...oooch!, tak na Crivelliho jsem napnutá!..
(složení mi od druhého do třetího řádku evokuje vůně Francesco Bianchi...)
Ale můj eminentní zájem je Oud Cadenza...
...oooch!, tak na Crivelliho jsem napnutá!..
(složení mi od druhého do třetího řádku evokuje vůně Francesco Bianchi...)
Ale můj eminentní zájem je Oud Cadenza...
euridike děkuju, velmi si toho cením, od tebe
(omg
hltám tvoje příběhy, poetiku a dalekosahající znalosti, kontexty...)
euridike
hltám tvoje příběhy, poetiku a dalekosahající znalosti, kontexty...)
...ano![]()
Soul Of The Forest (Maison Martin Margiela) - vítr rozfoukává jedlové jehličí, čerstvě pokácený strom rozhrábnul lesní zeminu. A kolem si jen tak poletuje suchý vetiver. Intenzívní a dlouhý dojezd v podobě pudrově ledového pižma se štědrou porcí kadidla. A je tady určitá podobnost s Fille en Aiguilles. Tohle je povedené...sakra povedené.
03.Apr.1968 (Rundholz Parfums) - kvalitní rum postupně přecházející v hustý ovocný likér a bleskurychlý obrat do hájemství kadidla - balzamického, v této fázi jen nepatrně kouřového, ale zato jemně ovocně sladkého. Po důkladném rozvonění ovocná sladkost zůstala, ale kadidlo se změnilo do suchého, pokrytého jemným prachem. Vůně tajemna a gotického románu....![]()
Carthusia - Prima del Teatro di San Carlo
po čase pokus o recenzi...
V divadle San Carlo v Neapoli jsem bohužel nikdy nebyla, ale pokud to tam takhle voní, rozhodně bych se návštěvě nebránila. Samotná vůně je dokonale vyvážená: bergamot a máta v úvodu vběhnou ma scénu v pastelových sukýnkách, zatančí a vtom ze stropu spustí dekorace v podobě vyřezávaných dveří z nejlepších kyperských cedrů. Ty se otevřou a na scénu vchází exotická pěvkyně v rudém sametu a občas mávne lakovaným vějířem. Joo, vypadá to dramaticky, ale zároveň je to zcela minimalistická scéna bez složitosti. Prostě profíci. Za málo peněz dost dobré výkony!
...namaluj to...
Do těch šatů se převlíkne až v druhém dějství, jo?
A pak to smažu.
...Tvoje obrazy jsou absolutně vypovídající!...![]()
euridike no mám ji někde i na ig![]()
Tak to si hezky v klidu projdu Tvoji galerii /což je radost sama o sobě/ & třeba se mi Tvoje recenze zhmotní před očima. ![]()
Folie à Plusieurs Hope
Netuším jakou naději měl Mark Buxton na mysli, ale při dnešku - se vším tím ptačím zpěvem a ránu s červánky, s odpoledním sluncem, které už skoro hřeje na tváři, s pupeny na větvích, s výhonky v zemi, ve kterých se každou chvíli probudí život barevnou a vonnou explozí, je pro mě jako poukázka na jaro. Svěže zelinkavě květinově krémová. Grapefruit i bergamot jsou jemné, zbavené hořké kůry a podepřené citrusovou verbenou a levandulí, spíš tedy jejím květem. Ani černý rybíz nedělá žádný rozruch, ladí s květinami do šťavnaté kompozice. Zas trochu jiná, než obvyklá- dominantně květinová vůně na jaro. Pro dny, kdy není třeba víc, než vnímat každoroční, samozřejmý zázrak světla, vůní a barev. Sillage není z nejsilnějších, výdrž má slušnou. Líbí se mi moc.
euridike
Jsem normálně dojatá.
Já Ti ho sem znovu pošlu![]()

Sept.21.1966 (Rundholz Parfums) - pudrově jemný dřevitý prach s nádechem sladkého a velice jemného oudu, postupně s jemným naovocnělým suchým vetiverem a závany mandlového likéru. A špetka jemně zakouřeného konopí tam taky někde je. Hlavně po rozvonění by tu byly výrazné styčné body s Black Afgano, která je ale průraznější a víc konopně vetiverová.![]()
PROMISES, PROMISES Kerosene
... ambra unavená sluncem tak, že se obrátila v popelavý prach, připomíná teď entropické zlomky suchého pryskyřičného propolisu v odstínu Ash White, vytváří si mimikry a imituje i jeho vůni, sladce, ovocně živočišnou, se stínem archivní skotské whisky Black & White a s křídově hebkou stopou bělosivé broušené kůže, to vše uprostřed Verneho Ocelového města, pod chladně cizím vanilkovým nebem, na němž se místo mraků otáčejí stříbřitá ozubená kolečka poztrácená z kapesních hodinek, na něž se díval bílý králík, když si znepokojeně opakoval, že už je čas, už je čas...
... vůně, v níž je vše, co by mělo hřát, neosobně chladné...
... industriální ambra v lehce steampunkovém fráčku...
...ambra ze země za benátským zrcadlem, tak je to...

...hodně zajímavé![]()
(...to by se mi mohlo líbit, hlavně těmi barvami, a hebkým králíčkem a broušenou kůží a whisky a vanilkovým nebem a jistou industriálností...
Napadají mě vůně Cuir d´Ange Hermes, Concrete Comme des Garcons, a slídově třpytivý, jemně mazlavý antracitový popelový prach...)
Miru prosim te, vim ze jsi mela Acqua e Zuccherrro, sla by jsi do ni znovu? Nebo je na jaro uz prilis sladka, co myslis?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.