Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline blackviolet
3448 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 17:30

Fleur To se mi taky děje s některými vzorky starších Guerlainů, tenkrát se mi ty vůně zdály pěkné, ale ne natolik, abych je musela mít. A teď bych byla za ně moc ráda.

Hoboj d'amore

Offline Mitzi admin
1475 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 01:27
Reakce na Fleur:

Já jsem teď hledala něco mezi vzorky a objevila docela plný vzorek Nuit d´Amour. Když to byla před dvaceti lety novinka, tak mě moc neoslovila, připadala mi taková obyčejná, prostě růže a troška pudru a "guerlinade". No ale teď se tady nad tou vůní úplně rozplývám, jak je nádherná, všechno do sebe zapadá a jemně se prolíná, kdyby byla hudební nástroj, tak je to pro mě hoboj.

​Já jsem se do ní zamilovala už kdysi ze vzorku a nakřečkovala jsem (někdy před 7 lety) větší podíl z medvěda. Pořád se k ní moc ráda vracím, když nevím "co by".

Jako když člověka "honí mlsná", nemá hlad a vlastně ani chuť na něco konkrétního a pak vyštrachá něco, co delší dobu neměl a je to přesně ONO.

Je v tí totiž všechno. Guerlinade, květinky i medová sladkost (liči). 

Kdyby se někde objevil k mání původní flakón, tak snad prodám ledvinu... Byl naprosto dokonalý. Ale v době, kdy bych si ho nemohla dovolit ani ve snu.

Online Korsičanka blogger
13373 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 09:01

Fleur Měla jsem z této vůně úplně stejný dojem jako ty. A možná jsem to ani nikomu neřekla, že na krásné Guerlainově vůni neshledávám nic zvláštního

Nepříliš často se protneme, ale tím víc mě to těší.

Offline Paris
příspěvků moje polička 12. dubna 2026 09:54

Jeden Nuit d'Amour by byl tady... ale neposílá do ČR:

https://www.ebay.com/itm/335068891421

Offline Mitzi admin
1475 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 17:13

Ano, na eBay a ETSY je těch včelkových několik, ale vše myslím jen v USA...

A překvapilo mě, že mají dvě barvy stužek, to jsem nevěděla.

13373 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:19

Přišel mi malý odstřik Shalimar Millésime Rose a pro mne zatím zklamáníSlabounká vůnička, příjemná, trochu karamelu i pačuli cítím, ale s nosem u kůže. Snad se v teple rozvoní, ale zatím za mě A to jsem uvažovala, že v květnu flakon...

Zkusím se za hodku "zlít".

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:58

Korsičanka 

...tak to koukam!

Já měla představu něco na způsob Mon Guerlain EdP, co se týče sytosti, hustoty, výdrže, atp. ...

Offline blackviolet
3448 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 11:41

Korsičanka Tak to mě opravdu mrzí. A růže?

13373 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 12:28

blackviolet Už jsem se sestříkala. Je to lepší, trochu mi připomíná naředěnou POAL, ale kulatější -  asi tím karamelem a vanilkou. Cítím ji sice lehce kolem sebe, ale nic nového ani převratného, bohužel. Asi jsem těch silných růží už zkoušela dost a dost, že tato nepřekvapila Doufám že tobě odkryje jiné stránky

Miru Taky jsem si představovala něco jiného, objevnějšího a silnějšího. Pravda, Shalimar L'Essence je též naředěná vanilka, ale pro mne krásná.

Offline blackviolet
3448 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 12:53

Korsičanka Já silnou růži nečekám, na to máme jiné vůně, ani nic převratného, přece jenom je to Shalimar. Doufala jsem jen, že ta růže bude akcentovaná. A POAL nezní vůbec špatně, tak uvidím.

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 13:22

Korsičanka 

...hmm.

Podle toho, jak o ní píšeš, tak mi naskočil ještě Mon Guerlain Eau de Toilette...

(byl jemnější než EDP, ale na kráse mu to neubralo, byl trochu jiný než EDP a přesto chváleny)

13373 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 13:34

Miru Nevím, MG jsem měla jen jako EDP a slabá se mi nezdálaJá ty vzpomínky jako ty v nose/v hlavě většinou nemám. Musela bych zkusit. Ale že by Guerlain kopíroval svoji nedávnou vůni, o tom pochybuju. Na jednu stranu jsem ráda, nem jsem bláznivě a bláhově každou Millésime koupila a pak zas prodala. Vanille a Iris se mi zdály lepší, ale opakovaně bych je nekoupila.

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 13:37

Korsičanka 

Nenee, asi jsem se vyjádřila nejasně.

EdP je intenzivní dost, akorát, dobře.

EdT vyzníval jemněji, nebyl tak sytý/hustý, ale řídký nebyl, prostě byl jemnější a do prostoru šel dle reakci...

13373 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 13:40

Miru to spíš já odpovídám blbě - EDT neznám a vím, že ji kolegyňky chválilyS tou hustotou budeš mít ale pravdu.

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 14:00
Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 14:01

Máte někdo, pořídil jste si někdo ty svíčky Guerlain v hranatých obalech?

Vypadá to moc pěkně...

Offline Renusatko
11677 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 19:19

Korsičanka Jsem na Shalimar Millésime Rose zvědavá, jako na všechny. Ale pochybuju, že teď půjdu do něčeho naslepo. Tak snad vyzkouším, než zase upadnu na klávesnici

13373 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 19:48

Renusatko To víš, za chvíli bude určitě v parfumeriích:), jako ty předešlé.