Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 20. června 2024 21:22

Veronique Gabai

Desert Rose

čistá:

Tak táto ružička je jemne ružová, nie, nie pink ale nežne "prasiatkovo" ružová. Nie menej intenzívna, na ruke som bola presvedčená, že kombinovaná aj s trochou liči, ale ukázalo sa, že nie. Ak má niekto rád Delinu od PdMarlz, odporúčam skúsiť.

+ Light:

Desert rose so slnečnými citrusmi urobí....pomaranč. Nie zbhtočne úderný, ani oranžádový, proste jemný, príjemný pomaranč. A čo je zaujímavé, tak v tejto kombinácii akobh skrotil ružu v jej pôvodnej dominancii a dá priestor aj ďalším kvetom - jazmínu, pelargónii a fialke, ktoré čistá Desert rose proste prevalcovala. Niežebh tam ruža tiež nebola, ale je súčasťou khtice. Khtice kvetov s trochou pomaranča. Je to krásne, je to nežné, ale nie submisívne, je to radostné, ale nie naivné.

+Dark

Tu ruža jemne spúdrovie a jemne, veľmi jemne potemnie. Asi ako keď sa v izbe ľahko zatiahnu závesy. Pôsobí pokojne, stabilne, elegantne a ukľudňujúco. 

+Oba

Výrazná klasika. Ruža so zelenými tónmi, takmer chypre, trochu pošteklená ružovým korením. Rozmýšľam, kde sa v nej berie kúsok tmavozelenej ostrosti, asi proste len kombináciou zložiek. V každom prípade, ak hľadáte výraznú (v tomto prípade červenú) ružu aj so zeleňou a ostňami, here you go.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 20. června 2024 22:20

Essential Parfums

Fig infusion

Úvod žiarivo ovocný, prejde ľahko figovo-orieškovo-drevitývh tónov, odľahčených čajom. Veľmi príjemná vôňa, ako obvzkle u Essential Partfums neprekomplikovaná. Pripomína mi odľahčenú veryiu Fico d India od Ortiglia Sicilia.

Patchouli Mania

Pačuli s čokoládou mi pripomína newjaký likér. Nejaký úplne konkrétnz likér, akurát neviem, konkrétne ktorý:))). No...v každom prípade je tu podopretá kakaová stránka pačuli horkou čokoládoua orieškami, jeho yelená stránka yelenými tónmi a vetiverom a jeho pivničnú stránku na moju veľkú úľavu úplne vznechali. Neverila bz som, že sa mi pačuli bude takto páčiť.

Schwarzlose

Altruist EdT vs. EdP

Svieže tóny so zázvorom: v EdT s dôrayom na citrusy, v EdP s dôrazom na zázvor. Vzdušné tóny vytvárajú skôr hladké elegantné pozadie s jemne korenistým nádychom.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:57

slniecko Zaujímala by ma 

The Queen of All Water Aulentissima

nemáš náhodou vzorku? Bude recenzia?

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 21. června 2024 15:20

Biely kvet pozriem...pravdepodobne mám. A keby aj nie, môžem si vypýtať. Dokonca mám ponuku, že keby odtiaľto niekto niečo potreboval (napríklad cestovné balenia, ktoré nie sú na eshope), tak rád urobí, čo je v jeho silách.

Offline Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 21. června 2024 17:07

slniecko Už jsem na ty 15 ml taky koukala. Jakmile něco vydělám, ozvu se:)

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 21. června 2024 17:25

slniecko To je super!

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 26. června 2024 20:48

Smile od Akro

Čekala: autentické přírodní maliny s pichlavými šlahouny, mezi nimiž se divoce proplétá šalvěj; nějaký ten škrábanec na kůži zahladí hebké pižmo.

Dostala: chemickou malinovou příchuť v lihovém oparu, po chvilce už zůstává jen bublina z malinové žvýkačky.

Kdybych Smile zkoušela naslepo, tak si tipnu, že u Yves Rocher vytvořili letní toaletku pro děti a dodali jí úmyslně lihový ocásek, aby působila dospěleji. 

Místo pocitu štěstí ve mně vyvolává spíše otázky, odpověď nečekám a vlastně ani nepotřebuji, raději rychle zapomenout.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 03. července 2024 12:37

Cosmic Incense Scent Social/Hoohaa

...jako by jste z olibana utkali jakési slizové/mazlavě klouzavé vlákno,

plazmatické + průhledné, průsvitné,

neustále uvnitř sebe sama pulzující,

sem tam se třpytící,

pak, na chvíli, zase strany se zbroušenými ploškami do tichého matu,

ovšem

nepřetržitě

kupředu se

pohybující...

...a v něm, v onom šlahounu,

v neustále živě těkající žíle,

si uvědomuji/cítím

lahodně balzamické zpracování lesního jehličí všech velikostí a silic,

ohlazené zmalátňující hustou, téměř likérovitou,

přesto - pepřem - provzdušněnou,

velmi delikátně nasládlou švestkovicí...

...Kosmické kadidlo.?

Ano...

...protože když dostanete to správné rozhřešení, můžete se

opět

vznést

tam,

kde

není

tíha...

...až

ke

hvězdám...

(kdo umí s křížem na bedrech pořád hledět k nebesům - navoňte se...)

Krásné

Offline Woody
příspěvků moje polička 03. července 2024 13:59

Ach, tak to je na slzu. Hoohaa ukončili existenci. 

A Harry Sherwood autor Cosmic incense je oblìbenec zde zmìněného pana Lebedy aka Bergamoss

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 03. července 2024 14:15

Hind Al Oud Ahojas

...fík, med, světlý tabák, oud - vše svařeno na tenounkou skelnou, ale vláčnou, poddajnou strunu a vymícháno do vysoké elegantní lahodnosti

(= delikátně kouřový fík pod bio a téměř nesladkou medovou glazurou s orientální pikanterií).

Nádherné!..

...sofistikované zlato, jako nonšalatní potahování z nechutně drahýho cigára

...nepolapitelné, jako zurčivě elegantní smích dámy

...neopakovatelné, jako gesta toho jediného člověka

...provokující/rozjitřující, jako jisté vzpomínky

Tobacco Vanille Tom Ford roztavená a pak utkaná v prach meteoritů...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 03. července 2024 14:24

Impression Rose Oil Isparta

Hedvábně hebký růžový olej, chvílemi mandlově nahořklý, pak zase citrusově palčivý, prohřátý labdanem. Za okny konejšivé červánky. Usínat na polštáři naditém růžovými okvětními plátky. A kdo bude mít v noci sen o zahradě zarostlé drobnými růžičkami, dostane k snídani ptačí mléko v porcelánovém šálku s průsvitkou růžového poupěte. A kdo to mléko okusí, bude si muset pořídit celý flakón Impression Rose Oil Isparta, protože z tak krásné pohádky se nikomu nechce ven. A když už ji musíme opustit, tak alespoň někde v záhybu oblečení si odnést její vůni. Silnou, něžnou.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 03. července 2024 14:59

Fleur 

...ta růže zní krásně.!.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 03. července 2024 15:45

Fleur to je krásný...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 03. července 2024 16:10

Miru Na tebe příliš jemné a málo průrazné , alibi tobě by se líbit mohla .

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 03. července 2024 16:23

Fleur 

...no, napadlo mě to...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 03. července 2024 16:40

Fleur tu asi taky budu muset zkusit

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 03. července 2024 18:33

Neskúšali ste niekto Callisto Jul et Mad?

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 03. července 2024 19:23

Biely kvet Zkoušela jsem. Je to hodně líbivá kompozice, ale ve mně nezanechala žádný hlubší dojem v podobě nějakého výraznějšího profilu, jehož prostřednictvím bych ji dokázala popsat. Ke konci už pro mě byla až příliš sladká.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 03. července 2024 21:38

Fleur Ďakujem

Offline Woody
příspěvků moje polička 06. července 2024 20:49

Hima jomo Loon

Sladký květinový pyl vzdušný toť prach rostlinných dušì jest předvojem rozkvětu mandaly v podobě bělavé růže pompézně vyplňujìcì sofistikovaně asijský interiér pařìžského bytu. 

Dvě hodiny jsme spolu naplno randili v mojì garsonce, pak trochu povadla, ale ještě pár hodin jela dál. Dìky vymazlený čistý jasmìne!

P.s. vůně má být fantaziì na téma himalájské růžové soli

Zkoušel jsem ještě Tchai. Obojì mi přišlo lìbivé marketingové klišé jako když vezmete modelku, hadřìky z butiku a vyrazìte k prvnìmu oblázku z Himalájì fotit fashionstory. Dzongkha rest in peace.