Tak to se fakt povedlo! ![]()
Fotím, fotíš, fotíme
Čarodějnice je dobrá.
Čarodějnice mě pobavila, nespletla se o měsíc? Nějaká náhodná procházející nebo tam něco hráli?
Aha, já jsem si říkala, jestli to nebyla nějaká "civilní" paní se zálibou v barevných hábitech z Fleru, z fotky jsem detaily moc neviděla. :)
Paní měla vlasy z koudele a v ruce kohoutí pařát.
Podařilo se mi v téhle souvislosti pěkné faux pas. Kamarádka mého kamaráda, kterou jsem ten den viděla prvně v životě, se chtěla s čarodějnicí vyfotit a mě nenapadlo nic lepšího než říct: „Jen aby na té fotce pak bylo poznat, kdo je kdo." Vzápětí jsem se omluvila a paní to naštěstí vzala s humorem. ![]()
Jako z filmu Panna a Netvor. ![]()

Koukám,že nový foťák dělá moc pěkné fotky. Jen tak dál.
Ta poslední (pohled na bránu) je dobrá.
Jako z filmu Panna a Netvor. ![]()

Mě napadla spíš Šípková Růženka :-)
Já si teď chystám na instagram fotky z Austrálie z r. 2007. Byly focené ještě nějakým tehdejším "ultrazoomem" a o focení jsem nic nevěděla.... no taky podle toho vypadají!
Měla bych si tam zajet ještě jednou a nafotit to znovu. ![]()
Ale při tom procházení jsem narazila na tuto. Schránku jsme objevily při cestě nějakou šílenou opuštěnou částí a docela nás tehdy pobavila a potěšila. Inu, svět je malý.
A na tuto mám krásnou vzpomínku. Bylo to v Kurandě,což je taková vesnice v deštném lese, přes den plná turistů, je tam "papouškárna" a "motýlkárna"... My jsme se tam nějak zdržely, už byli všichni turisté pryč, začínal podvečer, nádherné světlo... U tohoto "baru" jsme si daly kávu a před námi lítalo spousta papoušků...dělaly jsme si legraci, že se vrací z práce.. Fotka teda nic moc, ale ten pocit, který jsem tam měla asi nikdy nezapomenu a teď jsem si ho krásně znovu
vyvolala
hlava vodní želvy
Super fotky
Moc se mi líbí zarostlá brána, odraz v zrcátku (to je hodně netypická kompozice) a čarodějnice
Jen tak dál ![]()
Náš chlapeček dneska na procházce objevil svůj stín :) Blbnul s tím asi 5 minut, šášula.

To je milá fotka
Taky jsem v Praze asi dvakrát fotila děti a musím teda říct, že to je asi univerzita fotografování, kor pokud jsou špatné světelné podmínky
Fotila jsem u kamarádky se dvěma dětmi a musím říct, že fotek na kterých by ani jeden z těch tří nebyl někde mázlý bylo minimum
Takže naprosto chápu,ž e nebyl čas otáčet foťák na šířku ![]()
Mám radost, že tahle moje rychlovka je použitá na ofiko propagačním materiálu!

Tahle fotka je taky super, miluju průhledy
Použití na propagačním materiálu se nedivím
A na tuto mám krásnou vzpomínku. Bylo to v Kurandě,což je taková vesnice v deštném lese, přes den plná turistů, je tam "papouškárna" a "motýlkárna"... My jsme se tam nějak zdržely, už byli všichni turisté pryč, začínal podvečer, nádherné světlo... U tohoto "baru" jsme si daly kávu a před námi lítalo spousta papoušků...dělaly jsme si legraci, že se vrací z práce.. Fotka teda nic moc, ale ten pocit, který jsem tam měla asi nikdy nezapomenu a teď jsem si ho krásně znovu
vyvolala
Já myslím že to je znak dobré fotky, že dokáže přenést emoce, které při tom člověk zažíval. podobně jsem to vnímala když jsem tvořila fotoknihy, viděla jsem, že fotky nejsou dokonalé (a teď to vidím ještě víc), ale znovu jsem při tom cítila tu atmosféru, což bylo nejdůležitější a vracím se k ní vždy, když si těma knihama listuji ![]()
Jinak se mid ěsně líbí koukající hlava želvy.
Po delší době zase něco přidám. Spring is coming
Já sjem na ty kytičky tak nějak vysazená - tady jsou fotky s použitím různých objektivů:
- ultrazoomový M.Zuiko 14-150, 1:4 - 5.6; clona 5.6, čas 1/1600, plné přiblížení (150 mm)

- starý manuální objektiv z prakticy (50/1.8); na mém Olympusím těle ohnisko 100 mm, clona 4 (myslím, u manuálů je blbé, že se číslo clony nezaznamená do EXIFu), čas 1/100

- ten samý objektiv ale s clonou 1.8 - opravdu mě překvapilo, jaký to udělalo bookeh, až to vypadá, jako bych to projela nějakým abstraktním filtrem, ale je tam jen upravená expozice, čas 1/2500

- nakonec fotka novým M.Zuiko 17mm/1.8 (nakonec jsem se rozhodla pro tento a ne 25mm, ten třeba pořídím časem
); na mém Olympusu je ohnisko 34 mm, clona 2.8, čas 1/4000

Napadlo mě, co je to za divnou rybu? A pak jsem si přečetla popisek. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje