Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 29. března 2025 08:12

... postřeh:

moc se mi líbí vůně Pearl Oud Kilián

(medová oudovka. Kdy oud ve složení dodává všem ostatním ingrediencím jakési tmavě tajemstvi, aniž by on sám byl jasně čitelný. Velmi lahodná vůně)

Jenže -

kdyby držela déle jak hodinu, nebo

kdyby měla intenzitu větší než ultra intimní, nebo

kdyby stála aspoň o víc jak třetinu méně.

ACH jo.

Pak, v porovnání s ní jsou extraity od Matiere Premiéře za cenu solidní!..

...voní luxusně, dlouho, decentně, ale jasně a ve flakonu toho je hodně.

Hmm, jak je to relativní - cena za vůni.....

(nebo i kvalita extraitů Maison Crivelli je výborná versus cena)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. března 2025 03:33

Mohl by jste, prosím, někdo porovnat vůně

Anyway

Not a perfume

Not a perfume Superdose?..

Asi

jerry euridike

?

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 30. března 2025 13:46

Miru 

Not a Perfume jsem měla před lety a bavila mě znepokojivá jednoduchost té vůně, čistá a chladná, minimalistická, ambroxan s diamantovým výbrusem, arteficiální pižmo bez stopy živočišnosti, další dvě zmíněné jsou ze stejné kategorie, klidně bych je brala i dnes, nejsem si jistá, jestli by se líbily i Tobě.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. března 2025 14:05

euridike 

... děkuju!

Chtěla bych něco hodně pudrovo pižmového.

Něco, jako je Teint de Neige.

Vím, předpokládám, že tyto vůně budou subtilnější, jednotvárnější, ale jestli jsou třeba zajímavé jako Blanche Absolu Byredo jakousi sterilnosti třeba a jestli drží...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 30. března 2025 15:13

Miru 

Not a Perfume & Anyway podle mého pudrové nejsou, resp. já je tak nevnímám; a při vší úctě k nim /Not a Perfume jsem měla fakt hodně ráda/, Blanche je převyšuje v mnoha ohledech, je zajímavější, vrstevnatější, sama o ní uvažuju... 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. března 2025 15:21

euridike 

...hmmm...

Myslím, že by mě ani konceptem ani k alitou stejně neuchvatily...

Ale ráda to/vůně řeším, pořád, noo

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 30. března 2025 15:56
Reakce na Miru:

Anyway

Not a perfume

Not a perfume Superdose?..

​Jsou to všechno pižmovky, hodně tělové - pro tebe by to byly "pětiminutové" vůně. 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 30. března 2025 16:01

jerry 

Dík

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 31. března 2025 14:11

teena-s

...Tvoje recenze na Existence zní zajímavě.

Teda - ta vůně má krásné složení!., ale podle Tvého psaní ji vnímám jako jemnou, a to bych právě čekala větší hutnost, když tam je labdanum, benzoin, ambra a kadidlo.

Musí být kouzelná a taková hebítkatá asi...

(Quentin Bisch je Machr prostě)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 03. dubna 2025 16:27

euridike 

...tak dnes mám na kůži zase Blanche Parfum a je 

jiný -

sladké citrony i s kůrou a pod nimi jemné aldehydy, aldehydy přitažlivě škrabavé, jemně kovové/vnitřně ledové.

No, tím, jak je dnes výrazně sladký, je i o dost víc příjemný.

Takové sladké citrony na kovovém podnose vytaženém z lednice

(a sladké je to nejspíš všemi květy ve složení)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 03. dubna 2025 17:21

Miru 

Ano, Blanche Parfum je krásná vůně, přesně podle mého gusta...

A vlastně mě dost překvapila, když jsem ji zkoušela poprvé, protože z novějších vůní Byredo jsem byla spíš na rozpacích, tak doufám, že se značka vrací ke kořenům & pozoruhodným vůním...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 03. dubna 2025 17:39

euridike 

...jo, je hezká. 

Svým způsobem ostrá ale křehká...

Jo, a taky - v Ingredients zdražili Concrete o pár stovek

(měla jsem si ho koupit, teď už nejspíš nee...)

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 13:19

Oud Save The King (Atkinsons) - dřevitý a sladce semišový něžný oud (byť "něžný oud" je protimluv), jemně poprášený pudrem. Po rozvonění ještě lehký ovocný nádech. Nosu lahodící vůně, jejíž slabinou je ale intenzita i výdrž.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 09:44

JASMINE FREAK Room 1015

Maledivy, let tichým hydroplánem na jeden z tisíce tajuplných ostrovů utopených v moři azuru, off-white písek a osobní přivítání svazkem máslově bílých květů a tóny z perleťové mušle, bungalov skrytý v zeleném palmoví, na posteli nápis vyskládaný z fragmentů palmových listů 'welcome home, Simon & Karolina', na tmavém teakovém stolku košík s oblým mangem a krvavě zralými pomeranči, raci poustevníčci v oblázcích kolem soukromého bazénu, bleskový tropický déšť, než připravím espresso, je po dešti, I can see clearly now, the rain is gone, ráno na pláži tak brzy, že ještě vlaje red flag, každé dopoledne sladký dárek zanechaný vedle minibaru, pralinky z kandovaného želé odstínu palatinate v čokoládě Callebaut, večer v sunset baru Kinley Citrus & Ylang Ylang na ledu, lávový západ slunce koncentrující se do medového sirupu vzpomínek... 

Přestože název vůně akcentuje jasmín, nevnímám ho jako dominantní, v mém případě se vůně otvírá hutnými sladkými ovocnými tóny /mango, pomeranče, meloun Cantaloupe/, z nichž vystupují květy tuberózy, jež voní jako luxusní ovocné želé, záhy se k nim přidá krémový ylang ylang, který celou kompozici uhladí, ztiší, zklidní a přitáhne k měkkému dřevitě pižmovému základu.

/Promo texty značky hovoří o elektrizující freaky vůni pro fanoušky glam rocku & Davida Bowieho, pro boys by day, girls by night, ale tuto charakteristiku považuji za pokud ne klamavou, tak silně zavádějící - a jak jsem procházela recenze na různých platformách, tento názor sdílí nemálo těch, kteří se s Jasmine Freak seznámili./

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 09:57

euridike 

...už když jsem četla Tvé první řádky, napadlo mě - taková ta dokonalá pohlednice z dovolené, kdy má člověk tendence si myslet, že to ani není možné, že to je kýč. Ale ono je...

Jenže současně s tím vnímám podprahově i jakousi odosobněnost, neautentičnost, povrchnost.

Nevím, noo...

Offline Korsičanka blogger
13412 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 09:59

euridike Dík za recenzi, chystám se vyzkoušet, jen mám obavu, že vůni bude - pro mě jako obvykle - v DD něco chybět.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 15:21

Fleur 

...hodně mě zajímala oblíbená vůně na insta(ale i tak se mi složení hodně líbí) 

Iris Cartagena a koukám, že se Ti také líbí, vnímáš ji jako dobrou/kvalitní.?.

A celá značka na Tebe působí jak.?.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 15:35

Miru Bon Parfumeur vnímám jako běžný mainstream, ačkoliv se snaží tvářit jako niche. Kdybych měla volit nějakou paralelu třeba v oblasti módy, tak je to prostě pořád řetězcová konfekce, ale místo C+A je to Massimo Dutti, takže o fous lepší materiál, střih, propagace a zvýšená cena.

Iris Cartagena mi přijde jako dobrá vůně, ale nemyslím si, že zrovna tebe má čím překvapit. 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 15:37

Fleur 

...hmm, děkuji!.

(no, vnímala jsem z Tvých recenzí jakože takový průměr, ale mlčela jsem, chtěla jsem slyšet napřed Tebe...)

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 15:44

Miru Kdybys sháněla čokoládově hebkou kosatcovku na běžné nošení (jako například basic bílé tričko, kterému se nepřetočí švy po dvou vypráních), tak ti ji doporučím. 

Protože vím, že ve vůních hledáš něco víc, že musí vyjadřovat nějakou emoci, mít nějaký nápad, tak upozorňuji, že tady to nenajdeš.