Jiná Realita tak nostek by si vylestila
. Ono ty na udrzbu potrebujes urcite vela veci, kefu, hrebene, sampony,.....
Chlpáči a iné
RoSa Pokropení konvičkou máma používala jako zahánědlo při hrabání :-)
Jiná Realita Ono to fakt na ně ale stačí, jediný blbý je, když se ty krátký chlupy zapíchají do koberce, dostat to z nich je děs. Jinak je ridgeback takovej bezúdržbovej, řekal bych.
Janulik03 Že jo! Jinak u Terkato e fkat tak, že krmíme pořád stejně a on začne s podzimem nabírat, s jarem zase shazovat. A psovod samozřejmě nesmí zůstat pozadu, hlavně když přijde na tu fázi 1 :-D.
Janulik03 koukám že ridgeback je spíš kočka než pes
znám jen jednoho/jednu a ta se strašně bála cizích lidí. prostě učiněnej lovec lvů![]()
Zina Janulik03 já vám samozřejmě věřím, měla jsem doma dobrmana, podle mě byl elzičce blízko, krátký ostrý hladký chlup, a navíc byla pěkně zaoblená (až moc O:-) protože všechno sežrala). taky se s ní nedělalo nic, dokonce jsem ji teda ani neleštila, na rozdíl od pupka totiž trávila noci péčí o kožich. když se jeden den vyválela v bahně, druhý den byla celá naleštěná, v noci se vylízala do jasného odlesku
pupek na sebe naprosto kašle, očekává, že to nějak zachráníme. nikdy jsem ho neviděla, že by se nějak olizoval. maximálně si pokusuje kožich na zadku ![]()
A vraj že ľadový medveď tučniakov nežerie... ![]()

Wanda von Dunajew
krásny ![]()
Wanda von Dunajew
Tomu i toho tučňáka odpouštíme
viktorka_od splavu no ono ale RR je tak trochu kocka. Ale okrem vody sa neboji fakt nicoho. A teda ked zacne okolo teda kruzit a zrychlovat a stahovat kruh stale tesnejsie strach dostanes. Toto som jej teda nedovolovala, ale ked s tym zacala, no nechcela by som byt jej cielom. Ale nie je ani stipku zlostna, nervozna. Len ide z nej respekt aj ked len stoji a pozera. A nevrci.....
Wanda von Dunajew jeeeej, tie oci ![]()
Wanda von Dunajew to není tucnak!![]()
Sweet Potato
No, správa sa k nemu vlastne ešte nežne... okusuje a ožužláva, ale netrhá. Zaujímavé je, že si zo všetkých plyšákov vybral ako obľúbeného akurát tohto ![]()
Potrefenáhusa je to tučniak oslí...

barbucha musíš odměnit, dokud dobrý. Takže ve chvíli, kdy bylo proveseny to vodítko a pak hned vyrazit dal, nejlíp opačným směrem, aby neměla možnost v startovat. A až bude proveseny vodítko několikrát úspěšně za sebou, teprve zvednout obtiznost = prodloužit tu dobu / zkrátit vzdálenost, na kterou se druhej pes přiblíží...
Wanda von Dunajew pardon, já myslela, že je to kosatka
Potrefenáhusa aha, už to vidím, že z tohto uhlu pripomína aj trochu kosatku... ale bol by aspoň hustejší no ![]()
Schválně jsem ji nechala jednou, zastavila se a jen čuměla, zatímco se k nám blížil nějakej smeták. Nevrčela, vodítko prověšený, paráda.
barbucha tohle je podle mě ta chvíle, kdy bych ji začala odmenovat - cumi, nevrci, zatim stres zvládá
Já to teda zkusím, šoupnout jí odměnu předem resp. když je v klidu, ale myslím že ji to v rozletu nezarazí. Jiným směrem (moora ) ji pak obvykle táhnu tak jako tak, ale vona je schopná se vracet (kdybych jí to dovolila), minimálně se ještě za tou obětí otáčí ![]()
Ale včera večer to celkem šlo - když se zastaví (nebo já ji zastavím, pokud v dálce vidim psa), je to mnohem lepší, než když je potkává tzv. v pohybu, to je úplně běsná. Včera jsem ji zarazila anžto jsem zahlídla jorkšíra na volno (a slečnu jsem varovala), a celkem v klidu stála dokud Vilík nepřešel (ovšemže částečně krytej opatrnou slečnou). Tak pochvala! Na druhou stranu od dalšího smetáka jsem ji rvala násilím - ale i smetáka pán čapnul hned jak nás viděl a věděl proč, páč ten jeho si v podstatě začal (no, pohlaví se nedalo určit). Ječel a metal na šňůře kozelce, to byla holt výzva... to už Poppy nevydejchala a vlekla jsem ji pryč vší silou.
Já byla ale ráda, že v tom nejsem sama ![]()
barbucha hele - můj uhel pohledu - je potřeba ji přenastavit v hlavě, že když vidí psa, nic se neděje, je to příjemná událost, no stres. Takže odměňovat, dokud ho vidí a neprudí (prověšený vodítko, žádný vrčení) - zpočátku k tomu bude potřeba větší vzdálenost. Rufík, jakmile se přehoupne do stresu, už vůbec nevnímá, odměnu si ani nevezme, neni v tom stavu schopnej žrát, ani si hrát, odměna už ho nezajímá - je potřeba, aby se ten pes tady do toho stavu ani nedostal, ale je to ze začátku hodně náročný, fakt odměňovat nejdřív i na velkou vzdálenost, která se bude postupně zkracovat.
No jo, ale když jí dám odměnu předem a vona stejně bude pak votravovat, tak se to podle mě tak nějak mine účinkem? Dyk ten piškot už jí za trest pak neseberu - bude sežranej! ![]()
barbucha já jsem ti dneska vzala do práce šustu (trénink je rozhovor), že ti sem něco ofotim, ale ona je to celá kapitola, tak já ti to pošlu asi nějak do SZ
barbucha Prosim te, ja kdysi videla par dilu poradu o borcovi, ktery se zabyval prevychovou psu. Nestastni majitele ho kontaktovali, on prijel, dal rady, pripadne trenoval s nimi. A bylo neuveritelne, jak se mu podarilo psa zmenit. Pritom rady jednoduche, logicke, ale sama bys na to neprisla. Zkus to pohledat. Urcite americky porad. Tusim jsem to vidavala na Animal planet.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje