Potrefenáhusa Ach jo, všechny mé pokusy o ředkvičky skončily mikrobulvičkami a bujným květem, v té fázi jsem je vždycky vyškubala.
Kytičky aneb zelené prsty...
Jednou se tu nekdo ptal, kdo muze pestovat chilli papricky ve tvaru penisu. Tak ja prosim ![]()

Aha, čo som dnes v záhrade objavila.
milacka jeeej krasne
Potrefenáhusa Ach jo, všechny mé pokusy o ředkvičky skončily mikrobulvičkami a bujným květem, v té fázi jsem je vždycky vyškubala.
![]()
Jednou teda vyrostly krásné, ale pálily jak čert, a to teda nemám vůbec ráda.
Pinot Noir pálení i mikrobulvičky vzal čert, jdu do těch lusků!!!![]()

Potrefenáhusa Ano, a tohle je další varianta mých pěstebních úspěchů ![]()
baltik v cem prosim spociva ta pracnost? jen pri konzumaci?
Potrefenáhusa Divoká rajčata máme už 5.rok a já jsem z nich nadšená. Ale jdou nám líp ta žlutá. Jsou větší a je jich víc na keři než červenych. Ze semínek jsem je predpestovala jen 1.rok, teď každý rok vysemeni a na jaře vyrostou. Letos poprvé jsem je přesadila na jine stanoviště, aby nebyly jen na jednom místě. Zatím se jim to moc nelíbí, snad se chytnou.
viktorka_od splavu Předpokládám, že Baltik myslí sběr. Jsou drobná. Jinak to roste samo jako plevel. A pokud je teplý podzim, plodila až do listopadu. A taky nechytaji plíseň.
Potrefenáhusa Tvoje zahrada se mi líbí a má velký potenciál. Je taková krásně rozcuchaná. Já se snažím o vesnickou permakulturni zahradu, ale jde to pomalu.
viktorka_od splavu Předpokládám, že Baltik myslí sběr. Jsou drobná. Jinak to roste samo jako plevel. A pokud je teplý podzim, plodila až do listopadu. A taky nechytaji plíseň.
jj tak to zní úplně dokonale. teď ještě jestli budu schopná předpěstovat ty první:-) díky
viktorka_od splavu Ale počítej s tim, že je to náročnější na prostor. Je to keř.
notna hmm tak prostoru moc není:-( promyslím to. děkuju
viktorka_od splavu no jen to, ze sbiras, sbiras a na konci mas pul misky
Navíc mně ta divoká rajčata při sběru kolikrát praskla. Doporučuje se ustříhnout celou větvičku - jenomže zase kolikrát na ní nebyly všechny zralé. Pro mě až moc štráchů, když je spousta jiných dobrých rajčat. ![]()
Divoká zákoutí u nás:
Řimbaby jsou všude

Zimolez je letos obalený květy.

Hortenzie taky krásně kvete, akorát se pomalu poroučí k zemi.

A kout s navážkou.

Estara Zimolez je prosím popínavka, nebo jen takový klasický keř?
Pinot Noir A ještě jsem si vzpomněla na jednoho starého pána souseda , co mi kdysi říkal “jo jo, ředkvičky zasijte, ty jdou každému, ty pěsgujou i chovanci v blázinci, že maj radost, jak rychle rostou”
No, každému ne...
Dostala jsem stromeček fíku. Už teď mi ho je líto.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025