se stěhovali a do pár týdnů mi všechny pokojové rostliny zahynuly. V novém bytě se jim prostě nelíbilo. 

Offline Sweet Potato
39932 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 09:04
Reakce na Katka:

Já vám ho klidně rozstříhám Ať nemusím nosit do práce mačetu, abych se prodrala k pracovnímu stolu. On už má totiž pár dětiček:

​To je parádní????

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 09:04

Mha Stěhování, malování, rekonstrukce u nás nepřežila většina pokojovek. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 09:30

Kan Je to hloupé, ale ani nevíš, jak jsi mě potesila

Většinou jsem se setkala s tím, že to by se mne nikdy nestalo:) Bylo to v létě, takže nic nestrádalo cestou, snažila jsem se dát je na podobná místa... A pak už jsem jen sledovala, jak to hyne. 

Asi rok jsem si říkala, že si nic nepořídím, kytky budu mít jen venku, ale pak jsem našla africké fialky, že je soused vyhodil, že nekvetou a už to jelo. Ty fialky samozřejmě vykvetly skoro hned

Offline Katka
57 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 09:37
Reakce na Mha:

Katka Olihne z Lidlu jedou ve vařícím vlakne.

Ale s COS satama pozor, jak to zmíníš, za chvíli už ti budou psát, jestli nemáš xs

​Tak to jsem v klidu, COS šaty jsem koupila M a jsou mi těsné

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 09:39

Katka Tak je zkus nabídnout tomu plenícímu davu dychtivych žen.

Offline Stinvlka
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 11:32
Reakce na Katka:

​Tak to jsem v klidu, COS šaty jsem koupila M a jsou mi těsné

​Vím co je Strelitzia, jak roste, jaké má škůdce. Ale NEVÍM CO JE COS!

Offline Katka
57 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 11:41
Reakce na Stinvlka:

​Vím co je Strelitzia, jak roste, jaké má škůdce. Ale NEVÍM CO JE COS!

Taky jsem kdysi nevěděla, a teď

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 12:08
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 12:47

Mha Nejhorší je totiž stavební prach, na to mi zašlo asi 5 Anturii, každá jiný druh. Studený průvan, jak zedníci pořád courají, to mi odešel Fikus a když jsme malovali, tak mi slunko za půl dne spálilo clívii, juku a dracénu, venu, ale ve stínu. Postupně jsem dokoupila všechno zpět.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 12:50

Katka Prosím, čím hnojíš? Nemůžu se na ten potos vynadívat a teda ten na poličce boří mýtus, že když roste po opoře nahoru, má větší listy.

Offline Katka
57 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 13:08
Reakce na Kan:

Katka Prosím, čím hnojíš? Nemůžu se na ten potos vynadívat a teda ten na poličce boří mýtus, že když roste po opoře nahoru, má větší listy.

Hnojím čímkoliv, co mi přijde pod ruku, naposled Kristalon pro pokojové rostliny. Ale největší listy narostly po těch Careo tyčinkách proti škůdcům.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 13:16

Katka Fakt? je teda pravdou, že monstera se po třech preventivních tyčinkách taky rozrostla, ale jen o dva listy a v listopadu. Já čekala nějaký ten čaj z žížal, nebo hnojivo z droždí, protože ta hustota a barva je ohromná.

Offline Katka
57 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 14:14

Kan Možná je to i umístěním. Mám tu hodně světla, sice západ, ale tři velká okna. Taky fíkusům se tu daří. Ale třeba lopatkovec skomírá a nevím proč. Možná suchý vzduch?

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:35

Kan Ta je hezka! S tim naklanenim, funguje na ni otoceni? Myslim to jde u nekterych kytek, ale slysela jsem, ze jsou i takove, kterym to neprospiva. Jestli je to pravda nevim.

Katka Ten potos je krasnej!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:10

0zero7 Díky, ale představa byla něco jako na fotce. V jedné kavárně jsem to viděla, měla i pěkný lesklý listy a dle obsluhy jí prý občas přisypou lógr z presovače, jinak nic.

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:19

Kan No ta je! Logr jo? Zajimavy. Casem se po ni porozhlidnu. 

Offline černá káva
2109 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 21:06

Mha 

Offline černá káva
2109 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 21:09

Mha Slibila jsem fotky. Nasla jsem jen tuto starší, je na ni vudet i konstrukce, na ktrerounpak napinam stinovku, protože jsou vystaveny slunci od jihu a západu.