Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 11:34
Reakce na Vosina:

alibi Une Nuit Nomade má moc hezké vůně, z toho, co jsem zatím zkoušela, mi pěkné/zajímavé přišly všechny. Jen tu Rose America moje kůže pohltí velmi rychle, zatímco třeba Click Song drží a drží (a je pro mě spíš zimní vůní). RA jsem zkoušela v únoru a v květnu, tu Encens i později, až jsem podlehla a pořídila si ji.

​Rose America je na mně neuvěřitelně silná a s vynikající výdrží v každém ročním období. Je to jedna z mých nejoblíbenějších růží. V Click Song je pro mě dominantní spíš medově pryskyřičnatý tón, který jakoukoliv svěžest zadusí.

A Mandragore - to byla moje signature dlouhé roky, nepřestanu jí želet...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 20:29

Gold Immortals Ex Nihilo

Hruška s bergamotem.

Ale ne trapná sladká hruštička a ne protivný skřípavý bergamot,

ale je to mix obou,

obě ingredience na velmi jemno nastrouhané do jedné nádoby...

...vnímám delikátní drhnutí, možná z hruškové tuhé, lehce trpké slupky a z delikátně jemného bergamotu.

Je a není to sladké,

dílo mistrně osciluje na hraně, uvědomuji si obě polohy a k tomu ještě i jakousi luxusně jemnou kouřovost. Není sice uváděn, ale připadá mi, jako by tam byl

vetiver, a

ten si právě, jen tak, nonšalatně, pokuřuje...

(a nebo nezvykle odlišně zakomponovaný jantar, pryskyřice se svými rozmanitými nuancemi vyznění)

Gold Immortals si voní teple a chladivě zároveň -

hřejivost pochází ze zralé hrušky a sluncem ohřátého těla,

studeno z lehkého cigára a paradoxně opět z pižma...

...jenže tentokrát se pižmo dobarvilo pivoňkou,

resp. kombinace pivoňky a pižma dodává zvláštní, téměř až iritující, ale příjemně, akcen -

naovocněle květinové, svěží, plné pižmo,

taková ta intenzivně oble čerstvá květinová čistota.

Už vím, co mi Gold Immortals připomíná, spíše pocitově - Idylle Guerlain se špetkou vesmírného chladu z Ganymede a se zelenkavou elegancí Chanel No 19, pak mi naskakuje i, pouze se stopami kůže, Galop, 

prostě ultrajemně akvarelově pastelová zelenkavá, naovocnělá, sytá vůně na pižmovém základu s čerstvým povětřím a podprahovými tóny kouře a kůže.

Hravá, elegantní, přitažlivá

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 09. ledna 2025 06:36

...dnes, teď ráno je

Gold Immortals

jiná...

...hlavní dojem -

kouřová,

kouřová ale oble, jak pružný skelný, akvarelovy, antracitovo zelenkavý , lesklý pružný oblázek,

v němž na zjemnění případně ostrosti, drsnosti, surovosti kouře je

podmalování vláčně hebkou, rozostřenoi hruškou/jakási lahodně, mírně nasládlá mlhovina na chladivoteplavem pižmovém polštařku...

EDIT: ...pořád mi leželo v hlavě, že tuhle "verzi" už jsem někde cítila!?!..

A jo, mám to -

INK Akro

a taky

Angel Thierry Mugler

(bez čokolády a rybízu)

((takže vzdáleně i Barenia Hermes. Akorát že Barenia je oproti Gold Immortals taková řídká, plochá...))

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 09. ledna 2025 19:52

Midnight Special Ex Nihilo EdP

...krásné...

Takové křehké a přitom plné,

džemová růže(s ultra hebkými ovocnými akcenty),

ale křehká, jemná, zahuštěná a změkčená vláčným pepřem,

jakoby se vznášela éterem...

...aby neodlétla, ukotvuje ji oud.

Jenže tentokrát oud schovaný v jakési mohérové delikátně navanilkovělé plně pačuliové bublině.

Vůně navzdory poměrně výrazným ingrediencím působí vzdušně, bezgravitačně,

subtilně a současně stabilně...

...plnotučný vesmír,

ano,

Půlnoční Speciál...

...kašmírový pléd z pačuli v němž, sem tam, jak mikronitky prachového peří,

třpytí se oudová esence a vonné akcenty růží vůni už jen nenápadně dobarvují

(no, je večer, a nyní na mně voní dost intimně. Uvidím, až ji zkusím ráno, dopoledne)

((ke konci vnímám, hm, jakoby tón gumového šafránu nad pižmovým sáláním. Asi Midnight Special potřebuje prostor...))

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 09. ledna 2025 20:06

Atlas Fever Ex Nihilo EdP

...je zvláštní, jak se hned napoprvé objeví všechny ingredience téměř najednou a to je pěkné - jsou čitelné, příjemně se nasávají, souzní spolu, jakoby tančily.

Jenže pak se do sebe vcucnou, a naskočila mi pohádka Jak pejsek s kočičkou pekli dort -

taková spleskaná divnofáze.

Po chvíli mi to připomíná Santal Basmati Affinessence.

A nakonec - vůně se sice usadí v příjemné poloze, ale ne v takové, abych ji chtěla...

...nebýt tam podprahové tóny cedru a narcisu(protože tyhle dva mi lehce navalují),

tak by to asi šlo. 

Santal Basmati, noo

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 09. ledna 2025 20:35

...jóó!, jsem zachráněna!

Aneb

Honoré Delights Ex Nihilo

Nejkouzelněji lahodná,

vanilkou nasládlá,

hedvábně heboučkatá,

podprahově, vláčně mydlinkovo pudrově kosatcová,

delikátně nagurmánštělá pižmovka.

Nebesky fetovací...

...po chvilince jakoby se objevily rozkošné, na jazyku se rozplývající luxusní sušenky,

nebo spíše -

již je máte v ústech a s nimi sofistikovaně polknete kvalitní čaj s mlékem

s labužnickým přivíráním očí...

...kouzelné,

dechberoucí

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 05:07

Oud Silk Mood Maison Francis Kurkdjian EdP

...úvod vyznívá jemně(jak to jen s ohledem na zúčastněné ingredience jde...)

Vlastně - tu vůni znám, došlo mi, proč se mi tak líbí!..

...připomíná mi Black Rose Swedoft(pro mě narkotikum). 

Akorát že v Black Rose má růže hlavní slovo a ostatními složkami je jen dotažena k dokonalé osobitosti.

Kdežto růže v Silk Mood EdP je součástí vonné kompozice, kdy spolu s ní současně pracují i

oud a hedion.

Hedion způsobuje dojem vzdušného prostoru a ohraničení paradoxně zajišťuje

oud -

jakoby z oudu vytvořená dutá koule/tenoučká oudová slupka/ a v ní právě vše ostatní.

Heřmánek, bergamot v konzistenci vláčně prachového, hutně hebce chladivého pudru vůni zjemňují,

změkčují a mění hustotu na bezgravitační, leč plnou. 

A vším tím, jak kouř, nebo - ještě lépe -

jak všudypřítomné Vědomí,

se prolíná, prostupuje odér

delikátně navanilkověle,

podprahově nepatrně kovové 

růže...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 10:01

PS:

...ze všech těch zkoušených vůní nejlépe drží

Honoré Delights.

No, taky ale musím říci, že včera večer se mi líbila více -

byla spíše vláčně prachovopudrová pižmovka, delikátně rozkošně nasládlá.

Dnes, dopoledne, je více gurmánská.

Ale drží i po sprše

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 15:42

...uměl by jste někdo porovnat následující dvě vůně?

Allure Blanche Chanel

Galloway Parfums de Matky

(osobně se domnívám, že Galloway bude sterilnejši, více strohá, Allure Blanche plnější, "chutnější".

Allure Blanche jsem kdysi zkoušela a líbila se mi)

Online marieu
5150 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 19:18

Panettone Milano Fragranze

Nejsem na gurmánky, vůbec, představa, že bych voněla jako jídlo či pití mi prostě nekonvenuje. Natožpak jako kynuté vánoční pečivo, sama jsem nechápala, proč jsem Panettone při výběru vzorků od Milano Fragranze přihodila k objednávce. Zkusila jsem ji a hned zavrhla, až tento týden kdy si z netříděné krabice se vzorky každý podvečer jeden zkusím jsem se k ní vrátila. Rozhodně jí svědčí chladné zimní počasí. Na první dojem mě celkem začla zajímat, ihned po nástřiku  panettone jako hologram okamžitě vyvstane před očima- do vysoka nakynutá hebká, vláčná střída, do karamelova vypečená kůrka a smršť všech těch skvělých přísad jako citrusová kůra, sušené ovoce, kapka kvalitního rumu, jemná koření v čele se zázvorem, přitom žádná ulepenost a smrt cukrem. Lačně jsem ji nasávala do chřípí, nechala se unášet  lahodností těch nejkvalitnějších ingrediencí, bavit oflaktorickým ztvárněním klasického italského pečiva...ale vývoj je to nakonec krátký, brzy se usadí na sládnoucím vanilkovém základu. A těch jsem už poznala dost. A lepších.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 12:16

...nevím, proč, ale sáhla jsem v Ingredients  poprvé po dvou barevných flakonech jisté značky, čichla jsem jen k rozprašovači a 

nezaujalo mě to.

Tak jsem intuitivně vzala do ruky flakon černý, ani jsem nepřivoněla a rovnou stříkla na kůži...

...a jo, líbilo se mi to hned -

Noble XXI Blonde Amber Clive Christian

...velmi kvalitní rum, jenž v sobě má i tóny pomerančů a podprahově i načokoládovělé akcenty

...hedvábně lahodná, čerstvá pomerančová šťáva bez jakýchkoliv stop případné citrusové štiplavosti

...hutně chutné, tuhé ale současně vláčné "nějaké" listy, nadýchaně houževnaté -

ne, tentokrát ne pačuli, ale

tabák

...původně pevné, nyní již naměkčené listy tabáku, žlutohnědokhaki, máčené v tinktuře z rumu, pomerančů a čokoládové ganache(tonka)

...vůně osciluje, mistrně, na hraně

sladkého bonbonu

a

nepolapitelné, elegantní, nagurmánštělé tabákovky.

Blonde Amber je dokonale propracovaná -

tóny hebce epikurejské se prolínají s delikátní kouřovostí... 

...je to, jako by jste polapily a uvěznily kouř z nehorázně drahého doutníku v silnostěnném skle.

A možná právě ona, x krát pokroucená, stříbřitě antracitová struna, přestože síly vlasu,

má v sobě

do provzdušněné pěny vyšlehané, platinově plazmatické, kosatcové máslo s vzapracovanou téměř nepostřehnutelnou sofistikovanou tuberozovou živočišností a

pak, možná díky tomu si v celé kompozici uvědomuji i jakýsi skluz,

lehké, nenápadně neutuchající kroutivé plynutí....

Vůně naprosto snadno nositelná a zároveń i přitažlivá.

...neustále člověka nutí zachycovat, co vlastně cítí

-

cigáro

ti

ke 

mně 

neladí...

...a přesto

lačně

hltáš,

když

rty mé

ty tvoje

pohladí

-

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 13:24

Ambré Kintsugi Perfumes Extrait

...podprahově velmi příjemně delikátně

pichlavá,

na kůži hořící/sálavá,

lahodně plně hebká,

hedvábně ambrová,

luxusně jemně naalkoholovělá(rum, koňak),

v téměř nepostřehnutelném gurmánskodřevitopryskyřičném objetí

švestka...

Velmi dobré

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 13:42

Oud Maracuja Maison Crivelli 

...ultra chutná maracuja s jasným černorybízovým probleskováním

Chvíli

...pak, za moment, se začínají objevovat, velmi nenápadně, pomalinku ale plynule

kožené tóny - 

hladká, lesklá, jemná/tenká ale pevná, vysoce kvalitní 

kůže

...po pár vteřinách kůže zesiluje svůj hlas,

jenže ne do větší intenzity, leč

mění se, přechází trochu jinam, dál,

přetavuje se 

v luxusně delikátní

oud

se všemi těmi ochucujícími ingrediencemi zachycenými výše,

aby se nakonec vše spojilo a prolnulo

ve, do maximální nadýchanosti,

vyšlehané pěně

z vláčně prachových,

lahodných pryskyřic

Ovocná vůně na orientálním základu

Offline Femme_fatale
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 14:07

Dostala jsem se po dlouhé době do Prahy a vrhla jsem se na testování něčeho zajímavého. Objevila jsem hned tři kousky, které asi nutně musím mít. Jen nevím, kde na to vemu Trochu jsem prodavačky zaměstnala svým požadavkem, aby mi doporučily parfém, kde bude minimum kytek a hodně koření, ovoce a úplně všeho ostatního. V Douglasu mi do oka padl jeden z flakonů. Ani nevím proč, když jich tam bylo hodně stejných. Jak přes kopírák. Chybí mi ty časy, když kvalitní parfémy měly každý svůj osobitý flakon. Teď je tomu jinak... Vzala jsem do ruky ten obrovský, těžký flakon a když jsem k němu přičichla, bylo mi jasné, že to bude přesně pro mě. Le Lion de Chanel - Chanel. Kouřově-sladce-pryskyřičná vůně, s minimem kytek. Je taková staromódní a to mám ráda. Kdyby někdo nabízel nějaké menší množství, nebo se chystal nějaký společný nákup, tak bych jí brala... Naproti v Sephoře jsem se zaměřila na Barevné kostičky od Toma Forda. Byla tam moc milá paní prodavačka, tak to se mnou pěkně prošla. Nakonec se mi nejvíc líbila ta, kterou bych si podle složní nevybrala. Když jí použila na papírek, úplně se mi vybavila Inside. Jen tahle je hezčí, protože tam není ta halda cukru. Je to Vanille Fatale. Chvílemi jsem cítila kávu, chvílemi kakao, obojí krásně hořké a kvalitní. Vanilka také krásná. Žádný vanilinový cukr, ale vanilka, opravdu povedená. Má suprovou výdrž. U Anděla v Douglasu jsem narazila taky na super paní prodavačku a s tou jsem zase prošla exkluzivní kolekci Armani Privé. Zamilovala jsem se do parfému Cypres Pantelleria. Doporučuji vyzkoušet těm, kteří mají rádi vetiever, cypřiš, svěží, kořeněnou zeleň s trochou toho mořského vánku. Vyznívá hodně pánsky, ale já mám pro tenhle typ parfémů slabost. Umím si jí představit i na sobě. Je minimálně sladká, nepatrně hořká a hlavně zeleně svěží.  Asi začnu sepisovat seznam pro Ježíška.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 14:24

Femme_fatale 

...jo tohle znám!, je to čirá radost, když člověk objeví vůně, které ho zaujmou a ještě má štěstí na kvalitní a příjemný personál...

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 14:30

Femme_fatale 

Vytecny vyber 

A jako bonus prijemny zazitek.

Tyhle by se mi na policce taky neztratily.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 15:18

marieu cela yáto znacka je taká....nemám tym vôňam čo vyčítať, ale všetky ma tak nejako nudia.

Offline Femme_fatale
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 15:20
Reakce na Miru:

Femme_fatale 

...jo tohle znám!, je to čirá radost, když člověk objeví vůně, které ho zaujmou a ještě má štěstí na kvalitní a příjemný personál...

​Byl to krásný parfémový zážitek pro mě. Většinou narážím na takové ty prodavačky, na kterých je vidět hlavně ta povinnost, ale zájem žádný. Tohle bylo moc fajn setkání.

Offline Femme_fatale
příspěvků moje polička 15. ledna 2025 15:22
Reakce na jerry:

Femme_fatale 

Vytecny vyber 

A jako bonus prijemny zazitek.

Tyhle by se mi na policce taky neztratily.

​Děkuji, konečně mám nějaký ten "tužebník". Navíc v neděli, jestli to vydržím, tak si budu vybírat odměnu, tak budu asi tahat z klobouku.

Online marieu
5150 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 15:30

slniecko přesně!