Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline woman27
469 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 12:50

Hibiscus Mahajád
(Maison Crivelli)

Nejrealističtější vychladlý šálek kyselého ibiškového čaje. Zralý černý rybíz, lahodně se rozplývající na jazyku. Chladivý tón máty se jen zlehka dotkne růžových květů, které jsou ohnivě rudé a všude vůkol. Je to vůně letního pozdního večera, spíše noci, kdy vám začne být v mušelínových šatech chladno, a přehodíte si lehkou koženou bundu. Bunda je načichlá vanilkovým parfémem a všechny ty složky se spojí do geniální ovocné květinové vůně.
Usadí se v květinovém duu šťavnatého pudrového charakteru. Růže s vámi zůstane až do samotného konce, jemně odeznívající jako ustupující příliv mírného moře při západu slunce.
Je šťavnatá, sluncem políbená a trochu tajemná, máslově hladká, sexy, vášnivá a je s vámi, kam se pohnete. A má neuvěřitelnou výdrž.
Možná je krásná a úplně jiná v zimě, což mám možnost teď vyzkoušet.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 19:58

XJ 1861 Zefiro (Xerjoff) - vlahý vítr přivál prach z mletého nového koření a hřebíčku, lehce zelenou nasládlou pryskyřicí a jemným tónem nepříliš sladké medoviny. Bohužel počáteční intenzita rychle vzala za své a z vůně nezbyla po 2 hodinách jediná molekula.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 10:10

Pár postřehů...

Pink Me Up (Atelier des Ors) - růžové šampaňské s hrstí sladkých malin, sladší vůně růží, s kouzelnou perlivostí. Je trochu podobná Trésor Midnight Rose, ale tuhle miluji pro její perlivost.

Villa Primerose (Atelier des Ors) - v úvodu šťavnatá hruška, pak už nastupuje růže, majestátní sametová růže, ke které se přidá kosatec s lehce pudrovým podtónem. Je to zároveň vůně dřeva na semišovém podkladu. Velmi elegantní, s dobrou výdrží. Typově trochu Delina.

Flower Market (Maison Margiela) - Čerstvě nařezané květiny v květinářství, ještě lehce orosené, zelené. Jako byste uprostřed jara vešli do luxusního květinářství. Nejsou to jen květiny – cítíte prostor, ve kterém žijí. Tu se mihne vůně růže, jasmínu a hlavně bílých květin. Svěží, zároveň elegantní, dokonalá květinová vůně. Výdrž menší, ale není tak drahá, dá se přestříkat.

Ofrésia (Diptyque) - jaro v láhvi, vůně frézie. Jednoduchá, postavená vlastně na jedné květině (kterou miluji). Lehký pepřový tón, není sladká, ale velmi příjemná - hlavně na jaře. Já v ní mám i šeřík a jasmín.

Olene (Diptyque) - miluji zimolez a vistárii a tady jsou obě mé oblíbené zastoupeny hojně. Zimolez jí dodává sladkost, ale je v ní i krásná svěží zeleň. A vistárie - ta mi v této vůni připomíná šeřík. Jedinečná bílá květinová vůně.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 12:44

woman27 Pink Me Up mě z tvého popisu zaujala nejvíc, mám ráda tenhle typ svěžích a jiskřivých růží.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 06:04

Fleur 

Mě taky, mám ji v tužebníku. Bude to první vůně v novém roce.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 09:39

woman27 Já se teď cítím vyzásobená na několik let, ale znáš to, když tě něco zaujme, byť i jen recenzí ...

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 10:56

Fleur Mám stejný pocit s mou zásobou. Přesto se občas něčeho zbavím, abych mohla získat novou touhu

Po jiskřivé růži pro mne jsem se dlouho pídila, až mi ji zpřístupnila MartulaElisabethan Rose od Penhaligon's. Bohužel - jak to už v parfémovém světě bývá - ji reformulovali, a nová je o něčem úplně jinémTak si hýčkám zbytek, jenž vlastním.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 11:02

Korsičanka 

A Ensang Noir L´Entropist jsi zkoušela.?

Ona se jeví zprvu jako nekomplikovaná, ale není pitomá a drží obstojně

...a pak třeba

https://www.parfumanie.cz/database/detail/aphelie-trudon

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 12:09

Fleur 

To si piš, že znám

13356 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 12:27

Miru Trudon na mně slabýL'Entropiste vyzkouším. Díky.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 19. prosince 2025 20:07

Collection Extraordinaire: Moonlight Cherry (Van Cleef & Arpels) - masité černé třešně, některé i kompotované, zpočátku v nebezpečné blízkosti alkoholu - pár minut po nástřiku nikomu nevysvětlíte, že jste si nezpříjemnili den poctivou dávkou griotky. Postupně ale griotka trochu odvanula a zůstala vůně opravdu hodně podobná Lost Cherry.

13356 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 11:12

jerry Moonlight Cherry vypadá zajímavě

Ovšem Elisabethan Rose na mně není ani trochu nudná, jak píšeš v recenzi. Člověk si občas musí odpočinout od některých pecek, jež vlastní

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 11:37

Korsičanka 

U Elisabethan Rose dost záleží na tom, jestli jsi zkoušela původní EdT nebo novější EdP. EdP je trochu jiná, výraznější, bohatší. 

13356 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 11:52

jerry Mám zbytek ve flakonu té původní EDT, je dobře vyzrálá Ta nová EDP má i jiné složení a už se mi tak nelíbí

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 12:04

Korsičanka 

Mně se EdT taky líbí víc - a souhlasím, že "nudné" vůně jsou taky potřeba (taky jich mám na poličce několik). 

13356 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 13:58
13356 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 13:58
Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 19:25

jerry hmmmm...to vyzerá ako kandidát na vyskúšanie...ako také tie ovocné, alebo sladké čerešne ma nudia, griotka, to znie dobre...

Navrch, na minulej stretávke jedna spolužiačka doniesla poctivú domácu čeršňovicu, a ja som vlastne prvý krát v živote ovoňala, aké to je, keď je to domáce...a normálne som zauvažovala, či to rovno nerozlievať do flakónov...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 19:31

Kilian Love Don't Be Shy

Keď som ju na seba nastriekala, dcéra si privoňala, rozverne a ľahko infantilne prehlásila "Mňam-mňam-mňam cukríčky, moje" zhabala mi ju a spokojne s ňou odcupitala.

Asi nemám čo dodať, toto bolo úplne presné.

Tvrdé karamelky.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 21. prosince 2025 08:32

slniecko Ona se ta sladkost k mládí tak nějak víc hodí. Buď ráda, že u dcery našla uplatnění, ty si pořídíš něco sofistikovanějšího .