Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline Korsičanka blogger
13426 příspěvků moje polička 22. února 2026 19:30
Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 22. února 2026 20:42

Korsičanka slniecko 

Nechcete na ten termín udělat skupinu v soukromém chatu, ať se to tady zbytečně nezahlcuje?

13426 příspěvků moje polička 22. února 2026 21:25

blackviolet Klíďo. Ale já to tady neumím:)

Offline Mitzi admin
1486 příspěvků moje polička 24. února 2026 10:47

Shalimar Ode à la Vanille Sur la route de Madagascar má v sobě (přesně jak píše Vendulka) jasnou linku k vintage verzi Shalimaru, jakou znám ze starých miniatur. Je to přesně TEN tón, který jsem před 15-20 lety zavrhovala a dneska ho zbožňuju. Člověk se mění, tělo chátrá, ale mozek má už leccos "v databázi". Paměť sice nefunguje spolehlivě, ale ty důležité emoce a pocity se uchovávají. Když se navoním tímhle Shalimarem, stroj času mě v mžiku přenese do doby, kdy jsem Domenice říkala "Shalimar je krásný, ale není pro mě." Nevím, jestli jsem byla tak prozíravá a už tehdy připustila, že "zatím". A ten čas po letech přišel. Spustila to před 10 lety Shalimar Cologne, láska na první přivonění. A od té doby tam ty zapálené pneumatiky už opravdu necítím ;-)

Až dnes mi došlo, čím je tahle verze Shalimaru pro mě tak krásná. Já v ní cítím LUX od Mony di Orio. Tu původní zářivou verzi bez úprav. To, kvůli čemu si 15 let schovávám vzorek se zbytkem, i když mám flakón nové verze, která bohužel není stejná. Je tam přesně ten samý poměr citrusů, dřev (cedr a santal), vetiveru, vanilky a pryskyřic. Dokonalost.

Vendulka v popisu LUX napsala už před deseti lety: "moderní variace na Shalimar bez kadidla". Naprosto přesná trefa. Takže já jsem v téhle vanilkové verzi Shalimaru dnes našla Lux s kadidlem. To je dokonalé, kruh se uzavřel. Někdy je fajn být sběratelka, ale ještě lepší je rozhodnutí ty poklady používat.

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 24. února 2026 14:06
Reakce na Miru:

33lejaby Korsičanka 

...no, "ty vole"...

Jako ten pražský Guerlain - nechápu sídlo v Paříži, že to dovolí?!?...

Z x důvodů...

Hm, jinak - přesně, pokud by mě některý z nich fakt dostal do stavu extáze,

tak proč ne...

​Nechápem to a nechápem ani to, ako je možné, že ich vernostný program nie je prepojený s tým v Paríži.

Ale tak, holt, ono zas....aspoň to tam máte...

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 24. února 2026 14:07

Mitzi Tá je zo všetkých Ód najkrajšia...

...ale aj tak mi je ľúto, že som nevzala všetky 3 ....

Offline Mitzi admin
1486 příspěvků moje polička 24. února 2026 14:23

slniecko Já jsem ji ulovila až z druhé ruky, když už jsem měla Mexickou. Přepadlo mě "křečkování". Ta potřeba kompletace (Chocholouška na mě!)

A tu první jsem nepoznala, vyšla ještě v době, kdy jsem tvrdila, že vanilka patří jen do buchet a kadidlo do kostela.

13426 příspěvků moje polička 24. února 2026 15:30

Mitzi ....vanilka patří jen do buchet a kadidlo do kostela.

Ty sis nandala mimořádnou porci vtipné kaše

Offline Mitzi admin
1486 příspěvků moje polička 24. února 2026 15:49

Korsičanka já uměla kdysi i stejně vtipně prodávat. Vintage pětku (35 ml EdT) jsem prodala za 350 na mimibazaru, abych měla na Light Blue... Za to, že jsem prodala za pár kaček třicítkový Midnight Poison (dárek od bývalé šéfky, která mě naštvala), za to se už tak 15 let smažím ve sběratelským pekle. Za prodej Les Secrets de Sophie na sebe taky nejsem pyšná. Ale to aspoň nebylo proto, že mi nevoněla Dost bych ocenila, kdyby zase vzniklo něco podobně roztomilého. Formou i obsahem.

13426 příspěvků moje polička 24. února 2026 16:12

Mitzi Takový prodej se asi podařil každé z nás:) Mně se zatím povedlo to, co jsem někdy prodala a rvala si pak vlasy, sice za víc , ale ZNOVU sehnat. Naštěstí se v nóbl parfémovém světě pohybuji až od 90. let a niche jsem objevila až 2015, takže mě dost starých kvalit minulo

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 26. února 2026 10:03

Mitzi vieš čo, a ja som si zas povedala, že mám byť disciplinovaná a jedna mi má stačiť.

Je zaujímavé že ešte nikde som neioľutovala nedisciplínu

Offline Mitzi admin
1486 příspěvků moje polička 26. února 2026 14:26

slniecko tak já tedy jsem oľutovala zrovna před chvílí, když jsem ve své vitríně identifikovala velmi zdařilý fake.

ale abych byla pozitivní... testuji Rose Barbare ... takže milé blackviolet "pěkně děkuji" za objev, protože to je taková krása. Achjo.

Hlavně disciplínu!! Dis-ci-plí-nu!! Ale je to těžké. Odolám všemu! Kromě pokušení :) 

Online Miru
16598 příspěvků moje polička 26. února 2026 15:14

Mitzi 

...ach, Rose Barbare - před mnoha lety, sedělo nás tam tehdy parfémovejch víc, možná v Hybernii nebo v Platyzu nebo kde, byla tam domenica a poprvé jsem tam od ní zkusila právě Rose Barbare a cítila jsem ve vůní med, a domenica byla překvapená, že ho tam hned vnímám...

Je to krásná vůně!

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 26. února 2026 16:24

Mitzi Miru Tak teď vidím, že ji budu opravdu potřebovat . Nechápu, že jsem ji nikdy neměla.

To asi až teď, kdy v těch nových vůních od Delphine Jelk těžko pro sebe něco najdu, co bych musela mít, se vracím k těm starším. Které naštěstí ještě zůstaly.

Online Miru
16598 příspěvků moje polička 26. února 2026 16:30

blackviolet 

...jj,  to se mi stává poměrně často, že prolezu kde co a pak se zase okruhem vrátím zpět k vůním dřívějším, ještě poctivým(značky Guerlain, Chanel hlavně, ale nejen samozřejmě).

Protože pořád mi v hlavě šrotuje poměr kvalita versus cena...

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 26. února 2026 19:11

Miru Mám to taky tak. Chanel aspoň neukončuje výrobu, těch exkluzivek aspoň.

U Guerlaina člověk neví, co a jak bude dlouho. V jednom rozhovoru se Thierryho Wassera ptali na ukončení výroby některých vůní, jestli to je kvůli tomu, že se míň prodávaly. Přiznal, že ano a dodal k tomu "pokud se vám nějaká vůně líbí, musíte ji kupovat po bednách"

Online Miru
16598 příspěvků moje polička 26. února 2026 19:16

blackviolet 

...jo noo, co by ne, jen ten sponzor nějaký

Ale je fakt, že co mě okamžitě napadlo během této diskuze jako kvalitní, líbivá a přesto originální vůně je právě Mon Guerlain EdP a i EdT byl moc pěkný, to jsou prostě krásné vůně, kvalitní, cenově dostupné

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 26. února 2026 19:20

Miru Mon Guerlain ještě dělal Thierry.

Online Miru
16598 příspěvků moje polička 26. února 2026 19:24

blackviolet 

...no, však právě. Thierry, když ho to baví, dělá skvosty!.

Offline Mitzi admin
1486 příspěvků moje polička 26. února 2026 19:52
Reakce na blackviolet:

Miru Mon Guerlain ještě dělal Thierry.

​Taky jeden flakón úplně první EdP mám. Protože se mi to tenkrát v tom mainstreamu opravdu líbilo. Ten rozumný balanc mezi líbivostí, nenudností, cenou a kvalitou.