JanieB jee, to jsem rada, ze jste se tu objevila, mela jsem dotaz na pristp ke staffordum na vylete v Rakousku a pamatovala jsem si jen jmeno vaseho krasavxe a ne vas (ostuda, ja vim a omlouvamse). Muze chodit na volno? A bez kosiku? Uvazujeme o dovolene a vy jste tu licila ty hrozne pozadavky na majitele, tak jsem trochu znejistela.
Chlpáči a iné
Tak jsme byli s Aidou opět na veterině.. Sípala, nemohla chodit, měla horečku. Doktorka udělala sono a řekla že má zvětšenou slezinu, buď se prý někde bouchla nebo je to rakovina
Se sestrou jsme to ořvaly už v ordinaci, každopádně se uvidí až za týden na kontrole, jestli zabraly léky... Tak nám prosím držte palce a tlapky ![]()
Bowle Ach jaj, sa nám tu akosi roztrho vrece s maródmi. Každopádne držíme palce a všetky labky.
A podrbať za uškom!!!
please help.
pan kocour sice dostal před dvěma týdny (cca) pipetu na vniřní i vnější parazity (myslím nějak broadline nebo podobně se to jmenuje), ale má krk obsypaný asi šesti klíšťaty různé velikosti. hrozně si ho rozškrábal :/ co mám dělat? znova mu nic dát nemůžu, až za 14 dnů, veterinář již zavřel a znoba tma bude nejdřív v pondělí. možná až ve středu, to jsem ještě nezkoumala.
snažila jsem se ho chytit, že mu je aspoň vytáhnu, ale nedá se.
Jiná Realita Když ho nechytíš, tak nemůžeš dělat nic ![]()
Když ho chytíš, klíšťata vyškubej, díry dezinfikuj. Až to půjde, domluv se s vetem. A pak kup Bravecto ![]()
Jejda, další marod! Už se sem pomalu bojím chodit, co zase bude za jobovku.
Všem držím palce, ať se zotaví a dlouho si užívají života.
Dalia Jollča si to rozhodně užila. ![]()
Dadoo loni jsem mu dávala frontline combo a normálně tablety na odčervení a bylo to ok, klíšťata skoro neměl. letos mi vet doporučil toto a je to asi teda nanic :/
Také myslím.
Obzvlášť když jí panička dělala přestávky i s občerstvením (táhla jsem jí v batohu petku s vodou a misku na pití
... ale piškotky jsem zapomněla, to Jollu určitě štvalo).
Jiná Realita klid, kočkám klíště pravděpodobně nijak neublíží. samozřejmě je lepší aby je neměl, a i kdyby ne klíšťata, tak už kvůli blechám používám něco celoročně - naši teda můžou mít obojek, předtím jsem dávala kocourovi frontline kombo (to co se kupuje v lékárně, ne ve zverimexu), ale mám dojem že si prostě na to ta chamraď zvykne:-((
jo a na té pipetě bývá napsáno např. účinnost 6-8 týdnů - těch 6 je maximum (!) na klíšťat a 8 na blechy. takže pak je to proti klíšťatům reálně cca na měsíc...:-(
Jiná Realita teď mě napadá, jestli je to taková ta odčervovací pipeta, tak ta myslím nepůsobí preventivně - tzn zlikviduje aktuální parazity, ale dál už nepůsobí? něco takovýho jsme mívali pro kotě kvůli ušnímu svrabu
viktorka_od splavu než bylo to spot-on bravecto speciálně pro kočky (někdy od loňska), tak mi na veterine pro kočku prodali normálně to žvejkací
Potrefenáhusa fíha, to jsem netušila, díky za opravu
Bowle já jsem psa s nádorem na slezině měla a bylo to zcela zjevný hned, jak z krevních testu, tak ze sona. Takže doufam, ze je to nějaká banalita
viktorka_od splavu kočka to přežila, tak snad dobry
viktorka_od splavu na tom bazmeku je napsáno "po dobu jednoho měsíce". a jsou to fakt tak dva týdny :/
Jiná Realita jo, to by tak odpovídalo...
Jiná Realita Tak nějak takhle nám ty pipety účinkují, 2-3týdny v té nejhorší jarní době. Frontline Combo nejčastěji. Dnes jsem kocourovi vybdala pět napitých, polichcíplých ksindlů. Bravecto loni vydrželo tak tři měsíce. Zas ho koupím.
baltik No já ještě tolik moc říct nemůžu, protože spousta podmínek bude platit až teď, jak Vinínek dospěje, tak jsme ještě košík řešit nemuseli, teprv jsme ho objednali... Tady hlavně záleží na situaci. Viníček zatím ještě košík neměl nikdy, zato na vodítku je venku skoro pořád, radši... On je hrozně důvěřivý a nikoho by nenapadl, spíš že by si mohl odběhnout hrát s cizími psy, kteří by mu mohli ublížit.
Když jdeme na louky, kde je vidět široko daleko, tak ho pustíme úplně na volno. A když vidíme, že se někdo blíží, dáme ho na vodítko a případně se jiného okolo jdoucího majitele psa zeptáme, jestli si chtějí pohrát a jestli ho můžeme pustit. Do metra a obchoďáku atd. vím, že je vyžadované vodítko i košík. Normálně na ulici, když je pes v pohodě, tak stačí vodítko... Ještě jsem se nesetkala s tím, aby někdo, když je pes OK, měl nějaké námitky, že pes na ulici nemá košík. Spíš se všichni diví, jako že "a to má být jako bojové plemeno???" S každým se náš Vinda totiž mazlí a nejradši by s každým odešel domů;-)
Bowle Ach ne, co se to děje? Doufám, že to bude ta lepší verze. Držím palce a Piškvorka tlapky ze všech sil. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí