Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 04. června 2024 07:08

Perle Rare Panouge

- nevím, jestli se mi vůně líbí nebo mě irituje.?.

Nejspíš to má na svědomí neroli v kombinaci s kašmírovým dřevem a z toho mi lehce navaluje, současně však vůně člověka nutí, neustále si přičichávat ke kůži...

...hebce krémové mydlinky ochucené hruškovou pracharandou se stopami provzdušněného, jemňoulince živočišného jasmínu schované v kytici étericky kyselkavých, současně však hladce sytě vonících bílých a žlutých růží.

Ultra elegantní dámská/ženská květinová vůně s pižmovými akcenty

(křehká, něžná a současně živočišná/svůdná)

...do hedvábí a k vybraným způsobům

(a na čase nezáleží...)

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 04. června 2024 16:20

Miru Ty cítiš White Fire ?

Mne to nikto neverí...je fakt, že na papieriku je skoro cítiť len mokrý papierik, ale na ruke mám z toho pekné pastelové kvietky. (A áno, dokonca aj na mne strašne slabo držia).

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 04. června 2024 16:55

slniecko 

...ano, je to nádherná vůně.

Něco na způsob mixu Thundry a třeba Pure Musc Narciso Rodriguez v éterickém, hladkém provedení.

Prostě mechy, kapradí, pižmo, teplo, ambra, vzduch...

Pak je krásný i Cas, skoro i lepší, ale stejný problém.

Držely na mně tak do dvaceti minut a zmizely...

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 05. června 2024 13:25

Born to be Unforgettable / Bad Boys Are No Good But Good Boys Are No Fun (Kilian) - ddstátá Cola, ze které už dávno vyšuměly všechny bublinky a náznak jakéhosi drhnoucího bylinného odvaru. Rozvoněla se do průrazného (a neskutečně laciného) nasládlého cedru plovoucího ve stojaté prohřáté vodě opuštěné laguny. Na Kiliana zoufale málo, navíc levné a generické,

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. června 2024 13:15

Bianco Venti 4

...lahodné citrusy -

ano, úvod, prvotní vjem

ve znamení hebkého citronu, nasládlosti z bergamotu a z jasmínu,

ale v pár vteřinách i překvapivě -

úžasná živočišnost!

Vůně je velmi rychlá, musela jsem znovu začit -

nástup je opravdu hedvábně tropicky citrusově ovocný, delikátně trpký a současně ale i hladký, chutný, nasládlý. Něco jako luxusní bonbony nebo luxusní moučník pro ty, kteří chtějí být pořád štíhlí a krásní...

...jenže pak, ten obrat je téměř fenomenální a

fascinuje mě!

Indolický jasmín, čistě indolický, živočišný, bez jakékoliv zelenosti či dřevitosti,

a k němu gardenie - jenže zde není na první dojem houbičkovitá,

ona její, jindy vítaná, měkce pikantní něžná houbičkovitost tady není krotká,

naopak - 

je velmi ztěžklá a pohlcující, protože

namočená a zpět vytažená z pomalu táhle tekuté rozvařeniny z pačuli a labdana...

Skoro chlípná, vlastně - prostě

nadržená

vůně...

...a aby se s ní vůbec dalo mezi lidi vyjít,

jakoby tu hru smyslů, provokaci

podprahově

nadlehčovala a svým naoko nevinným světlem prosvěcovala

kombinace magnoliové čistoty a bezgravitačních tiše pukajících mydlinkových bublinek.

...tahle Bílá je kur****y dobrá,

k zalknutí

a

pak

polknutí

bezděčné

horko v žilách

a

nic 

není

bezpečné...

...rytmus

pravidelný

a

vlasy 

pramínkách

slaných

na

skráních...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. června 2024 13:32

Porpora Tiziana Terenzi

...růže, malina, pepř - tyhle tři v provzdušněné, hladké balzamické pastě,

pak, k nim

delikátní, hedvábně kadidlová dochuť a

namalinovělá růže osvěžená měkkým pepřovým pohlazením v sobě má i mikrostopy vintage odéru z italských kostelů...

...prosté a provokující

...pikantně lahodné

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. června 2024 13:41

No 7 Sekushi Lengling

...nesmírně chutné, dobré, lahodné! -

v cukrové vatě, v marshmallow nastrouhané mikro hoblinky luxusní lesklé kůže a  v ní zachycené i stopy letních dní s chutí meruněk na schnoucím seně a v trávě pár zapomenutých lesních jahůdek, jež se na patře téměř rozplývají...

...a nakonec vše voní tlumeně, ukotvené v poddajných, tmavě khaki pačulivoých listech.

Parádní kousek -

pokud vůni budete vnímat jako koženou, tak jako velmi velmi měkoučkou, vymazlenou, opečovávanou, zjemněnou hedvábně krémovou gurmánštinou pro absolutně snadnou nositelnost,

pokud vůni budete vnímat prvotně jako gurmánskou/nagurmánštělou, tak jako velmi vymazlenou, nepitomou, protože v sobě má podprahově kožené, ultra měkké tóny, pro ozvláštnění.

Přitažlivá a přesto snadno nositelná, příjemná vůně

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 10. června 2024 00:16

No, nie dnes, ale prezerám notesy ešte od zimy, tak postupne:

Casamorati

Bouquet Ideale

Neviem aký kvet vonia ako pečené jablko so škoricou (zdavím Jerry), Ale toto vonia presne tak. Nie, žiadna štrúdľa, je to totiž "bez pridaného cukru". Zloženie hlási tabakový kvet, no, tabakový kvet mám doma a teda len s veľkým kusom fantázie.

Ale možno to proste - okren názvu - nemalo byť o kvetoch. Teplá, príjemná vôňa s jemnými gurmánskymi tónmi, hladkými teplými koreniami s hebkozamatovým podkladom (u si predstavujem zamat vo farbe fľašky. Vydarená, aj keď iná ako som očakávala.

Dama Bianca

Namiesto očakávaných citrusov v hlave ma privítala spŕška vodky. No dobre, aj tak sa dá.

Potom je to už veľmi nežná vôňa ľahko púdrových skôr bielych kvetov (ešte aj ten orgován si tam predstavujem biely!), nie v zmysle bielokvetinovej kategórie, skôr skutočne bielej, snáď svadobnej(?) kytice vo váze a k tomu trocha šminkových tónov. Ak je tam nejaké ovocie (nejaký oblý jemný ovocný tón sa tam občas zamotá), tak sú to biele ríbezle na porcelánovej miske. Veľmi nežná a veľmi romantická vôňa (okej, tú vodku možno niekto bude vedieť nazvať nejako inak - ja nie som veľký znalec špiritusov a navrch je tam len pár sekúnd).. Naozaj si ju viem predstaviť ako svadobnú, alebo k inej udalosti evokujúcej nežnosť, lásku a bielu čistotu - trebárs ku krstu dospelého.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 10. června 2024 14:05
Reakce na slniecko:

Dama Bianca

Namiesto očakávaných citrusov v hlave ma privítala spŕška vodky. No dobre, aj tak sa dá.

​Já tam mám koňak (chlast jako chlast). 

Vodku (obvykle broskvovou) mi dělá ve vůních mošusové semínko, Chanel No. 18 pro mě byl nezapomenutelný.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 10. června 2024 15:47

Night Scented Jasmine (Eau de Toilette) Floris - není jasmín jako jasmín - vůně nočního jasmínu je zcela jiná, než ta, kterou známe jako jasmínovou. Sladce svěží zelené fialkové lístky s mikroskopickou dávkou citrusů - chladivé jak ranní rosa. Postupně ke slovu přišly další květiny - ledová růže, nasládlý jasmín, zelená lehká gardénie a další květiny se stonky vytaženými z ledové čisté vody. Vůně je veselá, třpytivá a jiskřivě čistá, zároveň vyznívá luxusně a elegantně. Typově mi připomíná rozvernou jasmínovou verzi Champs-Elysées EDT. Netřeba se obávat nějaké opojnosti nebo údernosti. Floris mě už poněkolikáté přesvědčil, že květinové vůně jsou jeho parketa...

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 16. června 2024 18:00

Dusita

Pelagos

Nádherná zmes citrusov a ihličnanov, odľahčené pomerne komplexnou kompozíciou tónov, ktoré vytvárajú niekedy jemne vzdušný dojem, niekedy ľahko morský, niekedy drevitý. Vôňa je premenlivá a vskutku pripomína to najlepšie z letného morského pobrežia. 

Anamcara

Nikdy by som nepovedala, že niekedy napíšem slovné spojenie "teplo pôsobiaci jazmín" ale tak here we go. Je pravda, že mu k tomu dosť pomáhajú tóny žlto-oranžového ovocia. Vzdialene pripomína Jasmin des Anges od Diora, ale táto vôňa je komplikovanejšia, komplexnejšia a tým pádom vyznieva dospelejšie, vážnejšie, elegantnejšie. Zas jej ale chýba kúsok bezstarostnosti tej druhej.

Cavatina

Pani Umavijani vraví, že s učila na klasických vôňach a ak je v nejakej konvalinkovej vôni DNA starého dobrého Diorissima, tak je to tu. Nie, nie je to ťažkopádny konvalinkový soliflor, je to nádherná vôňa jemných krehkých konvaliniek s jarne zelenými tónmi, niekedy až pripomínajúce staršie chypre vône. Krásna je.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 16. června 2024 18:56

Casamorati

Gran Ballo

Veľmi nežná a jemná vôňa, vyvíja sa skôr na koži, ako na papieriku. Je ako fantazijná akvarelová kytička ružových kvetov,, namaľovaná romantickou slečnou pred storočím. Pôsobí aj rovnako vzdialene a nežne. Drží sa skôr pri koži, aj keď je možné, že pri poriadnom nástreku by dokázala mať nejakú tú projekciu.

Italica

Nádherná teplá vôňa škorice, spočiatku s jemne ovocným podtónom, ktorý vôňu zaobľuje. Neskôr tento ovocný tón vystrieda vôňa krémového dezertu, ktorý škoricu ale znova len dopĺňa a zjemňuje. Predstavujem si pri tom tmavý taliansky interiér s vínovočervenými brokátovými tapetami a misou ovocia a podnosom so zákuskami na stole. Cez okno však prúdi slnko a jemný vánok.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 16. června 2024 21:24

Zarkoperfume

Pink Molecule

Je presne taká, akú by si ju človek predstavil podľa názvu. Neurčito ovocnekvetová, príjemná, nežná, dievčensky veselá.

Purple Molecule

Krásna vôňa marakuje, akoby čerstvo rozrezanej. Alebo, ešte lepšie, krásne napodobnené všetko, čo je na vôni marakuje pekné. Veľmi príjemná, svieža, optimistická vôňa.

Zarko C-19 Beach

Ľahunká, nesladká kokosová voda. Evokuje leto na pláži, ale nemá v sebe žiaden podtón opaľovacieho mlieka, či plážového koktejlu. Ľahunká príjemná vôňa.

Inception

Na začiatku trochu divný tón. Potom veľmi ľahká unisexová všehochuť, drevá, morské tóny, bylinky, ale v tak malom množstve, že mám problém to zachytiť. Najviac cítim zeleň - a kľudne to môže byť tá žihľava, o ktorej píše Jerry.

Molecule 234.38

Iso E Super a nič iné (ale to na mne väčšinou vonia trocha do cédrova) alebo Iso E Super + niečo trochu nasládle? Neviem. A je mi to asi jedno.

The Lawyer

Na ruke omnoho ovocnejšia, na papieriku skôr bylinková, potom začal vykukovať tmavočokoládový tón s kvetmi a trochou korenia. Výdrž tristná.

Cloud Collection 2

Citrónová tráva. Kedysi sa citrónová tráva vozila do európy ako pomerne lacný, zato však príjemný materiál a možno preto mi tá vôňa staromódne mydlá trochu evokuje. V každom prípade JE to posun voči základnej kolekcii.

Cloud Collection 3

Na úvod ľahko tiktakový tón, potom ovocie. Pri ovocí to zostane. No dobre, tak pri ovocí trochu stlmenom ďalšími tónmi. Je to trochu menej naivné ako základná kolekcia. Trochu...

Cloud collection 4

Nádherná broskyňovo-marhuľová vôňa, ktorá neskôr prejde do do krásnej zrelej žltej hrušky. Táto sa podarila.

Quantum molecule

Na papieriku kombinácia dreamwood s bergamotom nerobí dobrotu, pôsobí to ako ľahko pokazená vôňa. Na pokožke nie, tam je to proste veľmi tlmený bergamot.

Sending Love

Príjemný ovocný úvod, pomaly sladne. Taký mejnstrím, ako len môže byť, akurát v ďaleko lepšej kvalite a bez bolehlavových tónov.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 18. června 2024 19:45

Veronique Gabai

Golden Oud

čistý:Oud bez oudu...asi, aspoň podľa zloženia...podľa mňa by tam štipka oudového akordu mohla byť. Veľmi civilizovaný, jemný mierne nasládly oudový akord na začiatku, obklopený ovocnými tónmi, potom už len sám o sebe. Unisex.

+Light
žiarivo jasná žltozeleno citrusová vôňa s celkom dobrou projekciou. Výdrž, no, taká citrusová.

+Dark
uzdový akord spolu s kadidlom trochu temnie, citrusy to zabalili prakticky okamžite, ostáva temnejšia (ale nie obťažujúca) elegantná vôňa civilizovaného oudu s trochou kadidla. Tá vôňa má pre mňa teplý tmavosivý odtieň, ako kvalitný vlnený oblek. Je trochu naklonená na pánsku stranu.

+oba

Až kovovo ostré tóny kadidla so studenými citrusmi. Nádherná vôňa, odťažitá elegancia. Pôsobí luxusne, nedosiahnuteľne, až trochu prísne Skôr mi príde pánska, do obleku. Na rokovanie. Nie na rande!

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 18. června 2024 22:41

Zoologist

Dodo

Úvod je trochu neusporiadaný, neviem ako to vyzerá okolo Dodovho hniezda, s trochou nesúrodých ovocných zložiek a trochou niečoho, čo vzdialene pripomína živočíšne tóny (akože pravá ambra sa mi zdá ako mokrý sen, ale možno sa mýlim, v každom prípade ak tam je, tak veľmi nepreráža) Nástupom jedľového balzamu sú ale okamžite všetci zoradení na cvičisku, chop, chop, chop....yessir, sir!!! a náhle hovoríme o niečom úplne inom. Pekne poskladaná jednoliata vôňa zrelého ovocia s balzamickými a jemne živočíšnymi tónmi. Pripomína mi trochu vintage Nirmalu od Molinarda, ale modernejšie poňatú a trochu živšiu.

Tiger

Jemné zelené a šteklivo korenisté tóny vytvárajú atmosféru tropického lesa (v žiadnom som zatiaľ nebola, ale ono to predsa musí voňať tak ako si to predstavujem, nie :) ?) Schválne píšem les, nie džungľa, pretože v tej vôni nie je nič ťažké, či zaparené, ak aj troch hliny, tak skôr suchej, žiadne mokrade. Do toho sa vlúdi pár hebkých živočíšnych tónov, ako jemná srsť orientálnej mačky (aj tiger je koneckoncov len mačka...) a celé sa to uhladí do jemnej a elegantnej vône.

Panda

Ľahké, ale pomerne neobzvyklé ovocne-citrusové tóny na úvod, jemný čaj, zeleň, drydown nežne sladkodrevitý.

Vôňa milá, nežná a hravá, pritom upokojujúca. Jednoznačne unisex. Výdrž cey 4 hodiny.

Harvest Mouse

Nežne teplý ovocný úvod, ktorý prejudice do krásnej vône zrelého obilia aj so slamou, ylatistého a teplého od slnka ako na augustovom poli tesne pred žatvou až po vôňu veľmi jemného nesladkého pečiva. Nie vôňa je jemná (do dobre, je jemná, a hebká, ale nie slabá) - to pečivo je jemné.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 18. června 2024 23:01

Orto Parisi

Brutus

ľahko živičnato - korenistá vôňa evokujúca transparentne hnedú farbu s jemne fiallovým nádzchom. Do toho krásna levanduľa. Bez akýchkoľvek gáfových tónov, proste splývajúca na pozadí ako kytička levandule položená na pánskej hodvábnej vreckovke.

Boccanera

Divoké zloženie, ktoré ale vytvára jednoliaty mäkký temný tón hlbokej noci. Temnej, teplej horkosladkej, ale priateľskej noci. Ako asi by sa tam dala identifikovať čokoláda a korenia a troch kože, keby sa človek veľmi snažil, ale načo si tú krásu kaziť rozoberaním? Unisex, ale veľmi by ma potešilo ju ucítiť na mužskej pokožke.

Stercus

Ruža s oudom je už také klišé ako bývavala ruža s pačuli. Napriek tomu tu tvoria jadro mimoriadne zaujímavej vône, v ktorej by si človek tú ružu ani netipol, ale nebyť jej, tak tie ostatné, skôr do sladka idúce zložky buď boli strašne lepkavé, alebo by tomu oudu nedokázali konkurovať. 

Trochu mi pripomína kompozíciou  Murmur od Pigmentaria, ale táto je "svetlejšia" a o 5 rokov staršia.

Seminalis

Laktóny so zmesou ostatných yložiek vytvárajú vôňu nesladkého orieškového krému, skôr smerom k smotane, ako k orieškom. Vôňa pritom vonkoncom nepôsobí gurmánsky, skôr má v sebe podobnú hladkosť, ako má v sebe Bois Imperiale...ale bez dreva...hm...teda s jemne mliečnym uhladeným santalom. Netradičná, ale ľahká vôňa, originálna a pritom všeobecne použiteľná.

Viride

Vôňa slnkom zohriateho ihličnatého lesa, aj s byinným podrastom. Pôsobí jednoducho, príjemne a relaxačne.

Terroni

Maliny s korením, veľmi zaujímavá kombinácia. Takmer neovocne pôsobiaca, len veľmi decentne sladká. Drží to pohromade vďaka drevám s trochou zelene a vetiver tomu dodáva jemne dymový podtón. mimoriadne sa mi páči.

Bergamask

Pomerne robustný bergamot, na mojej pokožke tak málo nahorklý, že pripomína až ľahko nedozretý pomaranč. Ostsné zložky skôr asi tvoria podklad, na mne ich necítiť, na pokožke iných ľudí cítim trochu dreva a pižma. Je to veľmi milá citrusovka, pôsobí tak trochu maskulínnejšie, než bežné hesperidické vône.

Megamare

Slanomorské tóny s tónmi naplaveného dreva. Je to more, more pod trošku zatiahnutou oblohou. Niekedy trošku zaveje ľahko uhorkový calone, ale v princípe je to jedna veľmi pekná letnička (alebo nielen letnička) na morskú tému.

Cuoium

Mali to byť boty starého otca, sú to boty starého otca. Poriadna, kvalitná koža, už statočne opoužívaná, tá už zažila dažde, suchá, prechádzky po lese aj po záhrade. Znie to ako parfém divne, ale je to veľmi dobre nositeľné.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 19. června 2024 00:45

Tiziana Terenzi

Bianco Puro

Ako z týchto zložiek dokázali vytiahnuť vôňu jemne sladkej, jemne púdrovej pižmovej čistoty, neviem. V každom prípade im to nejako vyšlo. A pravdepodobne zložitejšia kompozícia zložiek spôsobila, že vôňa pôsobí hlbšie, komplexnejšie, akoby viacrozmernejšie. Postupne sa presadzujú aj živičnaté tóny, ktoré ale stále idú v línii bielej hebkej čistoty. Vôňa postupne sladne, spôsobom, ktorý by som nayvala "benzoinovým" (nie je tam), akoby hustne, ale napriek tomu nie je ťažká. Veľmi pekná.

Delox

Začína veľmi zaujímavou kombináciou ľahkých kvetinových a gurmánskych tónov. Plus malý špric už uvareného espresa. Potom však prechádza do takéh typického pižmovo-živicovo-sladkého srdca a drydownu, typického pre Terenzi.

Kirké

Rozkošná ovocná vôňa. Dominujú zrelé broskzne a marhule, ale je to celá zmes ovocného koktejlu zo žltého a oranžového ovocia. A drží a drží a drží. Toto sa podarilo. (to bolo skúšané v chlanejšom počasí). Teraz v týchto horúčavách úplne nesladké červené ovocie s výrazným podielom ríbezlí.

White Fire

Najprv len závan alkoholu, inak nič, neskôr jemná vôňa jarných kvetov....ale z veľmi veľkej vzdialenosti. Tá ostáva...jemná, nežná, s občasným závanom kovaliniek, ale veľmi slabá.Na papieriku nebola cítiť prakticky vôbec, aspoň niečo vykúzlila až na poožke.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 19. června 2024 01:10

Kerosene

Black Vines

Fascinuje ma, ako dokáže byť jedľová živica prispôsobivá. Raz prispeje k vyslovene lesnej vôni, inokedz k živičnatým sladkým tónom a zas inde vie byť až dymová. 

V tomto prípade spolu so sladkými koreniami vytvorí podozrivo nevinný úvod, ktorý potom s prispením kadidla temnie a temnie, takže prechádzame od tónov černíc, cez výrazný severský pelendrek (nie ten krotký "náš" kde človek cíti havne sladké drievko, ale podivný hutný pelendrek, ktorý pôsobí až trochu ako zmäknutý asfalt a človek ho dostane vo všetkých možných tvaroch v každých holandských, dánskych a škandinávskych potravinách - vrátane IKEA, cez asfaltovo-dymové intermezzo až po temne sladkú vôňu noci plnej kúziel.

Santalum Slivers

Veľmi zaujímavá zmes citrusov, trochz zvlhnutého sena a zelených tónov. Santal sa nedostavil. Nejako mi veľmi nesadla.

Sacred Memory

Na začiatku pomerne ostrý akord bobuľovín, trochu ako nie úplne zrelé ríbezle. Postupne sa preklopí do mierne navlhlého tabaku...a fakt sudu s whiskey. Popísala by som to ako tón vlhkého dreva s trochu alkoholovým dojazdom. Vôňa pôsobí trochu pivnične, kto má tento typ zatuchlinky rád (ja veľmi nie), tak odporúčam.

Field of Rubus

Najprv lesné ovocie. V teplom počasí sa rozvinie sladká lesná malina s ružou (ktorá tam možno nie je, ale ja ju cítim, pätlistú divú ružu), v chlad je to skôr nedozreté lesné ovocie aj so zelenými šľahúňmi. V teple prebehne rovno do príjemne ľahkej, jemne sladkej drevitej vône, v chlade sa ukáže trocha tabaku a koniec.

Unforsaken

Zaujímavé prepojenie citrusov a sladkých živičnatých tónov. tieto dve línie sa postupne spájajú, až z nich vznikne nádherne zlatistá jemne medová vôňa. Zatiaľ sa mi páči najviac.

Wood Haven

Horký citrusový úvod prechádza do znovuzmodernizovanej klasiky - jalovec, drevá a na ozvláštnenie zázvor. Drydownd dreveno-drevený.

Copper Skies

Toto nie je Fordov vanilkový tabak, toto je Peggov medový tabak. A mne sa páči omnoho viac. Takže tu máme sýty tabak, med aj s plástom, a spolu to tvorí krásnu sofistikovanú a originálnu jemne sladkú vôňu. Srdcovka.

Pretty Machine

V chladnejšom počasí trochu viac vystúpi neroli, ktoré dá vôni ľahkú nahorklosť a posunie ju do roviny chladnejšieho dažďa v lese.

Dirty Flower Factory

Toto musím vyskúšať niekedy v teple, v chladnom počasí vychádzajú do popredia trochu ostrejší bielokvetinový tón, ostatné len tak ševelí v pozadí, usadí sa do roztomilej vône čistého mydla, ale mám podozrenie, že v teple budú tie biele kvety krajšie a že sa viac uplatní aj ruža, chilli a santalovo ambrový drzdown. Dúfam teda.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 19. června 2024 19:46

slniecko 

Postupně dočítám tvé recenze - jsi hotová zkoušecí údernice

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 20. června 2024 03:52

jerry dakujem:)))....triedim zapisniky:)