Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 18:33

Nám se na zahradě všechno připravuje do květu, i pampelišky

Online Jitka77
1905 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 18:37

SunEclipse Nádherná kytka, rozevlátost se mi moc líbí. Já mám akorát žlutou tulipánovou monokulturu z Rohlíku, ale náladu pozvedne též

Offline Pinot Noir
29621 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 18:43

Já mám kytku ze zahrady, ale taky rozevlátou

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:01

SunEclipse 

Krásná kytka. Nezapomeň jim vždycky hodit pár kostek ledu!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:04

Tak bude mrznout jak mě straší milostpán?!

Nakoupila jsem nějaký muškáty (bílý) a šest levandulí a lobelky... letos bude balkón modrobílej asi... nastrkala jsem to do truhlíků a teď nevim jestli to na balkóně nechat nebo dát na okno do ložnic... Nechala jsem na tom záda, tak bych nerada aby to přišlo vniveč!

Offline Pinot Noir
29621 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:06

barbucha já už mám muškáty a petúnie zase v kuchyni

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:17

barbucha Nebude zima. Bude pršet vlahý deštík smíšený se zkvašenými kopřivami, to hlavně po ránu. Slunce bude teple hřát dopoledne a pak odpoledne. V poledne čekejte teplý déšť asi 20 minut.

Překlad: Zasela jsem dýně, cukety a melouny. 

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:17

barbucha tyjo to abych dala mrazit, žádný nemám

Kan dík za radu, ulila jsem..to mě vůbec nenapadlo, že moc vody není dobře - nikdy jsem na takovou informaci nenarazila

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:20

Pinot Noir 

Tak já je dám taky dovnitř asi.

Mha 

Dobrá rada nad zlato, fakt

SunEclipse 

Mně to klade na srdce vždycky ta moje květinářka, že to cibuloviny milujou. A fakt se mi zdá, že pak mnohem dýl vydržej.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:45

SunEclipse Čím míň vody, tím míň zahnívají stonky. U jarních musíš stejně druhý den seříznout, protože povyskočí a vyměnit vodu. Já třeba dobrý květinářství hodnotím hlavně podle vody, pokud tedy mají ve skle.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 19:55

barbucha dneska jsme vystrčili vzpřímené muškáty a necháváme je tam. Prý něco pod nulu vydrží, snad nebude -10.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 20:02

Lenka22 

Koukám na předpověď, z neděle na pondělí a z pondělí na úterý píšou mínus dva Já je mám dohromady s levandulí a asi to nebudu pokoušet...

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 20:09

barbucha to by šlo... 

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 21:33

Pinot Noir máme rovnakú vázu:)))

A ja dnes tiež kvietky, ale do tejto sa mi tentokrát nezmestili, tulipány som musela dať do kýbľa na sekt a v menšej plnokveté iskerníky. A keďže u nás nie je Gardenista, tak z Kvetinovej farmy Varieta.

Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 21:48

SunEclipse já jsem to před časem někde četla - možná tady:-) tulipány denně trochu zkrátím a dám jim jen tak dva tři cenťáky ledové vody, a vydrží mi rázem čtrnáct dní. zjistila jsem že to asi fakt bude nějaké všeobecné pravidlo pro ty tulipány/cibuloviny, ježto i v lidlu mají třeba růže v půlkýblu vody a tulipány v trošce na dně, tak to asi vědí:-P kytku máš nádhernou!

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 22:31

Kan a když už jsme u těch jarních kytek, v květinářství mi jednou řekli, že narcisy se nesnesou v jedné kytici s tulipány, že rychle zajdou. Co je na tom pravdy? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 22:42

žluťásekTak to nevím, ale jarní cibuloviny jsou všechny jedovaté, třeba gerbera u frezie ve váze chcípne hned. 

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 23:17

barbucha já už mám nasázený truhlíky 14 dní a furt se je bojím dát ven :) Od středy se to podle předpovědi tváří už jen nad nulou, tak to bude asi den D.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 23:46

žluťásek To se říká, co mi pamět sahá. Jestli to má logické odůvodnění, nevím, ale pro jistotu se to snažím dodržovat.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 08:20
Reakce na žluťásek:

Kan a když už jsme u těch jarních kytek, v květinářství mi jednou řekli, že narcisy se nesnesou v jedné kytici s tulipány, že rychle zajdou. Co je na tom pravdy? 

​Narcisy po seříznutí stonku produkují jakýsi gel nebo sliz, který je toxický pro ostatní rostliny. To vylučování skončí asi po 3 až 4 hodinách poté, co jsou ve vodě. Pokud se narcis znovu seřízne, tak to začne znovu. Proto tedy, když se míchají v kyticích narcisy s ostatními květinami, třeba právě tulipány, musí se nechat těch několik hodin samostatně ve vodě, aby se "odslizily". Pak až se mohou dát do vázy společně s ostatními rostlinami, ale nesmí se seřezávat. Pokud se seříznou, musí se zase nechat několik hodin samostatně ve vodě.