Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:38
Reakce na Zina:

myši by mi nevadily, ale on mi loví bohužel ptáky  asi mi ani nezahnízdí, ach jo. čekala jsem, že to bude problém, ale doufala jsem, že se bude spíš věnovat lovu myší, od sousedů jich k nám běhá dost.

zatím jsem ho kastrovat ani nechtěla, že to třeba nebude třeba, je takový polovenkovní, ale kdyby to třeba to lovení tlumilo, tak bych o tom víc uvažovala.

Online Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:09
Reakce na Jiná Realita:

nevím, jestli to není blbá rada, ale dost koček nosí kvůli ptákům obojek s rolničkou, musí to být ale na speciálním kočičím obojku, kterej povolí, když se kočka o něco zachytí.

Ale fakt nevím, jestli to není rada hodná středověku a jestli to není tejrání kočiček, názor na to nemám.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:30
Reakce na Potrefenáhusa:

je strašný dilema mít toho kocoura, fakt. je hrozně milý a rozkošný a rozumí si se psem (což je na druhou stranu velký problém, protože dřív pes vyráběl na dvoře ptačí útočiště, kam žádná kočka nepáchla a hnízdily tam až tři ptačí rodiny najednou), ale ptáky miluju taky, možná ještě trochu víc  kéž by se dal na ty myši, ach jo.

Offline Emerald
2676 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:31
Reakce na Jiná Realita:

Naše kočka milovala veverky....... vždycky z nich zbyl jen ocas.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:33
Reakce na Zina:

moora Ja verím tomu, že problém mať nebudeme. Aj keď to budú dve fenky. Bostoni sú veľmi hodné a plemeno. Amy si rozumie v podstate s každým psom. Väčšinou psy nerozumejú jej. Má špecifický štýl hrania sa. ALe čo som sa tak bavila s ľudmi od bostonkov je to úplne bežný štýl. Jednoducho si myslím, že sa k nej najviac hodí ďalší boston. Aj sme premýšľali o psíkovi z útulku, ale zhodli sme sa, že druhý boston bude najlepšia voľba. 

Určite si to nepredstavujem jednoducho a nemám ružové okuliare. Som z toho nadšená a neviem sa dočkať. Verím, že aj Amy bude štastná. 

Online Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:34
Reakce na Jiná Realita:

musíte ho vykrmit, aby byl tlustej, línej a pomalej :-D

jako Godzilla umí vyvinout neuvěřitelnej sprint za červenou tečkou, fakt gepard hadr, dá do toho všechno, ale přeběhne třikrát byt a je K.O. na celej zbytek večera :-D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:57
Reakce na Jiná Realita:

ovlivní kastrace kocoura jeho lovecké vášně?

Myslím, že moc ne, ale jestli chodí i dovnitř, asi se jí nevyhnete stejně. Náš kastrovaný miláček ve svých 5 letech přinesl hrdličku, ptáky miluje a taky zajíčky a všechny ty zvířata s tenkými ocásky... Jestli ti na srdci leží blaho ptáků, jedině je šance, že po kastraci zleniví. Ale zase někdo říká, že se po kastraci zastaví duševní vývoj, tak by ti mohlo zůstat přerostlé hravé kotě. Tudíž lovecké - hrací pudy neutlumeny. My kastrovali dvouletého, sklony k lenosti absolutně nemá. Bude to kus od kusu, hlavně u těch vořechů 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Jó, ta ručička! Tuhle jsem něco dělala v místnosti, kde dostává jídlo naše černobílá kočka. Najednou slyším, jak miska cinká o podlahu. Škvírou ve dveřích zrzavá ručička vytahovala cizí misku, potvora nenechavá. Já nesnáším, když musím strkat ruce, kam nevidím, třeba pod kapotu auta, oni to milují. Jsou to ufouni.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:10
Reakce na Vilemina:

Nojo, to pití taky, to nám nedělala jen jedna kočka ze tří. Hlavně kafe uhlídat 

Online Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:12
Reakce na dynda:

já nesnáším, když mě ta ručička, prostrčená nějakou nečekanou škvírou, odněkud chytne!!!!! Oblíbená zábava je proskakovat pod sušákem na prádlo schovanej za kusy prádla a chytat ruce, co zrovna zacvakávají kolíček. Nebo chytat nohy mezi prádlem, co je na sušáku až skoro k zemi, to by ho člověk fakt nejradši zabil.

O ručičce, co se vsune pod peřinu a začne šátrat, už jsem tu myslim psala. Ta strašná vteřina, kdy pochopíte, že ručička už nahmatala a nevíte, jestli cuknout nebo počkat, až zatne sama.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:13
Reakce na moora:

Ano, delka kocky je velmi promenliva velicina.

Jak prodloužit kočku o 75% za 5 minut:

1. na kraj stolu do misky umístěte ptáka

2. na opačný konec stolu se umístí kočka (sama)

3. vydejte pokyn k ulehnutí kočky („nesmíš“ nebo „jedeš“)

4. začněte krmit ptáka

5. kočka se začne v leže prodlužovat směrem k ptákovi

6. v pravidelných intervalech vydávejte prodlužovací pokyn „nedělej to“

7. ve chvíli, kdy je pták nakrmen, dosahují přední tlapky kočky až k misce, aniž by se kočka na stole sebeméně pohnula

To bude vlastní zkušenost, že? 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:16
Reakce na Potrefenáhusa:

Uf, tak peřinovou ručičku teda nemáme, kocour se umí hezky poskládat k dvojnožci, když se mu poodhrne roh peřiny, a pak pěkně hřeje. Je teda dost těžko odstranitelný.

Offline viktorka_od splavu
49188 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:19
Reakce na Jiná Realita:

jestli o nej nechcete prijit (+smrad) tak rozhodne vykastrovat. bude se drzet doma. ptaci bud zahnizdi

jinde nebo jestli ti na tom tak strasne zalezi tak tu rolnicku. povesila bych ji na protiklistovej foresto obojek, ozkousenej bezpecnej. normalni obojek urcite ne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:24

Když jsme u toho zvláštního chování koček, nevíte někdo, co znamená, že kocour vždycky přiběhne, když někdo naříká - plačící miminko nebo jiná kočka, kterou "mučíme" - klíště, oči apod.? Chce tu oběť zachránit nebo dorazit?

Online Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 24. března 2017 14:48
Reakce na dynda:

Dělaj to i psi, taky nevíme, jestli jde zachraňovat nebo dorazit :-D Neni to pokaždý úplně zjevný :-D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:03

na kastrování je ještě stejně brzo, tedy asi, nemám zdání, kolik mu je. někdy po vánocích byl nalezen coby mini kotě. myslím, že má minimálně tak měsíc dva ještě asi čas. je navíc dost malý a po kastraci se prý zastaví růst?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:08

každopádně jsem právě objednala budky s ochranou proti kočkám a zábranu na strom. na tom totiž ptáci večer spí v hejnech. tedy spávali, než vznikl kocour.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:16
Reakce na Potrefenáhusa:

U psů bych věřila, že jde zachraňovat, ale když kocour ty ostatní kočky bije a pak takhle příběhne 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:17
Reakce na Jiná Realita:

To bude lepeí než jakýkoliv pokus o odnaučení kocoura. 

Offline viktorka_od splavu
49188 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:17
Reakce na Jiná Realita:

na ten růst se názory různí. ale čas teda ještě má, tak cca v roce nebo jakmile začnete pozorovat že značkuje (jako pes). od toho lovení to neodpomůže, od toho neodpomůže vůbec nic, je to základní způsob kočičí existence, krom spaní vlastně nic jinýho nedělají (hra=příprava na lov). každopádně by bylo fajn pořídit nějaký kočičí hračičky, u nás byla nejoblíbenější peříčka na držátku, tohle, a třeba dvakrát za den se s ním chvíli honit, a teda myslím že až bude víc teplo a myši začnou vylízat tak se o ně taky začne zajímat, potřebuje se to naučit. údajně kočka celý život loví víc (určitě ne výhradně, ale prostě ji to víc láká) to co se naučila jako kotě (ryby-myši-ptáky)