Pinot Noir podľa tvojich fotiek mám dojem, že si popredu ty, veď ti všetko kvitne. ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Tak taky nam v Kunraticich pomrzlo co se dalo :( jedle kastany, ibisky, slivone, grrrr, smutny ....letos asi nebude skoro žádné drobné zahradní ovoce. Ale určitě tedy budou ve velkém ostružiny, ty ještě mají daleko do květu, část pozdějších kanadských borůvek a koule, kterych je každý rok tolik, že nevím, co s tím a dzemu mám ve sklepě na několik generací, sakra proč nemohly klidně zmrznout ty koule na úkor něčeho jiného?! ;-)
Adina Až mi objevíš rostliny do suchého stínu, pod jehličnany, pošlu ti metál.
Prý kokořík a taky ta škornice, po zakořenění by měla sucho zvládat.
Janulik03 já mám ještě pořád tulipánovou sezónu. No a pivoňky.
Pinot Noir dneska mi puklo první poupě pivoňkový
ony jsou asi dva druhy těch pivoněk, ne? soused má rozkvetlej keř už pár týdnů...
Pinot Noir pivonky!
Mala by som sa vyhrabat pozrieť aké sú. No skoro som zabudla, ![]()
Muslik v Kunraticích? tak to asi nebudou letos jahody, co? ![]()
RoSa jo, dřevité a bylinné. Jednu dřevitou už mám odkvetou, jedna kvete, bylinná ještě ne.
Pinot Noir tak já mám asi tu bylinnou
RoSa Pinot Noir takže muž vyfotil
Krovita pivonka (ta nezatahuje, ani sa nestriha) uz kvitne obrovskými kvetmi

A bylinné ešte len puky majú
Janulik03 no ta je nádherná!
U nas v sobotu jeste lezely zbytky snehu

Ted uz je vsechen snih pryc a zacinaji kvest i jine kytky nez krokusy

Friga no tak vy ste uplne inde
RoSa Nám už hosty taky vylezly, a docela jsem koukala, jak to rozjely! Minulý týden, jak byla zima, vystrčily nesměle špičky lístků, a dneska mají ty listy asi 20 cm.
Myrtila já bych ráda, kdyby i do šířky se to rozrostlo, ne jen jedna špička ![]()
a tady je ten muj "pukavec"

RoSa ony se určitě rozjedou, aspoň neomrzly. Vedle v Ctěnicích v zahradnictví museli hosty uříznout hned u země, byly úplně zmrzlé a prý ta rostlina sice obrazí, ale mohla by trpět chorobami a je lepší ji šmiknout úplně a donutit vyrazit komplet znovu. Tak ty tvoje měly rozum a počkaly si. ![]()
Tak budu ibiskovi drzet palce, o ten bych nerada prisla.
RoSapivonky mam tak zbruba stejny, mozna jeste mensi. Jednu mam od lonska novou, mela jedno poupe a to zmizelo, vypada, ze ho neco ustiplo, na zemi se nevali.
Tak nevím, které vlákno to bylo a kdo to chtěl vědět, ale šéfovo meruňky i přes oheň ty mrazy nedaly. Prý snad teď chytily nějakou spálu tak nic.
A my byly včera na chalupě(600 m n.m.). Říkala jsem si co uvidím a super. Všechno v květu a nebo založený i malé plůdky. A všechny stromy neskutečně obsypaný. To jsem ještě nezažila. Jen ořech to chudák nedal. Úplně černé ty první výhonky tak doufám že ještě obrazí
rysamona u nás (500 mnm) bylo všechno taky neuvěřitelně obsypaný, ale prostě o tyden dřív a zmrzlo to komplet. Trošku dokvétá letní jabloň. Včera začaly kvést jahody, mají černé středy, takže u nich ani ta tkanina nepomohla.
Dřevitá pivoňka pomalu odkvétá a bylinná užuž vykvést (samo že vykvete přesně až odjedeme). Letos jsou ty pivoně moc pěkný.
Nebýt toho mrazu, tak to vypadá, že se ta zahrada hezky volepšila. Na to, že jsme ji předloni vykopali z metrového pýru. Deska budu sázet druhou várku trvalek, tak moc doufám, že se chytnou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my