Mně se fotka také (až na ramínko) také moc líbí.
Fotím, fotíš, fotíme
Pro svou radost a abych si rozsirila portfolio. Modelka neni placena, dostane za odmenu za straveny cas fotky a ja si vyzkousim praci s modelkou (resp. V tomhle pripade spis s nemodelkou), nalicim dalsi oblicej a ucesu dalsi vlasy. Vcera a predevcirem jsem byla na kurzu liceni, mela jsem s prehledem odliceno nejvic ze vsech a bylo to dost znat, i kdyz jsem se ucila nove techniky.
Na foceni na zakazku se zatim necitim. Jsem cvakajici vizazistka :)
Modelčino levé rameno
Tak to je stin a vubec me nenapadlo, ze to tak muze vypadat :-D Diky za tip, na pristi si na to zkusim vzppmenout a prekontrolovat to :)
Já bych se zeptala trochu podobně jako Berta - co je cílem tý fotky? Jasně, portfolium... Ale myslím to tak, co je hlavním tématem: jestli chceš ukázat primárně věneček, nebo účes, nebo makeup... ? Nebo je to třeba inspirace pro družičku? Nebo by to měl být portrét?
Ta fotka není špatná, ale právě to téma na ní není moc vidět, je to všechno moc "v rovnováze" (což samozřejmě taky není na závadu, pro čistě ilustrační fotku). Ale možná to tak přesně chceš, já jen uvažuju nahlas ![]()
První pokusy s novým foťákem. Zatím jen z balkonu. Příští týden jedeme na Hukvaldy, tak snad se něco povede. ![]()

Tak ptáček vypadá dobře. Jak se ti s tím fotí? Už jsi pronikla do nastavování?
Právě, že vůbec a hrozně mě to štve. Běhají mi tam proti sobě nějaká čísla (clona a čas) a já nevím, co je co a jak to mám sesouladit. Někdy tím točím doleba doprava a ta ručička se ani nehne. Ten vrabec má třeba rozmazaný ocásek, protože s ním pohyboval. Znamená to, že čas byl moc dlouhý? Jak mám fotit momentky, abych neměla jen mastné fleky? Jaké ISO je vhodné do jakých světelných podmínek? Samé otázky. ![]()
Po delší době taky něco přidám. V sobotu zkouška nového objektivu v opuštěné nemocnici

Mně se ten ptáček moc líbí i s ocáskem ![]()
Ja už som Vám chcela veľakrát napísať, že Vaše fotky sú nádherné. Normálne z nich cítiť tu atmosféru daného miesta. Pri fotke topánky z infekčnej kliniky ma trochu striaslo. ![]()
Ta s tím křeslem je úžasná ![]()
Mně se zase líbí ty vaše fotky. Opravdu je tam cítit ta atmosféra. ![]()
PS: Taková podobná dvě křesla jsme nedávno prodali.
Ptáček se mi líbí, ony se ty potvory holt vrtí.
Mám stejné pocity z foťáku, učím se znovu fotit na manuál, po létech, kdy jsem to cvakala na automat "plechovkou", jak kompaktům říká manžel. A to jsem bývala zvyklá fotit na tátův starý foťák, kde se nastavovalo ručně úplně všechno, včetně zaostření. Už jsem pak věděla, kdy "setinou na jedenáct" nebo "padesátinou na 5,6" :) Snad do toho znova přijdu, chtělo by to mít víc času.
Super fotky, pro zajímavost jakým objektivem to je, jinak ty fotky opuštěných míst mají fakt krásnou atmosféru a je to ěnco absolutně netradičního ![]()
Fotka ptáčka super, je tam vidět i hezky malá hloubka ostrosti
Mázlý ocásek není an škodu, ono to někdy fotkám dává dynamiku, zjistila sjem, že třeba některé fotky dětí s mázlou rukou mají taky něco do sebe, když to dává smysl ![]()
Jinak ISO je dobrý si vyzkoušet, co už je pro Tvůj foťák hraniční, já třeba ještě můžu v pohodě fotit na 1600, kmarádka se zrcadlovkou i přes 2000. Většinou je dobrý začít na nižších hodnotách a případně zvyšovat. Cos e týče udržitelného času, tak na jednom kurzu nám radili, že aby byl čas udržitelný, měl by odpovídat alespoň převrácené hodnotě ohniska (čím větší přiblížení, tím kratší čas potřebuješ)..... Pro pohyb ideálně alespoň 1/150....
Já jsem kdysi začínala fotit na foťák, který si mamka kupovala ještě za studií na VŠ, takže začátkem 60. let, ani nevím, co to bylo za značku. vydržel až do roku 1988, kdy jsem zlomila kolečko, kterým se to natahovalo. Pak jsem fotila Zenitem E, taky kompletní manuál, jenomže jak jsme koupili ten digitální automat, všechno jsem zapomněla. ![]()
Ptáček se mi líbí, ony se ty potvory holt vrtí.
Mám stejné pocity z foťáku, učím se znovu fotit na manuál, po létech, kdy jsem to cvakala na automat "plechovkou", jak kompaktům říká manžel. A to jsem bývala zvyklá fotit na tátův starý foťák, kde se nastavovalo ručně úplně všechno, včetně zaostření. Už jsem pak věděla, kdy "setinou na jedenáct" nebo "padesátinou na 5,6" :) Snad do toho znova přijdu, chtělo by to mít víc času.
Kokosko a nemáš tam nějakou pomůcku? U mého foťáku je třeba v každém režimu na obrazovce viditelná i kompenzace expozice. V A jde měnit clona a kompenzace, když jee xpozice blbě bliká hodnota času (fotka je pak přeexponovaná/podexponovaná), v S jde měnit čas akompenzace a v případě chybné expozice bliká hodnota clony. No a v M (manuálu) se nastavuje čas a clona, kompenzace se nedá měnit, ale funguje jako pomůcla co ukazuje jak moc je expozice dobrá - pokud hrozí pod/přeexponování, pak hodnota kompenzace bliká a aby byla expozice stejná, jako vidíme, je potřeba nastavit takovou clonu a čas, aby byla kompenzace na nule (můžu ji mít od -3 do 3, -3 znamená fotku téměř podexponovanou, +3 téměř přeexponovanou.Snad je to srozumitelné, ale mě to docela pomohlo
Většinou pak anstavuji nejdřív clonu a pak čas......
Ty fotky jsou technicky a kompozičně super. Ale přiznám se, že obsahově ve mně vzbuzují neklid a smutek a až nepříjemné pocity.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje