Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. října 2018 20:52

co jsem NEvyfotila, protože jsem blbá 

před pár dny jsem pozorovala při západu slunce zvláštní sluneční sloup. poměrně dlouhotrvající jev.

až dodatečně jsem zjistila, že jde o halový jev a je poměrně vzácný :/ na "mé" hvězdárně by to ocenili.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. října 2018 21:12
Reakce na barbucha:

A666 

Mne vzdycky Nemci pripadali takovi akuratni  jako hlavne kdyz to srovnam s nasincema  Ale krome vicemene kratkejch, rekreacnich pobytu u kamosu domorodcu (v Koline) tam dlouhodobe neziju samozrejme. 

​No já právě nevím, jak je to Západě, ale tady v bývalém DDR zrovna moc rozdílů mezi našincema a Němcema nevidím - akorát maximálně tak v množství formulářů

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 19. října 2018 21:29

A666 

Ja ale kdysi cucela i na ty vychodni... nejen ze furt uklizeli a dodrzovali vsechny predpisy (na rozdil od ceskyho zvyku vsechno pokud mozno vochcat)   ale pamatuju si, ze uz tehdy me uplne fascinovala tamni emancipace, a to jsme se shodli i s ostatnima spoluzakama - kazdej jsem byli v jiny rodine samozrejme: tatkove doma makali jak sroubi! U nas tehdy neco obecne nevidanyho... Ten "muj", myslim doktor to byl, prisvistel z prace, popad vysavac... pripadne se vrhnul na ukoly s detma... nebo sel plit na zahradu... no nezastavil se  Matka neco uvarila, a tatka automaticky mazal ke skopku... A z podlahy se dalo jist 

Pak jsem tam byla i parkrat na (nemeckym) tabore, a takovej dril jsem teda v zivote nezazila! 

Nevim jestli jim to vydrzelo  Ted uz se stykam jen s tema "zapadnima", a ty jsou trochu vic free. Mozna je to, resp. to bylo, tim tuhym rezimem kterej na Zapade nezazili.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. října 2018 21:34

barbucha 

Tak to asi šlo do kytek, moc se neuklízí ani v baráku (tuhle jsem vynášela flašku od džusu se zbytkem, co někdo nechal na chodbě) a to nežijeme v ghettu ale v normální čtvrti s převahou rodin s dětma...... Na ulici je to s poádkem taky podobné jak v Praze. Emancipaci neposoudím, pohybujus e ve specifické bublině, ale momentálně jsou napíklad sousedé stále neschopní pochopit, že to, že slyšíme jejich televizi v ložnici až do noci by měli nějak řešit (třeba sluchátky) - podotýkám, že jsou jediný byt, se kterým máme společné stěny, takže odjinud to jít nemůže.....

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 19. října 2018 21:37

A666 

Tak uz jsou holt taky zpovykany. Kdepak svoboda, to je metla lidstva 

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 20. října 2018 07:51

Wanda von Dunajew na té fotce cesty je nějaký filtr? Vidím to nějak nepřirozeně přebarvene. Podobně mi vyšly fotky z kompaktu na režim "živé barvy".

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 20. října 2018 09:16

Kokoska jj je to filter... pôvodná fotka z mobilu bola dosť vyblitá, tak som skúšala, čo sa s ňou dá robiť. Nakoniec to vyšlo na míle vzdialené realite 

Offline Sweet Potato
39962 příspěvků moje polička 20. října 2018 16:48

Wanda von Dunajew Ta druhá fotka je krásná.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. října 2018 18:17

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 24. října 2018 16:17

Mam moc rada mistni metro.  Kazda stanice ma neco do sebe 

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 24. října 2018 17:01

barbucha Bože, to je krása! 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 24. října 2018 18:07

barbucha 

Nádhera.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. října 2018 23:42

barbucha Ty jo, ty se tentokrát na tom severu číniíš, momentky, alej i metro super

A666 Působí to pozitivní energií, takže za mě dobrý.

Solathis Parádní momentka.

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 25. října 2018 07:50

barbucha to je jak od Gaudího

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 25. října 2018 10:38

barbucha to metro je super

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 25. října 2018 10:54

barbucha taky mám a až teď jsem zjistila, že je na ní i náš pražskej dům.....(uprostřed je taková ta kulatá zatáčka Vltavy kolem Holešovic) - přistání teda mimořádně hnusný, asi jak foukal předevčírem ten velkej vítr, ještě jsem chtěla vyfotit kamarádce její dům na Kobylisích a tam to začal nějak zprudka klopit k Ruzyni a já přestala koukat z okýnka (u toho křídla je to fakt pitomý)...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 25. října 2018 11:17

barbucha No to je moc pěkný, kde že to, Stockholm?

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:25

barbucha  Zajímavé, takové "jiné". Severské? 

Offline Miru
16598 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:58

barbucha 

Profesionální, krásné...

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 25. října 2018 19:39
Reakce na Mutziputzi:

barbucha No to je moc pěkný, kde že to, Stockholm?

​No jasně. Copak se já dostanu někam jinam? 

Potrefenáhusa 

Vono záleží na aktuální trase, kolikrát se letí oklikou... nebo neni vidět nebo sedíš na blbý straně, že jo. Nebo na tom křídle.

Já mám někde taky uloženej náš barák z přistávání, ulici úplně jako z pár metrů. Ale to bylo zrovna v rámci údržby přistávací plochy, to jsme letěli nějak hodně jinudy - tenkrát mi vyšel krásně i Barrandov s celým studiem jak na dlani, normálně tamtudy to vůbec nelítá (no proč taky, ze severu vod Polska).

jinx 

Metro maj fakt krásný. To je jiný kafe než ty naše mramory 

Biely kvet wendulka černá káva Miru 

Dík holky. Vono je to v každým případě aspoň zajímavý, když už nic jinýho 

domenica 

Hele, o tejden pozdějc moje oblíbená časosběrná alej - listí skoro pryč a už to ňák neni vono. Vylepšila jsem to teda uměleckým filtrem  ale možná budu muset počkat až na sníh - s ním to bude třeba fotogeničtější  Navíc vzadu lezou nikterak pohledný baráky, který přes listí nebyly vidět... a ani na žádnou hodící se dvojici jsem neměla štěstí (no spíš čas).