Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Ounz
20475 příspěvků moje polička 23. března 2017 22:54
Reakce na Ginevra:

To je fešanda 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2017 06:19

Ide na mňa šišlanie. Nádherná je !!! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2017 06:22
Reakce na palahniukowa:

Áno, presne viem čo myslíš. Ak je biela žiarivá hneď to pekne ukáže. :D A Zunku ako kúpeš, šampóny aplikuješ na lokálne miesta?  Zaujal na ten šampón na čierne chlpy, len aké je zloženie? Aká látka vlastnte pôsobí tak aby to tie chlpy začiernilo? 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:13
Reakce na moora:

Jsem nevěděla, že taky krmíte syrovým, to mě těší :-). Jsem myslela spíš praktické fungování, venčení více psů v jedné osobě a vztahy ve smečce mezi nimi, to by měl docela zajímalo.

Od Vetamixu jsem brala dřív taky, cca 8 let, ale přišlo mi, že za poslední cca dva roky se hodně zhoršili, některý dodávky byly na vrácení, smrděly nejen dršťky, bála jsem se to otevřít. Taky se zvýšil podíl vody v hovězím, když jsem to nechala povolit, tak z toho ráno byla půlka. Možná jsem měla smůlu, ale bylo těch smůl docela dost za sebou, tak jsme přešli jinam a ta kvalita je teda dost jinde.

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:15
Reakce na dzizisketa:

Myslím, že Růženka je z příbuzenstva!

(Ty uši jsou senzační :-D)

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:20
Reakce na palahniukowa:

musela som si vygooglit, co je to talian :-D nastastie mu to nemoze ublizit! to aj kocky kradnu jedlo??! 

no jako jedno velké LOL!

Mně Goliáš vytáhnul uvařený maso z hrnce na sporáku, ožral celou bábovku kolem dokola, velikonoční beránek na stole neexistuje, ten by skončil fakt bez hlavy, vánoční cukroví a chladnoucí plechy jsou fakt jedna velká bojovka  :-D

A co nechtěj, nebo už nemůžou, ještě shoděj na zem, aby si to užil i pes...

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Aaaamen. 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:47
Reakce na Zina:

Venceni smecky i vztahy jsou jak kdy, co vcera platilo, dnes jiz neplati :-)

Nejjednodussi je nalozit to hromadne do auta a popojet za mesto do lesu. Nebo si venci kazdy majitel sam, to je pak nekolik mensich, zpravidla triclennych, skupin. Oni vsichni behaji agility, tak se dost casu travi i na treninku.

Co se tyce vztahu, vzdycky se najde dvojice, ktera se nesnasi :-) mame samy psy, krome posledni ovcandy z utulku teda, takze to je hodne vrceni, hodne revu a obcas teda i bitka. Feny jsou na tohle horsi, tam je to kolikrat na zivot a na smrt. Nikdy teda nebejva uplne komplet cela smecka v jedny mistnosti. Aktualne se nemuzou borderak s welshcorgim, co se nastehovala nejstarsi dcera zpatky domu a krome stareho welshcorgiho se vratila s novou ovcandou. Pred tim spolu vychazeli OK.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:52
Reakce na Sweet Potato:

Tymián mi sežral talián!

Este mu kup indian :-)

Offline dzizisketa
8916 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:53
Reakce na moora:

Zní to jako venezuelská telenovela

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:59
Reakce na paktofonika:

Jestli kočky kradou jídlo? Všetci kradnú! Náš kocour si umí otevřít nádobu na bioodpad a vybrat si tam oblíbené kousky, jako je zelenina, rybí kost. Co se před nimi neschová, to sežerou, může to být třeba i náplň z koláče. Za vrchol považuju, když mi kocour vyskočil na klín a snažil se mi ukrást kuře, který už jsem měla skoro v puse. Nejlepší je, když si sednou na židli a úplně nenápadně položí tu svoji placatou palici na kraj stolu a pak ji sunou dál a dál, potom ji celou trochu pootočí kolem své osy a šup, šunčička je fuč. V tom okamžiku se délka kočky rychlostí zvuku zase upraví ze 3 metrů do normálu. Jako jednou za čas je fajn trochu jídla obětovat a udělat si National Geographics. Lezení na linku je samozřejmě zakázaný a dodržuje se... když se někdo dívá.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:04
Reakce na dynda:

Ano, delka kocky je velmi promenliva velicina.

Jak prodloužit kočku o 75% za 5 minut:

1. na kraj stolu do misky umístěte ptáka

2. na opačný konec stolu se umístí kočka (sama)

3. vydejte pokyn k ulehnutí kočky („nesmíš“ nebo „jedeš“)

4. začněte krmit ptáka

5. kočka se začne v leže prodlužovat směrem k ptákovi

6. v pravidelných intervalech vydávejte prodlužovací pokyn „nedělej to“

7. ve chvíli, kdy je pták nakrmen, dosahují přední tlapky kočky až k misce, aniž by se kočka na stole sebeméně pohnula

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:07
Reakce na dynda:

no přesně, voni by to člověku klidně sežrali rovnou u huby, vůbec jim to neni trapný!!!!! Nebo zlodějská šmátrací ručička! Jako fakt člověk musí bejt obezřetnej!!!

Kamarádka jednou přistihla jejich kočku, jak sedí na židli u stolu a hrabe se jim packou v cukřence!!!!!!

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:09
Reakce na dynda:

Ano, ano! Kradou, sežerou, vytahaj! Bestie! Vynáším nákup, vracím se pro další tašky a ejhle, všechny tři kočky na stole společně zpracovávají přes igelitový pytlík šunku. Nic nikde nenechávám radši. Starší kočka pak má zvyk upíjet ze sklenic s vodou, pokud tam narve hlavu :-) a ten náš blbec si jednou ustlal na plechu, kde ovšem byly housky na dokynutí pod utěrkou, to mě tehdy fakt nasr...

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Jasně, mladší kočka sedává dceři na rameni a je schopná zatnout dráp a stáhnout plátek sýra ze zrovna pojídanýho chleba :-)

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:18
Reakce na moora:

Díky, zní to zajímavě a náročně teda,ale předpokládám, že je vás na to majitelů víc, tak si můžete vypomoct.

Já jsem nad těmi vztahy mezi více psy už kolikrát přemýšlela, jak a nakolik jim do toho vstupovat. Osobně do toho vstupuju hodně teda, byla to i trochu nutnost, měli jsme teda max. tříčlenou partu, ale vlkodav a ridgeback byli teda už dost velký a taky dost namyšlený, hlavně vlkodavka a ridge zase dost ostrej.

Teď s fleťákama jen usměrňuju, hlavně nějaký naskakovací hrátky, protože starší je invalida a mladší štěně, tak kvůli váze. Plus jsme si vysvětlili, že do cizích misek se leze, až když původní žrout odstoupí a kvůli pamlskům se druhej pes kousat nebude, ale to stačilo v podstatě jednou a důrazně, asi to byla spíš zkouška, jestli to nebudu tolerovat. Ale fleti jsou celkově hodně hodní, s nimi je to v tomhle docela jednoduchý myslím.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:33
Reakce na Zina:

Jo, jsou na to dohromady ctyri: muz, obe dcery a pritel jedny z nich. Aktualne mame doma jen 3 cokly, se zbytkem se odstehovala mladsi dcera s pritelem

vono se to nasbira: zacnes zavodit s jednim psem, pak vidis, ze starne, zacnes pripravovat stene, to tak 2 roky trva, mezitim starsi odejde do zavodniho duchodu. Zavodni pes pomalu starne, zacnes pripravovat stene... a v tu ranu mas doma 3 psy, ani nevis, jak.

Do rvacek a vzajemneho povrcavani taky vstupujem, se netoleruje. Jednak z principu, aby bylo jasno, kdo doma veli a aby se vedelo, ze toto neni s celnim poradkem, druhak veterinar jeste furt neni na pokladnu. A kazdy zraneni diskvalifikuje psa ze zavodu... hlavne pochroumany nohy jsou problem.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:02

ovlivní kastrace kocoura jeho lovecké vášně?

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:25
Reakce na Jiná Realita:

Rodiče nechávali kastrovat dva polovenkovní kocoury, myši chytají asi ještě víc než předtím, tedy v podstatě pořád, a taky se v podstatě drží u chalupy a nikde netrajdají.

moora to chápu, ono možná od dvou psů ke třem je blíž než od jednoho ke dvoum. Jeden čas jsem o třetím psu nastálo taky uvažovala, ale ti stávající mi v té době sami připomněli, že i dva jsou na mě dost :-). 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:28
Reakce na Jiná Realita:

ovlivní kastrace kocoura jeho lovecké vášně?

ne