Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:22
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:26

MP Marge Nevím, jak je to teď, ale před pár lety to tak bylo. Netýkalo se to tedy pokud vím klasických útulků, ale takzvaných karanténních stanic, kde měl pes určitý čas, během kterého se mohl dostat buď do útulku nebo k novému majiteli, a po jeho vypršení mohl být utracen (i když se jednalo o mladé, zdravé zvíře). ČT o tom odvysílala reportáž a proběhlo i pár záchranných dobrovolnických akcí, situaci teď neznám.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:30

Tak jsem prece jen musela vstat, protoze mi doslo kafe  Navsteva teraria odhalila, ze "velkej" je momentalne jedinej vzhuru (coz je zvlastni udalost, protoze ten se obvykle nejvic schovava), tak jsem ho vytahla a vyblejskla. Omlouvam se za to, ze je jako prase - zrovna se vyhrabal: 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:30

MP Marge to je ale fakt netopyrky dvojce..! Aspon co muzu soudit z fotek..

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:35
Reakce na Zina:

MP Marge Nevím, jak je to teď, ale před pár lety to tak bylo. Netýkalo se to tedy pokud vím klasických útulků, ale takzvaných karanténních stanic, kde měl pes určitý čas, během kterého se mohl dostat buď do útulku nebo k novému majiteli, a po jeho vypršení mohl být utracen (i když se jednalo o mladé, zdravé zvíře). ČT o tom odvysílala reportáž a proběhlo i pár záchranných dobrovolnických akcí, situaci teď neznám.

​To je des  Pevne doufam, ze se to zmenilo!!!

Tady je to ale jeste horsi. Utraci VETSINA utulku (vcetne tech, kteri patri k organizaci, ktera si rika "Human Society" - ironie, ze!?), klidne i stenata a kotata, a protoze se to tak delalo odjakziva, tak vetsina Americanu nad tim krci rameny, jako ze je to smutne, ale neda se nic delat, zvirat je moc. Aktivkstu, kteri proti tomu bojuji, je tady malo na to, aby prosadili nejakou zasadni zmenu...

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:37
Reakce na Pavlena:

MP Marge to je ale fakt netopyrky dvojce..! Aspon co muzu soudit z fotek..

​Ze jo!? Nechapu sice, jak je to mozne, ale je to tak 

Offline Potrefenáhusa
38529 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:37

Zina sousedi psa takhle ze Slovenska měli. Situaci teď taky neznám.

V tý knížce Restartujte svého psa je popsaná situace v USA, do adopce tam jdou jen psi vybraní poměrně přísným sítem, například hlídání zdrojů, potravy apod. je prej dost předurčuje k tomu, aby skončili špatně a do adopce vůbec nešli

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:39

MP Marge Ale to je veliký fešák!

Mimochodem, dítě se pustilo do čištění akvária a ukazuje se, že rybičkám i krevetkám pobyt v humusu patrně svědčí: objevily jsme nejen krevetčí, ale i rybí miminka.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:41

Sweet Potato Nestras!!!

Ja zadna krabi miminka nechci 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:41

MP Marge krab je teda taky tututu.  Jak oni jsou velky vlastne (na fotce chybi krabicka od sirek)..? 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:42

Sweet Potato A co máte u krevetek za rybičky? :-)

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:45
Reakce na Pavlena:

MP Marge krab je teda taky tututu.  Jak oni jsou velky vlastne (na fotce chybi krabicka od sirek)..? 

​A jo, na tu jsem zapomnela (lepe receno, zadnou doma nemam)! Tak az zase vyleze, tak ho budu muset premerit krejcovskym metrem 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:46

MP Marge priblizne..! Ja nevim esli milimetry nebo centimetry... 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:46

Zina Dva ancistrusy (je domluveno, že až/pokud moc poporostou, vymění nám je jejich původní chovatelka zase za menší) a živorodky (poecilie).

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:50

Pavlena Rozhodne centimetry!!! Tenhle velkej je vetsi, nez krabicka od sirek - dokonce bych rekla, ze i vetsi nez DVE krabicky 

Online 999
19625 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 16:59

MP Marge Když jsme žili v Americe, tak jsme pro játra a jiný vnitřnosti chodili k Číňanům. A taky když jsme chtěli prorostlý maso na vepřo, knedlo, zelo . Ale bylo to v SF, tam je velká Čínská čtvrť.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 17:04

999 Ja sezenu v Rockfordu, ale DeKalb je na tyhle veci malej - a zaostalej 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 17:07
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge a Rufík o ty prefabrikovaný pamlsky nestojí vůbec, tak já mu peču játrovky - koupíš nějaký játra, rozmixuješ (já nejdřív mixuju vločky, pak k tomu přidám játra, nebo když nemám vločky, dávám nějakou instatní kaši), přidáš podle konzistence nějaký vajíčka, 1-2, já to i trochu solim, konzistence byla bejt řidší kaše, aby to trochu teklo, naleješ na plech (já na to mám takovej menší silikonovej pekáč) asi do 1 cm výšky a upečeš. Já to pak krájim kolečkem na pizzu na malý kostičky, nandám do pytlíčků a strčim do mrazáku. A pejsci jsou nadšený 

​Hele, ale ted mi to doslo: Ono by to bylo vyborny i pro kraby 

No, to uz za vylet do Rockfordu pro jatra stoji!!!

Offline Potrefenáhusa
38529 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 17:11

MP Marge pro kraby možná ale syrový?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. listopadu 2018 17:20

MP Marge Fotka počká :)

Ináč ja som rada, že sa Amy po skoro viac ako týždni hrá. Percy sa z nachladnutia spamätal rýchlo, ale Amy ako má tu imunitu biednu to mala ťažšie.