Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Sweet Potato
39962 příspěvků moje polička 29. června 2017 09:03
Reakce na Kokoska:

S vepřem bývá zobrazován Sv Antonín Veliký, patron domácího zvířectva, ale ta socha se mu jinak moc nepodobá.

Offline dzizisketa
8868 příspěvků moje polička 29. června 2017 09:56

Včera jsme se cestou z divadla stavili u prastánku na pivo

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 29. června 2017 10:33

ja jsem konecne stahla skoro dva mesice stare fotky z dovolene z fr, tak tady jsou aspon nejaky krajinky a ulicky. samozrejme bych zas nejradsi vsechno prefotila, protoze jak se mi to pres hledacek a pak na displeji zdalo skvely, v pc to neni nic moc :/ holt, kde neni talent, tam ani technika nepomuze.

Offline Kiore
208 příspěvků moje polička 29. června 2017 12:07
Reakce na razorblade:

Ta druhá fotka je boží, fascinovaně sleduju, kam která ulička a který schody vedou... 

Offline Kokoska
34423 příspěvků moje polička 29. června 2017 21:03
Reakce na razorblade:

Krásné všechny, ale ty schody a schůdky nejvíc!

Offline Kokoska
34423 příspěvků moje polička 29. června 2017 21:06
Reakce na Sweet Potato:

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 29. června 2017 22:09
Reakce na razorblade:

ta prostřední vypadá jako fotomontáž, to je super!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 30. června 2017 09:04
Reakce na razorblade:

Do podobné uličky, jako je na druhé fotce- ( super kompozice, jen by to chtělo nahoře stáhnout přepálení) mě navedla kamarádka při navigaci v jednom městečku na Sardinii-nebyly tam teda schody,jinak to vypadalo stejně. Přesto, že jsme měly malé auto, myslela jsem, že už se odtam nikdy nevymotám. Ještě dnes mám husí kůži, když si na to vzpomenu. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. června 2017 09:48
Reakce na Berta:

s prepalenim jsem uz takhle v pc carovala dost a furt to tam je... asi by pomohlo uriznout, coz by ale zkazilo puvodni zamer. to je proste muj obecnej problem - neumim fotit v jiznich zemich kolem praveho poledne. budu se konecne muset odhoudlat ke koupi nejakyho toho stinitka objektivu, pripadne filtru. a taky bych asi mela zacit fotit do raw, ale to by asi chtelo moji dusevni premenu z turistickeho cvakala v cloveka, kterej nad focenim vic premejsli :D

jinak tahle ulicka nebyla vubec desiva, protoze pravy dve vedly uz primo do baraku. a ono centrum grasse je tak maly, ze se clovek vymota hodne snadno :D

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. června 2017 09:59

jeste jsem stahla druhou varku fotek z Marseille, Avignonu a jedne provencalske vesnicky (ve ktere ale maji michelinskou restauraci:)) tam uz mi pralo pocasi trochu vic :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:19
Reakce na Kokoska:

Jedna smutná svatá

Jedna zfetovaná 

Panebože, vidíš to prase? Za co, Pane, za co?

Ty popisky mě baví Jinak voda se mi líbí moc ta první, jen bych zkusila trochu postprocesing, možná by se dalo vytáhnout něco z oblohy a pak by byl lepší kontrast s vodou.... Ale celkově má ta fotka super nápad

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:20
Reakce na dzizisketa:

Včera jsme se cestou z divadla stavili u prastánku na pivo

Krásné atypické světlo a vlastně i pohled

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:20
Reakce na razorblade:

ja jsem konecne stahla skoro dva mesice stare fotky z dovolene z fr, tak tady jsou aspon nejaky krajinky a ulicky. samozrejme bych zas nejradsi vsechno prefotila, protoze jak se mi to pres hledacek a pak na displeji zdalo skvely, v pc to neni nic moc :/ holt, kde neni talent, tam ani technika nepomuze.

Uličky jsou super, akorát to trochu kazí ty přepaly (jak už tu padlo). Příště kdyžtak zkuste stejnou fotku nafotit s různými expozicemi, pak se s tím dá něco dělat Jás e naučila používat histogram už na obrazovce, pomáhá mi to se vyvarovat většinou těch nejhorších a nenapravitelných přepalů....

Jinak kompozičně jsou ty uličky úplně dokonalé a až na ty přepaly se mi líbí i světlo...

Zbylé fotky taky povedené, ale uličky mě zaujaly nejvíce.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:25

Trochu si tu postěžuju - byla jsem na kurzu focení HDR, složila sjem si fotky na pc rodičů a než mě napadlo si je přehrát na svůj přenosný disk, tak se jim rozsypal systémový disk a k fotkám se nedostanu A to sjem si pochvalovala, jak se mi to pvoedlo složit..... Až se dostanu domů a budu mít trochu času, tak to snad předělám a zase sem něco hodím

Offline dzizisketa
8868 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:39

Zrovna před chvílí

Offline Kokoska
34423 příspěvků moje polička 30. června 2017 15:20
Reakce na A666:

Obávám se, že toho moc nedokážu.

Ještě jeden pokus

Původní fotka, dost špatná, zataženo, protisvětlo, ta voda... neumím to, no.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 01. července 2017 18:58

Já jsem si v pátek koupila do vázy slunečnice a dnes koukám, jaké jsou pěkné.  Venku bylo pěkné večerní světlo..tak jsem je před chvílí zkusila vyfotit.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 01. července 2017 19:00

pevným objektivem 35 mm, stativ . Clona u první fotky 2,8 u druhé 4

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. července 2017 18:14

Fotila jsem úplněk, bylo asi 23:30. Na fotce to není moc vidět. Jak mám vyfotit měsíc, aby byl vidět? 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. července 2017 18:42

Před bouřkou.