Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline Mitzi admin
1494 příspěvků moje polička 22. dubna 2026 21:45

Korsičanka víme, že ušetřím = ušetřím na něco dražšího

Offline Sweet Potato
40075 příspěvků moje polička 22. dubna 2026 22:04
Reakce na blackviolet:

AA Perle Nerolia Vetiver

vyzkoušela jsem dnes na kůži, je pěkná a drží dobře.

Neroli a hlavně pomerančový květ, krémové pižmo, vetiveru jen kapka. Lehce olejová textura se hned vsákne do kůže. Na léto určitě dobrá volba, i k vrstvení nebo jako lehká péče na tělo (trochu luxus).

Jen pro mě ne. Je sladká a to já v létě nemám ráda.

​Ta mne hodně lákala, sladká říkáš? Představovala jsem si něco krásně zeleného.

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 09:45

Sweet Potato Pro mě sladká, ne že by to byla vyloženě sladká vůně. Asi tak, jak pomerančový květ bývá. Vyzkoušej a uvidíš.

Offline Mitzi admin
1494 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 18:34

Deset měsíců odolávání Ambre Samar a všecko marné ;-)

Ano, dá se říct, že můj parfémový šatník byl tak trochu těhotný, resp. "v očekávání", přesně od 13.6. loňského roku.

Několik zkoušek mě mělo ujistit "ne, tohle fakt nepotřebuješ, máš přece jiné skvosty a stejně nikam nechodíš, tak na co další", ale nepovedlo se. Ten tichý hlásek rozumu pochopitelně přeřvala nenasytnost. 

A co myslíte!? Lituji?

Ani omylem. 

Protože nic podobného fakt doma nemám. 

Přeskočím úvod a začnu rovnou od srdce. Je tam medový tón. A já med v parfémech opravdu nevyhledávám. Uvedený ve složení mě spolehlivě odrazuje od zkoušky na kůži. Jedna jediná výjimka byla Cologne Pour le Soir  od Kurkdjiana. Tu jsem si před 10 lety chtěla koupit, ale rozhoupávala jsem se bohužel zrovna v momentě, když se přestala vyrábět. (btw - letos se prý opět vrací) 

Tenhle jantarový med plný kardamomu, skořice, hřebíčku, kadidla, benzoinu, mandlí, tonky a pačuli je podle mě ještě krásnější verzí Cologne Pour le Soir. Parfém na letní večer. Inteligentně romantický, neskromný, mile provokativní. Uměřený... to je to slovo, které se sem hodí. Kdyby čehokoli bylo míň, zapadne jak kostička do tetrisové řady a stane se další zbytečností. Kdyby čehokoli bylo víc, bude to hlučné až vulgární. 

Ambre Samar je pravá dáma. Nepřehlédnutelná, nenudná, nehlučná. Zaslouženě budí pozornost vřelostí, harmonií, půvabem, kvalitou.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 19:26

Mitzi 

......

(dobře, jak to půjde, tak zkusím)

Offline Korsičanka blogger
13447 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 21:34

Mitzi Gratuluju, ale vydrželas dlouho!

Offline Mitzi admin
1494 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 21:45

Miru myslím, že Tobě bude vadit kadidlo, je ho tam docela dost. Já ho nemám nikde moc, takže pro mě je to pravé.

Kdybych zkusila naslepo, tipla bych, že tohle míchal FK a ne Guerlain. Ne že by to nebyl Guerlain, ale je hooodně netypický.

Korsičanka chtěla jsem vydržet o měsíc déle, ale Dny Marianne cenu srazily na snesitelnou a ještě přibalily taštičku s miniaturami péče. Tomu nešlo odolat

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 03:22

Mitzi 

...kadidlo.?

Na mě to působí, resp. mám relativně obavy, že to bude vůně  sladší, hutná v tom dobrém smyslu slova, ale dost líbivá, a poměrně dost ambrová,

kadidlo velmi mírné, spíše s funkcí stability...

Offline Mitzi admin
1494 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:23

Miru Tam mají neskutečně dobré ceny!!!

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:36

Mitzi 

jojo

Offline Mitzi admin
1494 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:39
Reakce na Miru:

Mitzi 

...kadidlo.?

...kadidlo velmi mírné, spíše s funkcí stability...

​Já tam vnímám kadidlo jako nejzřetelnější složku. Naprosto "učebnicovou". Stejné, jakým se chlubí New Look nebo Cardinal, ale jiné než např. má Oratorio. Tady je taky civilní, ne chrámové. New Look je pro mě v podstatě kadidlový "soliflor" :D Zatímco v Ambre Samar je kadidlo rovnocenný společník (vnímám ho jako lehce dominantní, ale uvědomuji si, že ta dominance je ryze subjektivní).

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 15:56

Mitzi 

...tak jako vždy, to bude o chemii jednotlivce.

No, zvědavá na ni jsem