Wanda von Dunajew
ooooo!
Chlpáči a iné
Jiná Realita Proč si to myslíte? 100% jistotu vám samozřejmě nedá nic, ale podstatně to zvýší šanc,e jinak by se u velkých plemen ty vyšetření na dysplazii nedělaly.
Wanda von Dunajew Ten je
.
Já jsem svýho předchozího ridgebacka Sárinku nosila do a ze schodů (kvůli těm kloubům) až do její váhy 15kg - pak už to fakt nešlo... při odběru od chovatele měla 8kg, máme půdní byt bez výtahu, první měsíc jsem z toho běhání po schodech zhubla o 10kg - oni fakt furt čuraj: po probuzení, po jídle, po hraní... denně tak 15-20krát čtyři patra dolu na zahradu a zpět se zátěží
velké výlety jsme dělali taky až později, pamatuju si, jak jsme u Sv.Jana došli ze začátku jen k té kapličce a dál už ne, postupně jsme to prodlužovali
Jinak s chovatelem jsem se tehdy taky dohodla na pozdějším odběru: ne z důvodu dovolené, ale aby bylo štěně déle s fenou... zaplatila jsem štěně + vícenáklady za stravu... nebyl problém
Zina neříkám, že to nezvýší šance. jen prostě konstatuju, protože nemálo lidí si myslí, že když rodiče mají všechno v pořádku, a věnují psu péči, tak bude taky v pořádku. což nemusí být, nic víc.
RoSa 4 poschodia uff, to by som nedala... tiež som prestala nosiť, keď prekročil tých 15 kg. Máme síce len jedno schodište, ale je dosť strmé, a to nebezpečenstvo, že sa tam rozospalá rozsypem s krútiacim sa "drobcom" na rukách (ktorý by radšej šiel sám, že) a prizabijem seba i jeho, som vyhodnotila ako horšie..
Jiná Realita Já mám spíš v okolí lidi, co si myslí, že nejzdravější je voříšek, co se s ním nikam nechodí...
Jistý v tomhle ohledu ale samozřejmě není nikdy nic, ani u lidí, bohužel.
Jiná Realita však som tu ani nepísala nič také, aj vo väčšine zdrojov sa uvádza, že sa vyskytnúť môže, ale riziko je menšie. Takže má zmysel to sledovať a postihnutých jedincov z chovu vyradiť.
"Hlavní roli při vzniku DKK hraje dědičnost. Bylo zjištěno, že při křížení dvou negativních jedinců (bez DKK) je podle různých výzkumů v průměru 26% (16 – 43 %) pravděpodobnost, že jejich potomek bude mít pozitivní nález. Při páření jednoho pozitivního (nemocného) a jednoho negativního (zdravého) jedince je to až 48 % (25 – 62%), u dvou pozitivních rodičů pak je 77% (46 – 93%) pravděpodobnost postiženého potomka. Při zvyšujícím se stupni DKK u rodičů roste statisticky četnost a stupeň postižení i u potomků, bez ohledu na to, nese-li vadné geny otec nebo matka."
Gellnerova ja jsem s nasim stenatkem byla prvni tyden doma a jeho rezim byl hodina kousacich her a hodina spanku, takze dovolenou si nedokazu predstavit
Pán je fajn, psinu nechá i podruhé naočkovat a pojedeme si koncem příštího týdne
.
Gellnerova Nejlepší řešení ![]()
Josífek byl o víkendu na vesnici a ráchal se s kachnama v tom nejzarostlejším kačáku v okolí
po cestě domů teda ještě plaval v relativně čistym rybníku a noc prospal díkybohu na terase.

ice vlk na lovu kachen...že jsou na rybníce, poznat fakt není ![]()
ice ten je bozi ![]()
Bu uz druhy den prakticky bez pohnuti ![]()

jinx To je život toto ![]()
jinx ty pacinky, ňuňu!
paktofonika Jiná Realita jj, te je hej. Vali si pupek, max se dojde obcerstvit a pohoda uplna.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí