...dekuji
...
(no, jako by jsi psala o mně, takže mi to přišlo jasné...)
Tulipano Nero/ Speziere Palazzo Vechio/I Profumi di Fienze
Tak a máme tady poklad. Pokud je vám líto, že parfémové královny, např. Opium, podstoupilo omlazovací plastiku, kupte si Tulipano Nero. Má stejné rysy, jako Opium před likvidačním zákrokem. Je to prostě stará dobrá vintage orientální vůně. Nemá botoxové výplně, příčesy, sixpack a tisíce sledujících. Je to spíše taková alternativní influencerka, libující si v temných odstínech sametu a květiny trhá zásadně za úplňku.
Klidně by obstála ve společnosti Youth Dew, Cinnabaru, Opia, i když je z jiné generace.
...věřím, že je krásná!, oni mají pěkné vůně, poctivé ještě...
Parfémy GRIS CHARNEL bdk
...velmi pomalu tekoucí tinktura konzistence řidšího medu,
pouze nasládlého namadlovělou tonkou, jež jako glazura ohlazuje a konejší případnou, lehce iritující zdrsnělost velmi tmavohnědých až černých, pokroucených čajových lístků a antracitově khaki vetiverových vláken a
ona křehká tělíčka, původně skrčená, začínající do sebe nasakovat životodárnou,
provzdušněně hutnou esenci, zlehounka se díky ní narovnávají, protahují, měknou, vláční a
pak už jen stačí polknout...
...v ústech hedvábně nesladce nameovělý, chuťově hustý(nikoliv však silný) černý čaj s vmíchanou, lahodně fíkovou(z ne zcela dozrálých plodů) bio šťávou -
mok mohérově hladký, ale s vysokým leskem/absolutně průhledný, delikátně kouřově narkotický...
...soumrak a
jen
tak
volně
plout
...duše do oblak
a
bez
jakýchkoliv
pout...
(už vím, co mi připomíná - Ambre de Cabochard)
.

Yakamoz ArteOlfatto
- tyjo.! Po letech cítím poctivou, původní Womanity EdP Thierry Mugler...
...ale tahle vůně nekončí naslanělými naplavenými dřevy, totiž
pod tím vším, co znáte z Womanity, je ještě zachytitelný velmi příjemný tón, téměř infantilní
- lahodně bonbonkové želé z růží, jasmínu a ambry, co se téměř samo na jazyku rozplývá -
jenže vzájemná kombinace těchto dvou různých poloh je velmi příjemná, originální a snadněji je pak vůně nositelná, než ona Womanity.
(podobnost tedy značná, ale vůně se mi líbí hodně teda, to zas jo)

Miru jen upozornuju, ze vzorek Gris Charnel byl extrait, ne edp (v dtb je recenze u edp)
...aha, děkuji!, no, proto se mi tak líbí asi...
(až budu u PC, tak to prehodim...)
Ještě mi také připomíná vůně na čajové téma od Jovoy(ta značka jich má víc...)
Miru at si pak treba neporidis jinou vuni (koncentraci) a nejsi zklamana
...no, já mám v tužebníku stejně extrakt, aniž bych svůj omyl tušila...
Mají přijít vzorky BDK, mezi nimi znovu tenhle extrait, tak se můžu ujistit, jestli event jo nebo ne![]()
VELVET TONKA bdk Parfums
...nesmírně mi to něco připomíná..!?
Alessandro Mazzolari -
ale zde je méně gurmánštiny ve prospěch podprahových krémovo aldehydově měkkých pudrových tónů.
Velvet Tonka je taková těkavá, plná, hebká, hladká, ale jakoby se neustále v mém nose jemně vlnila...
...a pak ještě - vnímám i jakousi "špinavější" rovinu - amyrisové dřevo v kombinaci s ambrou nejspíš dodávají temně delikátně dřevito živočišný podtón,
a vintage způsobem zpracovaný pomerančový květ vůni lehce dotahuje směrem k luxusně éterické dekadenci

VANILLE LEATHER bdk Parfums
...lahodně hedvábně slaďounká vanilka, jen pár vteřin je samotná,
pak jasmín - spíše v provedení pout pouri - čili lehce zasychající, poté ony zaschlé květy zvlhnou, tmavou místností, ve které do sebe vlhkost natahují i
pačuliové listy - houževnaté ale hebké,
a hebké jsou proto, protože je do nich vsypáván vlahý prach z rozemletých květů tuberózy...
...kdy poživačnost slonovinových květenství se pomalu noří, utápí, rozpouští v táhlé, měknoucí tuhosti pačuli.
A lektvar se nechá na plotně táhnout tak dlouho, až se téměř veškeré množství tekutiny vypaří a zbývá lahodně táhnoucí se hmota - něco jako asfalt v horkém letním slunci, do nějž s rozkoší šťouráte prsty a roztahujete do všech stran v co nejtenčí, však pružná vlákna s luxusně delikátní koženou dochutí...

CREME DE CUIR bdk Parfums
...mydlinky, hedvábné, hebce krémové, s bergamotem a s rozdrcenými břízovými lístky ještě i s jejich mízou, lehce lepkavou, však jemně provzdušněnou měkkým pepřem a s měkoučkými mikropilinkami ze santalu.
(v porovnání se zkoušním před cca třemi lety vůni vnímám, na můj vkus, příliš "zelenodřevitě", absolutně nesladce. No, dnes se mi nelíbí...)

WOOD JASMIN bdk Parfums
...schlastaná švestička.
Slivovice.
...schlastaná hruška máslovka.
Medovina s hruškou.
...zaprášená, po chvíli i zahuštěná, kakaem bez cukru, jen tím téměř lehce mazlavým tmavohnědým práškem a
pak, k tomu, na prach rozemleté pout pouri z jasmínu a pelyňku.
Vůně lehce úchylná, baví mě...
...možná i proto, že mám pocit, že cítím tabák. Ale to nejspíš pačuliové listy navláčnělé kakaovou pastou mě takhle oblbují.
Tlumené tóny chlastu, temné, těžké navlhlo, v němž se kouř z cigár drží v úrovni očí/nemá sílu jít výš,
vykostěná/bezvládná,
rozostřená/hutně mlhavá dřeva,
lahodné, delikátně tělesné mazlavo a
pohled otevřeným oknem nahoru, mezi
hvězdy...
...v půlnočních
oblacích
ulpělý
hvězdný prach
seškrábnout
rašplí z citů
a
s
třpytkami
emočních
meteoritů
po
kapsách
pak
spící krajinou
tiše
jít
- sem a tam -
a
z mořských
hlubin -
znovu,
zpátky
vzhůru,
zas
až
ke
hvězdám...

Fugazzi NoCologne
Marylin se chladì nad průduchem metra, jen šaty nejsou bìlé, ale v barvě magenta...a Merylin je naostro...NoCologne je bezstarostné koketnì léto...ve vedru až lehce šukéznì. Protože ...červené pomeranče nejdřìve hořknou grepem ( těsně se vyhnou prášku na vany), za chvìli štavnatě zesládnou..obalì je pohoda naducaných polštářků mandarinek ( plných jako rty Marylin). Mám tu i momenty vychlazených lesnìch plodů. Vůně se rozvine do smetanově hebké květinové nasládlosti. Nikoli ulepené...odlehčuje ji měkký kořeněný podtón. Pomerančové závany tvořì stále přìtomný vonný okolek. NoCologne vnìmám spìše žensky, lehce synteticky a s dobrou výdržì.
Altair Spirit of Kings
...nádherná "Black Orchid Tom Ford EdP původní"!.
Lahodný lanýž v úvodu a pak už typická harmonie chutí.
Zde, řekla bych však, že
Altair je hedvábnější, pozvolněji a ladně, elegantně vlnící se, měkké pohyby aristokratického chování s podprahovou hravostí...

Stricnina V Canto
...ovocenka a lá Lancome dnešní doby.
Za hodinu zmizí. Žádná škoda...

White Fire Tiziana Terenzi
...nádherné!(typ vůně, ve které se rozpouštím...)
Jenže výdrž i intenzita tristní. To mě mrzelo opravdu hodně...

...pak byl krásný i Cas Tiziana Terenzi
(už přesně si nepamatuji, jak voněl, jen, že se mi to moc líbilo, drželo to o pár desítek minut déle než White Fire, ale také to nedalo více jak dvě hodiny. Škoda)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.