Orto Parisi
Brutus
ľahko živičnato - korenistá vôňa evokujúca transparentne hnedú farbu s jemne fiallovým nádzchom. Do toho krásna levanduľa. Bez akýchkoľvek gáfových tónov, proste splývajúca na pozadí ako kytička levandule položená na pánskej hodvábnej vreckovke.
Boccanera
Divoké zloženie, ktoré ale vytvára jednoliaty mäkký temný tón hlbokej noci. Temnej, teplej horkosladkej, ale priateľskej noci. Ako asi by sa tam dala identifikovať čokoláda a korenia a troch kože, keby sa človek veľmi snažil, ale načo si tú krásu kaziť rozoberaním? Unisex, ale veľmi by ma potešilo ju ucítiť na mužskej pokožke.
Stercus
Ruža s oudom je už také klišé ako bývavala ruža s pačuli. Napriek tomu tu tvoria jadro mimoriadne zaujímavej vône, v ktorej by si človek tú ružu ani netipol, ale nebyť jej, tak tie ostatné, skôr do sladka idúce zložky buď boli strašne lepkavé, alebo by tomu oudu nedokázali konkurovať.
Trochu mi pripomína kompozíciou Murmur od Pigmentaria, ale táto je "svetlejšia" a o 5 rokov staršia.
Seminalis
Laktóny so zmesou ostatných yložiek vytvárajú vôňu nesladkého orieškového krému, skôr smerom k smotane, ako k orieškom. Vôňa pritom vonkoncom nepôsobí gurmánsky, skôr má v sebe podobnú hladkosť, ako má v sebe Bois Imperiale...ale bez dreva...hm...teda s jemne mliečnym uhladeným santalom. Netradičná, ale ľahká vôňa, originálna a pritom všeobecne použiteľná.
Viride
Vôňa slnkom zohriateho ihličnatého lesa, aj s byinným podrastom. Pôsobí jednoducho, príjemne a relaxačne.
Terroni
Maliny s korením, veľmi zaujímavá kombinácia. Takmer neovocne pôsobiaca, len veľmi decentne sladká. Drží to pohromade vďaka drevám s trochou zelene a vetiver tomu dodáva jemne dymový podtón. mimoriadne sa mi páči.
Bergamask
Pomerne robustný bergamot, na mojej pokožke tak málo nahorklý, že pripomína až ľahko nedozretý pomaranč. Ostsné zložky skôr asi tvoria podklad, na mne ich necítiť, na pokožke iných ľudí cítim trochu dreva a pižma. Je to veľmi milá citrusovka, pôsobí tak trochu maskulínnejšie, než bežné hesperidické vône.
Megamare
Slanomorské tóny s tónmi naplaveného dreva. Je to more, more pod trošku zatiahnutou oblohou. Niekedy trošku zaveje ľahko uhorkový calone, ale v princípe je to jedna veľmi pekná letnička (alebo nielen letnička) na morskú tému.
Cuoium
Mali to byť boty starého otca, sú to boty starého otca. Poriadna, kvalitná koža, už statočne opoužívaná, tá už zažila dažde, suchá, prechádzky po lese aj po záhrade. Znie to ako parfém divne, ale je to veľmi dobre nositeľné.