Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 24. července 2017 13:28
Reakce na dzizisketa:

Jako kouká krásně, ale mně se zvedl žaludek. 

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. července 2017 00:14

neumíte mi prosím někdo poradit, jak psa naučit povel lehni ze stoje? ...tj. nikoliv ze sedu, ale vyloženě z chůze nebo ze stoje. jde mi o návod na to první provedení, fixaci zvládáme 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2017 00:32

blbej vtip, ale zasmála jsem se:

důkaz, že země není placatá - kdyby byla, kočky by z ní dávno všechno shodily 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 25. července 2017 08:20
Reakce na dzizisketa:

Skvělé jsou obě, Bonnie i fotka!

Offline Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 25. července 2017 08:34
Reakce na Jiná Realita:

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. července 2017 09:54
Reakce na Jiná Realita:

To není vtip :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2017 09:56
Reakce na dynda:

já mám kočku jen venkovní, takže se nemohu k pravdivosti této teorie nijak postavit, nemá chudák kde co shazovat...

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 25. července 2017 11:50

Pro milovníky koček i papoušků.. Já na to musím koukat pořád dokola 

https://www.facebook.com/viralthread/videos/1300054593469713/

Offline Kiore
208 příspěvků moje polička 25. července 2017 11:53
Reakce na Dadoo:

Boží, taky jsem na to včera koukala dlouho 

Offline Katrin_kouří_cigarety
156 příspěvků moje polička 25. července 2017 13:10
Reakce na siouxsie:

Za mých mladých let se tomu říkalo "odložení za pochodu" Zkuste zadat to vyhledávače, hezký popis je tady Odložení za pochodu, ale jsou i nějaká videa na Youtube.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. července 2017 13:41

moc díky, zkusím to hledat pod tímto názvem. videa na YT jsem nějaká našla, ale všude jsou už hafani, kteří to perfektně provádí a nikde není návod, jak se k tomu zalehnutí dopracovat... ono jde de facto o blbost a já si vymýšlím, protože jak postupně zjišťuju, tak můj pes moc rád pracuje a učí se. tak mu to chci nějak smysluplně zpestřit

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:25
Reakce na siouxsie:

My nějak odložení za chůzeděláme, ale teď si nejsem jistá, jestli je to to, co chcete, doma to vyzkouším a napíšu.

Co nám dělá trochu problém (teda já to za něj nepovažuju, ale z výcvikářského hlediska to probém je), že nevydrží v tom hezkým lehu, ale svaluje se na jedno stehno. 

Offline Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:36
Reakce na Zina:

to má rufík taky a on i sedí jako tydýt s těma nohama do strany, ale tak zas nám je to fakt úplně jedno

takový to předpisový lehnutí, kdy se složí jako štafle ze stoje, dělá zásadně po jiným povelu (sedni třeba )

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:46
Reakce na Zina:

jj, to rozkydnutý lehnutí taky znám  to jsem právě začala opravovat a perfektně zvládnul i to úhledné lehnutí, jen mu musím dát jiný povel než lehni (ehm, povel zní "hezky lehni"  ). a je fakt, že jak ho nechám úhledně ležet trochu dýl, tak si uleví a ...zase se rozkydne  

ale já ho zas tak moc nebuzeruju, spíš nás oba baví ten proces komunikace, vysvětlování a učení. minule mně udělal radost, když si před očekávanou odměnou sám předem lehnul a nebyl spokojený s provedením, tak se sám opravil a lehni si znovu už předpisově... ňufák jeden praštěnej!

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:52

tady na tom videu je dobře vidět, co mám na mysli (tedy když to tam začnou předvádět psi). měla jsem dojem že se fakt složí jak štafle  a možná pokládají přední část těla dřív než tu zadní. ale nevím, jak k tomu hafana ponouknout.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 25. července 2017 15:36
Reakce na siouxsie:

A jak to opravujete, máte na o nějaký fígl? Mě napadlo použít jako odměnu míček - když bude vědět, že pak bude chtít rychle vypálit, tak si lehne správně sám. Ale zatím, dokud v tom lehu má problém vydržet, tohle použít nemůžu, by se mi zvedal tím spíš.

Jinak taky cvičíme, protože ho to baví, kdyby ho to nebavilo, tak si vystačím s k mně, k noze, lehni a odpal :-D.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. července 2017 15:45
Reakce na Zina:

odpal je skvělý povel!   já jsem ho jako úplně první začala učit povel "silnice", aby občas mohl chodit navolno. míček jako odměna mu nic neříká. teda jako řiká, ale jen ten hadrový, o který se se mnou může přetahovat.

na to opravení lehu jsem volila klasický postup, kterým se učí štěňata, jen jsem musela začít používat jiný příkaz, protože klasické "lehni" vedlo vždy k rozkydnutí.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. července 2017 15:51
Reakce na siouxsie:

svojho casu som na to pouzivala taky "box": boli to drievka zbuchane v tvare pismena U (rozne rozmery podla velkosti psa), aby psina nemala sancu sa prevalovat. alebo tomu tiez pomaha nasvalovat, klasika - opravovat alebo vyuzit fixaciu cez zadne nohy...

Offline Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 25. července 2017 15:51
Reakce na Zina:

Jinak taky cvičíme, protože ho to baví, kdyby ho to nebavilo, tak si vystačím s k mně, k noze, lehni a odpal :-D.

to jsme asi my, akorát místo odpal máme "di, mazej" a "huš"

(huš moc nefunguje, začne si lehat na záda a ukazovat bříško a že je strašně roztomilej pejsek s jednim vočičkem a vůbec nepřekáží)

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. července 2017 16:08
Reakce na palahniukowa:

aha, tak U box jsem ještě nikde nezahlídla... díky, zkusím se na to zaměřit. jinak on je nasvalený podle mě až nezvykle dost. při kastraci před cca 3 týdny jsem mu nechala udělat RTG kyčlí, abych měla jistotu, že se nejedná o zdravotní problém, ale opravdu jen o humpolácké provedení. párkrát jsem mu zadní nohu narychtovala do správné polohy a on teď oba způsoby lehnutí opravdu rozlišuje.