Pinot Noir Právě! Proto potřebuju radu, jak zachránit kozu i vlka ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Paní Ef tak něco ze semínek. Mně se osvědčila echinacea, roste už roky. Ze semínek přímo do záhonu mám i lupinu. A měsíček, ten už si žije vlastním životem. A taky mavuň. A nebo letničky ze semínek, loni mě nadchl svlačec a slaměnka (smil listenatý).
Paní Ef Moc pěkný záhon. Dala bych tam kopretiny, lupiny, pivoňky, floxy, chrpy, měsíček, růže... Ale nějaké cibulky bude potřeba přesunout.
Paní Ef jak pise Pinot, rozsypej tam seminka bude to fajn a neposkodis cibule
Pinot Noir Emi viktorka_od splavu Děkuju všem za rady. Trochu se stydím, ale semínka letniček mě vůbec nenapadla
A chrpy ![]()
Paní Ef chrpy jsem zasela letos, plus černuchu.
Paní Ef chrpy jsem zasela letos, plus černuchu.
Černuchu i chrpu jsem si v prvních letech hýčkala a teď máme zaplavenou celou zahradu. Obzvlášť chrpa mě štve. Má neuvěřitelně dlouhé kořeny a je všude. Roste i v štetované cestě a z těch kamenů nejde vydolovat ![]()
A jestli nám dnes budou hvězdy nakloněny, budeme vysévat kvetoucí louku. Já se taaak těším ![]()
Paní Ef Tenhle problém mám taky, na semínka nemám trpělivost a asi ani zelenej palec. Ani ten měsíček se mi nepovedl a ten bych chtěla moc.
Takže nějaká semínka pro začátečníky prosím.
Jo a nakažlivé je to tu velice velmi. Ve čtvrtek jedu pro hvězdicovou magnólii. A nevím, kam ji dáme![]()
notna ta chrpa má být podle pytlíku letnička
. Tak asi nenechat vysemenit, co?
Pinot Noir Určitě hodně vysemeni, protože ji máme fakt daleko od prvního výskytu. Ale už před dvěma týdny jsem ji tahala že země a měla kořeny cca 20cm. Asi máme nějakýho mutanta ![]()
Sweet Potato Chceš kopretiny? Ale taky se šíří samy, stejně jako chrpy u notna
Sweet Potato Z moji zkušenosti se chytí letnicky, které jdou vysévat rovnou do země, když už je větší teplo. Jak se musí předpěstovat nebo prepichovat, tak mi to nevzejde.
Sweet Potato to není možné, že se nechytí měsíček! Takový plevel, horší než modřenec
. Zkus tu mavuň, zasela jsem ji loni pozdě, až někdy v létě, stihly vyrůst jen takové pidi rostlinky, ale letos vypadá, že se bude mít k světu.
Emi Kopretiny jsou nejvíc!![]()
Moc ráda.
Mně se tedy sama šíří akorát meduňka, ta roste i na schodech. A od loňska možná topinambury, ouvej ouvej, musela jsem muži odpřísáhnout, že mu je fakt nechci servírovat.
Sweet Potato Ta černucha je super, byla tady modrá a ta se drží v rozumných mezích (máme tu špatnou půdu + semínka jsou v takových makovičkách, takže se jich člověk snadno zbaví). Letos jsem sela bílou z prima farmy, tak jsem zvědavá. Dobře rostou i afrikány, ale ty mi zdecimovali slimáci.
Pinot Noir Mavuň vůbec neznám, kouknu.
Sweet Potato Mám spoustu malých rostlinek, tak ti je můžu poslat nebo se můžeme někde potkat.
notna děkuju za varování, nenechám ji teda moc vysypat. Promořit chrpou nechci ![]()
Sweet Potato no je to takové křoví. Taky jsem to viděla jenom na obrázku zatím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje