Včera jsem likvidovala kytici, kterou jsem před časem dostala, ve váze je nějak moc kořenů a najednou koukám, že mám novou pokojovku ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Paní Ef Tak to je bezvadný způsob získávání pokojovek.
Co to je za rostlinu? Nějaká palma?
Paní Ef a já si říkám, ty jo ta má efektně pruhovaný listy...![]()
![]()
Mha Chytrá appka říká že dracinka. SunEclipse ![]()
Victoria tyjo, díky. To je zajimavy. Mně se ty jarní moc líbí pohromadě, ale asi teda setrvám u vynechání narcisů. Že bych každý den rozebrala kytku a za pár hodin ji zas sestavila dohromady, to asi neklapne ![]()
Pomoc! Dalsi list v cudu. Nevim proc vubec. Preliti? Malo zalivky? Co S Tim? Novej ze by roste nikde zatim nevidim. MP Meri ? 
Nevim proc foto lezi. Grrr
Paní Ef super! Mam taky ve vode s korenem. Pockam jak Se Te tve Bude darit a mohla bych zasadit!
Potřebovala bych nějakou pěkně kvetoucí venkovní kytku do květníku do polostínu ( může být i větší), ideálně, kdybych jí teď v příštích 2 týdnech sehnala v zahradnictví, ideální dárek na den matek, poradíte prosím?![]()
Musím sem ty modré hyacinty dát ještě v plném květu. Jsou nádherné.

Pinot Noir nadhernej
Pinot Noir ten je! Moje hyacinty si oblíbily naše kočky, hrály si s nimi, až skoro všem ulámaly špičky ![]()
Zu Mandevila? Jsou různé barvy, velikosti/ceny. Je to trvalka, ale nesnese mráz, něco jako muškát.

Pinot Noir Nádhera.
Zu Fuchsie?
0zero7 Stejnej problem. A takova krasna kytka to je. Nastesti u me se novy listy objevujou, ale dva zdravy je maximum![]()
Pinot Noir Ach!![]()
0zero7 Jestli vidím správně, tak je to nejstarší list? Tam bych to viděla na přirozenou obměnu. Nicméně ta oschlá špička u toho většího listu by mohla naznačovat výkyvy v zálivce - ze jednou (už to muže být hodně dávno) kytku někdo zalil jednou moc a jednou málo ... jsou to trochu herečky, no.
žluťásek Já to taky nedělám, takže chápu:-) Anebo to tak neřešit, nechat "vyslizit" jednou a pak už nezastříhávat. Osobně tedy mix tulipánů a narcisů moc nemusím, snad jen v bílých a světle žlutých odstínech, ale mix několika druhů narcisů se mi líbí moc.
Victoria já jsem houby odborník, jsem konzerva a mám nejradši ty obyčejné žluté narcisy a klasické tulipány bez těch roztřepených konců a žíhání. Prostě to, co měla na zahradě babička ![]()
Do jakýho substrátu sázíte vánoční kaktus? Můžu tu svou namixovanou klasiku, nebo? Díky..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje