Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 20. července 2022 07:24

Dadoo ten výraz s tím jazýčkem !!ale těch hadů a slepýšů je mi na druhou stranu líto 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 20. července 2022 08:42

Kokoska Potrefenáhusa

Magráta mmně, naštěstí, hadi nevadí. Takže s tím problém nemám. Navíc si pamatuju, že na uzovku se nesahá, smrdí. Tak že jsem ji vzala papírovou utěrkou.

Ale, samozřejmě, se o něj bojím. Jenže co s tím? 

Asi se naučil lovit, kdyz byl toulavej a instinkty nevycuras.. 

Kdyby mi to aspoň nenosíl do postele..

Ale přece ho neuveznim doma, když bydlíme v přírodě.. 

Se musím smířit s faktem, že mám bojového kocoura.

Offline Kokoska
34996 příspěvků moje polička 20. července 2022 08:53

Dadoo kudy se vraci? Napada me jedine dat nejaky cidlo, ktery oznami prichod, a lovce prolustrovat hned na vstupu. 

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:03

Dadoo užovka smrdí? aha, to jsem nevěděla

my máme užovku Apolenku doma, muž ji občas "vyvenčí", ale já u toho nebývám, tak nevím :-) 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 20. července 2022 09:59

Kokoska to by mi přišlo při neustále otevřeným domě a oknech v létě spis neudržitelný (my máme), to bych asi radši přežila hada v obejvaku (taky se hadů nebojim)

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 20. července 2022 10:12

Kokoska okna dveře dokořán. Courá celodenně sem a tam. Musím být pořád ve střehu, jestli něco nenese.

Teď jsem si všimla, zařvala, tak hada pustil na podlahu. Jinak jsem ho měla v posteli.

Jak se ochladí, na podzim, bude mít po srande. 

Pokud si nezačne zvonit jako Růžena..

Magráta nevím, jestli všechny užovky smrdí. Jen pamatuju, co mi kdysi říkal manžel. Nesahá, budou ti pak strašně smrdet ruce a jde to blbě umýt.

Potrefenáhusa přesně tak. Všechno otevřené.

Dneska zmizel už v noci oknem. Ale vrací se vždycky dveřmi.

Ale, a to 3x hurá!, konečně začal šetřit zachudek..

Donedávna se vrátil po třech hodinách zvenku a hurá na WC

Jinak je neuvěřitelně trpělivý. Česání není úplně sranda. Držím ho, on na zádech, já mu drancuju břicho od dredů a on při tom normálně přede. 

A během dne se přijde přimazlit, chvíli pobude a zase mizí do víru života..

Zlocinec je to!

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 20. července 2022 10:16

Dadoo je to fakt miláček

Offline SunEclipse
3488 příspěvků moje polička 20. července 2022 10:24

Dadoo a co nějakou ochranu na postel?  přehoz, nebo peřiny nechat někde větrat mimo

Offline Kokoska
34996 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:28

Potrefenáhusa Dadoo je to tezky s obludkama, zvlast kdyz se tvari jak nevinatko.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 20. července 2022 13:28

SunEclipse přehoz tam, samozřejmě, mám. Proto se mi podařilo taky tak dobře chytit tu ještěrku. Stáhla jsem ji s celým prehozem a vysypala venku.

Ale čertvi, kam se může schovat, že.. Zaleze někam pod přehoz, sklouzne pod postel.. 

Jako myslim, že tři v posteli stačíme.

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 21. července 2022 15:49

A jak bojují s vedrem vaši jezevčíci?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. července 2022 16:56

Dadoo No to je teda lovec. 

Mně  teď pobavilo, když mi říkal brácha, kterej má dům uprostřed sídliště, že jeden z kocourů nosí domů ryby. Už teda není tak vtipné, že je loví sousedům z jezírka. Jen tomu prostě nezabráníš.

Offline AprilTwelve
1025 příspěvků moje polička 23. července 2022 20:39

Renusatko to dělá mamin kocour taky... to jezírko ještě s jedním kocourem vylovili skoro na nulu... a není tomu jak zabránit... no

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 24. července 2022 15:37

Dadoo 

Ježiš fuj!!

To by nastala moje poslední hodinka!

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 29. července 2022 11:41

V čem perete psí kšíry nebo obojky? 

Smrdí nám z toho věčnýho máčení jak psí kšíry  pes čistej, voňavej (jako přírodně, ji neperu), ale ty postroje na střídačku odmačuju v octu, kterej taky nemůžu cítit a tu a tam vyperu na jemnej program ve sportovním gelu a furt nic moc.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 29. července 2022 11:56

Zu já to hážu normálně do pračky na 40 a dost často i do sušičky :)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 29. července 2022 11:57

Zu peru v normálním prášku na 30 (nebo na 40, záleží s čím) a furt dobrý, i se v tom občas proběhne vodou. Na koupání (plavání) jí to teda sundávám.

Možná záleží i na materiálu? Máme Nonstop Line 5.0, výrobce tvrdí, že tam má nějakou spešl úpravu, aby se voda nedostala až dovnitř nebo co. Teda měly jsme do včerejška, kvůli velikosti jsme musely přezbrojit na ZeroDC Short a z toho dizajnu mi furt cuká oko. Jaký pán, takový pes - hrubě nekonfekční

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 29. července 2022 12:01

Zu co máte za postroj? Jestli jsou to jen takové nylonové ksiry bez pěnového polstrování, zkusila bych vyprat aspoň na 60°. Vlastně bych to tam nacpala na dlouhý cyklus i tak a když to vyjde, super, když ne, stejně budeš muset pořídit nové nesmradlavé. Kdysi nám to udělal kožený obojek s filcovou podšívkou, ten měl ale pes 24/7 na sobě. Tam pomohla jen popelnice. Teď mám obojek (a stopovacku) z biothanu a nemůžu si vynachválit. 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 29. července 2022 13:19

Krehutka nonstop line a manmat, ty nonstopy v pračce podle mě dost trpí. Ale jiná možnost asi nebude  sundat většinou není možnost, často se plácne do blátivý louže, lesního potoka apod. 
ty Zera moc pěkný nejsou, ale oproti Nonstopu jsou aspoň levný, my je máme cca rok pěkný a pak na dotrhání.

Třeba dlouhej postroj, kterej bych se do pračky hodit nerozpakovala,  jsem ještě prát nemusela a ten tou řekou většinou projde.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 29. července 2022 13:59

Zu no v její velikosti je ten cenový rozdíl necelé 3 stovky, a to se vyplatí .

Tak problém bude asi v tom bahýnku. Můžete se bavit tréninkem kontroly na vodu