Fleur Ok. Ja mam určitě tu starou a vyrabi na me kuzi malinovy efekt. Ale krasne maliny byly v LPRN Couture, kterou samozřejmě zrušili.![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
HELIOTROPE Perfumer H
=
AMOUR Kenzo
...a ještě:
Flower Lust je hodně podobná vůní
JIL Jil Sander 2009!.
... dobrá recenze na vůni La Femme Boheme!, výmluvná, moc pěkná![]()
Podle toho, jak vůni popisuješ a podle jejího složení musí vonět velmi příjemně
(no, mně se ještě víc líbí první část Tvé recenze, jestli máš nějakou takovou vůni v zásobě, sem s ní, prosím...)
![]()
Miru Díky! Já myslím, že bychom se na vnímání bohémské= rebelské vůně asi neshodly![]()
Pro mne určitě z těch, jež mám: Punk, Douleur, Genesis, Tubéreuse Criminelle, různí Areejové:), Berinchang a Nudiflorum, možná Fathom V a Romanza, ale ty jsou spíš melancholické :) Na ty, které jsem kdy zkoušela, bych musela vzpomínat.
...právě, že shodly, vždyť píšu, že se mi více líbí ta první část, resp. to, jak popisuješ svoji představu bohémky, to mi je blízké...
Z vůní, co "nabízíš" - jo, s chutí bych zkusila Genesis(i jejich Meluzynu), Douleur, Tubereuse Criminelle vypadá velmi dobře, i Fanthom.
Romanza a Nudiflorum ne, to je moc kytkatý.
Z Areej jsem něco zkoušela a líbilo se mi to.
Jak je v základu styrax, cibetka, pačuli, kadidlo, je to hutný, pižmový, klidně pudrový, nasládlý, animální, a pak i vzdušný, tak mě to zujme vždy... Je toho moc...
Hlavně to nesmí být líbivý na první dobrou, musí to být trochu divný, jiný, nezapomenutelný
Jojo![]()
Prosím, kdo znáte L´Orpheline Serge Lutens -
je to aspoň trošku nasládlé.?
...prosím, nezkoušela jsi Brutal Pigmentarium?..
Miru Zkoušela, ale jen tak letmo, aby mi to stačilo na "nelíbí". Budu se k němu muset vrátit a víc prozkoumat, proč se mi vlastně nelíbí, takže názor si zatím netroufnu zformulovat.
...tak jsem napnutá!, dekuju
Jako mně osobně tam nesedí ta růže a do základu bych přidala buď kadidlo nebo kůži.
Ale hlavně mám obavy že to bude takové řídké a líbivé...
Přitom tuberoza, káva - to je tak pěkná kombinace, která by mohla být dechberouci, kdyby to někdo zvládnul...
Prozkoušela jsem značku Astrophil a Stella.
Bohužel musím konstatovat, že bych ani zadarmo nebrala žádnou z těch vůní. Celá ta značka je velmi nesourodá, vůně nemají žádný jasný opěrný bod, připadají mi jako ve fázi nahozených pokusů, se kterými by se dál mohlo pracovat.
Ty, co se mi líbí na začátku, se pak stočí nepříjemným způsobem, nebo rozplynou v monotónní nudě. Jiné, které mě naopak zpočátku iritují, se nakonec docela hezky rozloží. Nemohu ale ukázat ani na jednu, o které bych řekla, že má od začátku do konce hezký průběh.
Mnohé z nich navíc nemají skoro žádnou výdrž (s čestou výjimkou Nabati a In Extremis, které to v pohodě zvládnou i pár dnů; blahořečím si, že jsem se při zkoušení vyhnula jakémukoliv kusu vlastního oděvu).
Fleur Naprostý souhlas.![]()
Vzorek Ambrelivable jsem dostala k nákupu z DE a byla krutě vlezlá. Tak jsem zvědavě vyzkoušela nabídnutou sadu. A...propadák. Přesně to, co píšeš:
....Ty, co se mi líbí na začátku, se pak stočí nepříjemným způsobem, nebo rozplynou v monotónní nudě.
A to se mi líbily zpočátku jen asi 2.
Fleur mne se libi akorat Paris Cheri, i se prekvapive dobre nosi a nema rozkydlej konec, jako treba (bohuzel) Love Is Lost.
...Hmm, tak to jsem myslela, že budou lepší...
...hmm, tak to jsem myslela, že budou lepší...
andry Korsičanka To jsem ráda, že jste mi moje dojmy potvrdily
. Já už jsem si říkala, jestli nejsem nějaká zaujatá, nebo jestli už nejsem schopna nechat se oslovit něčím novým, ale tohle se se mnou fakt úplně minulo.
Ale teď zkouším Cherigan, a to je mnohem lepší.
Fleur vlastne jeste jsem opomnela dalsi, ktera je fajn - Sweet Pulp. Prirazuju ji spis k autorovi nez ke znacce.
...tak by měly prosím, zajímal Iris Coffee - mám ho v tužebníku...
...mně se líbí hodně vůní, ale pak když je mám na sobě, tak se v nich jakoby vnitřně "vztekam", jsou mi "málo", není v nich "něco", nemá to svoji energii..., jsou prostě jen pěkný.
No, to mi nestačí ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje