Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 14. května 2024 10:13

Miru

teď jsem tam volala. na butiku mají velikosti 125ml za 7000,- a 250ml za 10380,- a od devíti vůní z té kolekcw Privé mají ještě sadu 3x15 cestovních (na cenu jsem se nezeptala) a vím že u La Colle Noir ji nemají a u Sakury ano. a ty 40ml varianty jsou dostupné pouze a ofiko stránkách

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 14. května 2024 10:17

Miru 

Pro mě je to hodně velké překvapení (a to si s Kilianem docela rozumíme).

Offline Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 14. května 2024 10:20

alibi Miru Jinde se prodávají i 40 ml flakony, na parfu např. 39ml/100Euro.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. května 2024 16:14

alibi 

...tak ta cena za 125 ml není strašná, v porovnání s plno niché vůněmi třeba v Ingredients...

Ale vlastně si vybavuji, že jsem v Itálii také nějaké zkoušela, ale zmizely ze mě... Kdyby nějaká držela, pamatuji si ji. No, ušetřím(leda by byl nějaký držák mězi těmi, které jsem nezkusila)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. května 2024 16:15

jerry 

...pak jsem v databázi zjistila, že jsem ji už zkoušela(myslela jsem, že máš jinou verzi třeba). Ale - opět - ta cena...

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 14. května 2024 16:21

Miru jasně, akorát pro mne je víc jak 100ml nespotřebovatelných u takové vůně, kterou chci jen pro náladové přivonění. a u New Look s její výdrží by mi nadosmrti stačilo 10ml možná i míň :)

Offline Woody
příspěvků moje polička 14. května 2024 19:58

Castle Forbes: Special reserve Vetiver

Kořeny vetiveru vyprané v potoce...kapky vody se třpytì v jarnìm slunci, co nepálì, ale trošku hřeje. Paprsky se dotýkajì oblých kamenů. Na břehu odpočìvajì vyhlazené kusy světlého dřeva. Vetiver zbavený kouře i zemitosti. Vetiver křišťálově bìlý. Vůně kapky rosy. Všechno ve vůni je čisté a průzračné. 

Připomìná mi Incense od Perfumer H. A neztratila by se u Lutense v řadě L' eau

Castle Forbes: Special reserve Neroli

pro mě krásný povznášejìcì zážitek rozkvetlého keře bìložlutých kvìtků, který postupem času doplnì jen lehký dřevitý podtón. Držì lépe a výrazněji než Vetiver.

Jednoduché pojetì obou vůnì je mi velmi sympatické.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. května 2024 19:56

Tilia Marc-Antoine Barrois

Lípa.?

Absolutně

ne.

...leda tak, maximálně, z lípy zelené lístky, a taky z jasmínu zelené lístky a mně na vztek do toho ještě určitě přidali neroli a všechno to přihřáli letním sluncem - takže teplé, lehce mi navalující zeleno,

čili pro mě totálně nenositelné.

Offline andry spravce
2933 příspěvků moje polička 15. května 2024 21:55
Reakce na jerry:

Privé Blanc Kogane (Giorgio Armani) - svěží křišťálově ledové bílé květiny, ze kterých je nejvýraznější pižmově sladká konvalinka. Postupně vůně přešla do sladce mýdlové reminiscence na č.p. No. 5., aby se nakonec usadila do naducaně peřinkové pižmovky - milé, uklidňující, ale přitom hodně elegantní Když to někdo umí, tak dokáže i pižmovku vyzdvihout na vysoký level....

​dnes vyzkouseno, moc pekna kremove pizmova vune

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 15. května 2024 22:21

andry 

Žejo. A to my dvě se málokdy u vůní shodneme

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 17. května 2024 22:26
Offline Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 18. května 2024 07:40

alibi Hezky jsem si početla, díky, Li. Vůni samozřejmě nepotřebuji, ale na druhou stranu je jasné, že ji nestihli reformulovat jako bohužel ty starší. Doufám také, že se FM spojí s někým opravdu svobodně tvořícím.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 18. května 2024 09:34

alibi Moc pěkná recenze, vnímám vůni podobně. A líbí se mi, mám ráda aldehydovky.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. května 2024 16:28

alibi 

Skvělá recenze, fotografie jsem obdivovala už na Tvém instagramovém profilu...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. května 2024 16:30

EXQUISITE AFFAIR Hedonik

... kůže v barvě virginského antracitu.

Temná, měkká, přesto pevná,

se sametově hebkým rubem.

Krémově, nasládle, pižmově animální.

Jí a tou prorůstá, prokvétá, šíří se pletivo z hutných, sirupových, sladkých ovocných míz a šťáv.

Sevřeš-li tu kůži mezi prsty pevně k sobě & zanoříš-li do ní chřípí, naplní tě živočišně nasládlá vůně kůže prolínající se se sytými, nektarově ovocnými tóny.

Ta vůně se mi zhmotnila před očima. 

Na první pohled vypadá jako kožený taburet.

Druhý pohled ovšem prozradí, že se ve skutečnosti jedná o velkou pralinku, na jejímž řezu se mramorově prolínají světlé /vanilkové, santalové, mléčné, pižmové, živočišné/ & tmavé /cukernatá broskvová šťáva zkaramelizovaná s vonným kořením/ tóny, krusta pomyslné pralinky je však stále tvořena hladkou, matně lesklou kůží... 

//Značku Hedonik v roce 2021 založila Francesca Bianchi & nabízí parfémy a kožené doplňky. Sama autorka jejich styl označuje jako avantgardní, expresivní, nonkonformní, punkový a hravě fetišistický.//

//Značka ve složení namísto karamelu uvádí cukrovou vatu, jejíž ozvy jsou ve vůni lehce rozpoznatelné.//

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 18. května 2024 16:41

euridike

..

NÁDHERNÉ!...

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 18. května 2024 22:41

Korsičanka děkuji. uvidíme 

blackviolet děkuji. Taky se mi hodně líbí

euridike děkuji za podporu. Ad EXQUISITE AFFAIR Hedonik - úplně jsem se u té představy taburetové pralinky zasekla mmmm, mám chuť na něco sladkého

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 19. května 2024 05:53

alibi 

...přestože téměř 3/4 recenze sice je o epikurejštině, tak, podle mě, vůbec nejde o pralinky, ale 

o kontrast, náladu, emoce...

...požitkářství,

umění užít si až do morku kosti všechno, absolutně...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 19. května 2024 06:31

ad

GANYMEDE 

...je jak lakmusový papírek -

umí být lahodná,

hladce chladiva/chladivě hladivá jak noční vzduch, nasládlá jak pokožka,

prostorem prostupující jak molekuly klidu...

(když já jsem v pohodě...);

ale taky umí být velmi distingovaná jak černý křivák YSL zapomenutý na zadním sedadle už studeného bouráku...

(když jsem hodně unavená a nechce se mi ani mluvit...)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 19. května 2024 10:58

alibi 

... nojo, mě ta moje fantazie někdy vyloženě chytne do pasti...

Miru 

... díky & to, co jsi k mé recenzi připsala, mám opět chuť k ní přidat, protože jsi znovu trefila do černého...