Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 05. března 2025 15:52

Antje 

...ó jéé, se mnou je to "děsný"

Čím dál tím víc jsem velmi citlivá na vůně, aby odpovídaly mému rozpoložení...

...třeba dva roky jsem toužila po Patchouli Magnetik, opakovaně si kupovala vzorek a přesvědčovala se, že ho nepotřebuju(resp. ta cena...),

pak mě chytla Thundra(taky jistý typ "houbiček", ty prostě zbožňuju), a sice ne dva roky, ale rok určitě jsem zase chtěla tu... Teď /momentálně už bych ji nejspíš neunosila. Ale krásná je pro mě pořád.

U některých vůní Profumum Roma mi, bohužel, poslední dobou vadí jakýsi tón. Je to podle mě zpracováním

(nebudu to umět dost přesně popsat, ale něco jako olejovitý santal, prašný k tomu všemu).

A patří sem, pro mě dříve krásná, Soavissima a pak i ty sladké vůně. Tuhle neplechu mi po čase nošení začala dělat i Macaron Cerchi Nell´Acqua.

Tím delším úvodem chci říci, že nejlépe se mi nakupují vůně, když si opakovaně koupím vzorek, vyzkouším a uložím do své databáze(hlava). A pak, když se mi zachce vůně, tak zalovím, představím si, jak by asi na mně voněla, jak bych se v ní cítila, v té které vůni a buď jedu do Ingredients nebo objednám z eshopu nějakého.

Čili, je a není to momentální rozhodnutí.

Vůně nedělím podle ročních období, resp. jejich ne/nositelnost. Ani podle ničeho jiného.

Zásadní je moje rozpoložení.

Prostě buď na ni mám teď chuť a nebo ne

Je úplně jedno, jestli je jaro a k němu sladkou vůni. Jde o to, jak Ty se v ní teď budeš cítit..?.

Budeš se slastně, sama sebe, nasávat?, budeš se těšit, že se s ní ráno navoníš

(a klidně i během dne x krát, a nebo večer do postele)?..,

jestli budeš ráda, že ji máš, tak si ji kup

Offline Antje
příspěvků moje polička 05. března 2025 16:40

Miru dekuji, krasne se to cte

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:42

Antje 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 05. března 2025 18:52

Miru 

S Concrete ses trefila naprosto přesně, mají podobný vibe, tvář, strukturu, něčím mi ještě připomíná Ambre Gris Balmain, pomyslnými odstíny té vůně, pro mě je do určité míry znepokojivá, protože "vypadá" jinak, než by všechny aspekty a indicie napovídaly. K tomu, abych po ní toužila, mi chybí jediné, ale asi to nejpodstatnější - alespoň jedna jediná věc, kvůli které bych se k ní chtěla znovu a znovu vracet...

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 05. března 2025 19:24

euridike 

..."znepokojivá" zní hodně dobře!.

No, jestli jí "něco" chybí.?,

nejspíš se stydí nebo má strach říct´si, o co chce,

být prostě

autentická...

A to je škoda

Ambre Gris - 

ach...,

určité období, lidé...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 10. března 2025 10:20

L'artisan Parfumeur 33 Abyssae

Ach! Taky se vám stává, že v lepším obchodě, v lázních, v dobrém hotelu ucítíte ambientní, zklidňující a relaxační vůni tak krásnou, že byste ji chtěli nosit? 33 Abyssae pro mě přesně taková je.

V úvodu lehce kafrový eukalyptus bez nadměrné větrovosti, ve větvích mořská bríza za svítání, skoro je slyšet šumění jeho namodralých ojíněných listů, ledabylý záhon svěžích růží, neumím říct jakých barev, vidím jen hebkou texturu jejich okvětních plátků, na nichž sem tam ulpí zrnko soli, vůně se zvolna ohřívá jako nový den vycházejícím sluncem a usadí na hladkém pižmově dřevitém základu bez strouhaných tužek.

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:31

marieu děkuji! Tak to musím vyzkoušet

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:35
Reakce na Miru:

Antje 

...ó jéé, se mnou je to "děsný"

Čím dál tím víc jsem velmi citlivá na vůně, aby odpovídaly mému rozpoložení...

...třeba dva roky jsem toužila po Patchouli Magnetik, opakovaně si kupovala vzorek a přesvědčovala se, že ho nepotřebuju(resp. ta cena...),

pak mě chytla Thundra(taky jistý typ "houbiček", ty prostě zbožňuju), a sice ne dva roky, ale rok určitě jsem zase chtěla tu... Teď /momentálně už bych ji nejspíš neunosila. Ale krásná je pro mě pořád.

U některých vůní Profumum Roma mi, bohužel, poslední dobou vadí jakýsi tón. Je to podle mě zpracováním

(nebudu to umět dost přesně popsat, ale něco jako olejovitý santal, prašný k tomu všemu).

A patří sem, pro mě dříve krásná, Soavissima a pak i ty sladké vůně. Tuhle neplechu mi po čase nošení začala dělat i Macaron Cerchi Nell´Acqua.

Tím delším úvodem chci říci, že nejlépe se mi nakupují vůně, když si opakovaně koupím vzorek, vyzkouším a uložím do své databáze(hlava). A pak, když se mi zachce vůně, tak zalovím, představím si, jak by asi na mně voněla, jak bych se v ní cítila, v té které vůni a buď jedu do Ingredients nebo objednám z eshopu nějakého.

Čili, je a není to momentální rozhodnutí.

Vůně nedělím podle ročních období, resp. jejich ne/nositelnost. Ani podle ničeho jiného.

Zásadní je moje rozpoložení.

Prostě buď na ni mám teď chuť a nebo ne

Je úplně jedno, jestli je jaro a k němu sladkou vůni. Jde o to, jak Ty se v ní teď budeš cítit..?.

Budeš se slastně, sama sebe, nasávat?, budeš se těšit, že se s ní ráno navoníš

(a klidně i během dne x krát, a nebo večer do postele)?..,

jestli budeš ráda, že ji máš, tak si ji kup

​ano, taky to tam cítím u těch vůní Profumum Roma. Musím říct,  že je to má oblíbená značka.  A taky to, že to tak necítím vždycky... nevím,  čím to je. Rozpolozeni, hormony...

Jinak taky nemám rozdělené vůně na jarni, zimní,  ranni, večerní... taky spíš vybírám podle nálady,  rozpoložení...

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:39
Reakce na Antje:

Miru prosim te, vim ze jsi mela Acqua e Zuccherrro, sla by jsi do ni znovu? Nebo je na jaro uz prilis sladka, co myslis?

​dotaz nebyl vznesen ke mně,  ale s dovolením odpovím.  Dříve jsem ji měla jako zimní vůni,  ale tent rok jsem si ji pořídila rovnou ve flakonu teď v březnu a je krásná a těším se, až ji budu moct nosit v teple. Sladká je, ale příjemně. Tak lehce, svěže. A tolik komplimentu jsem na ni dostala

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:45

Petya Charmite 

...no, ještě bych dodala, že nikdy jsem neměla velkou poličku

(už jsem také vysvětlovala, proč...),

ale ty vůně, co mám, mám s nimi takový zvláštní(?) vztah(závislost, adorace.?.) -

Většinou jsou to tři až čtyři z nich, které, když jsem doma, tak si dám na sebe,

na každou ruku dvě(samozřejmě od sebe trochu) a čichám, nasávám si je.

Prostě jsou furt se mnou/já s nimi.

A jednou z nich(nebo dvěma) jsem pak navoněná.

...ale jinak jsem normální

Jo, a ještě -

ráda sleduji poličky druhých, dělám si pak představu, jaká nositelka je...

Offline Mitzi admin
1488 příspěvků moje polička 11. března 2025 20:23

Chvíli jsem váhala, kam zařadit Toma Forda, jestli už je to mainstream nebo ještě není...

Dneska jsem vyzkoušela novou Rose Exposed 

Mnohem víc kožená než růžová vůně. Má velmi působivý kožený úvod s kadidlem, pepř ani růže nehraje prim, květiny jsou vyvážené koženými, kořeněnými a dřevitými tóny, pomerančový květ jen naznačený (když ho člověk hledá, najde, snesla bych ho mnohem víc). Za mě osobně spíš než pepř cítím tón ambrette. Nepatří do kategorie parfémů, které bych chtěla nosit, vnímám ho spíš jako pánský. Připomíná mi Habit Rouge ve verzi Rouge Privé, který mám taky ráda, ale osobně bych ho nenosila.

Poté, co jsem si přečetla popis Rose de Russie, mi připadá, že je to možná jen obměna flakónku a názvu.

Offline Antje
příspěvků moje polička 11. března 2025 21:39

Petya Charmite dekuji moc moc moc

Offline Mitzi admin
1488 příspěvků moje polička 15. března 2025 17:09

In the Dark od Floraïku

"In the dark

the fireworks

of my dreams"

Citrusy s mátou mám ráda, ale bez růží a kadidla.

Kadidlo s růžemi zbožňuji, ale bez máty.

Takže tenhle ohňostroj snů v temnotě nechám obdivovat někomu jinému. Jednotlivé složky mám mezi nejmilejšími, ale ne dohromady. Jako bych se ráno hezky navoněla, ale zároveň mi uvízla ve vlasech porce zubní pasty. 

Byla by to vlastně moc pěkná vůně pro ústní vodu, mě napadá.

Já bych jim to jejich haiku přepsala na moje vlastní:

The perfect scent

of my beautiful morning

in the bathroom.

Po 4 hodinách moc krásný kadidlový základ. Máta přestane být peprná, citrusy odezní a celé se to přehoupne do akordu, který mám ráda na L'Eau Froide od Lutense. Škoda toho mátového předávkování na začátku.

Offline Woody
příspěvků moje polička 15. března 2025 17:43

Baruti Hot cotton

Iso E super, iso E super, Iso E super a termostat usilujìcì o  marné nažhavenì žehličky ...už už už cìtìm rozpálenou Etu a za chvilku je to fuč.

Pižmo, které parfumér použil můj mozek nepojìmá.

Gris clair zůstává jedničkou v efektu sálajìcìho tepla.

Online jerry
11087 příspěvků moje polička 15. března 2025 18:26
Reakce na Woody:

Gris clair zůstává jedničkou v efektu sálajìcìho tepla.

​I za mě ano

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 15. března 2025 21:41

Já si tu dovolím vyvolat teena-s s pokornou prosbou o recenzi na In Love with Everything od Imaginary Authors, neboť podle databáze je jediná ve zdejším vesmíru, kdo vlastní vzorek.

Ale pokud někdo z vás tuhle vůni zná, budu samozřejmě vděčná za jakýkoliv postřeh a názor.

Offline teena-s
872 příspěvků moje polička 15. března 2025 22:03

Fleur zkusim vzorek najit a pokud nevyprchal zkusim nejak vypodobnit ale asi nezanechal extra dojem mam zapsano jen"sladke stavnate ovoce a drivko" :S

Offline andry spravce
2943 příspěvků moje polička 15. března 2025 23:50

Fleur sladka, lehce pudrova, hodne malinova, drevity zaklad.

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 16. března 2025 07:25

teena-s jerry děkuji! 

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 16. března 2025 09:58

teena-s Děkuji za recenzi! Víceméně potvrzuješ moje obavy, které složení vzbuzovalo. Najít nějakou vyzrálejší malinovou vůni je obtížné.