Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:43

jerry

Ano, je to chyba. děkuji za upozorněníopraveno 

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 14:50

Tilia
Marc-Antoine Barrois

Jsem včela medonosná a už mám po směně. Dneska jsem si dala do nosu. Konečně kvete celá alej těch stromů, které mají tak úžasné bílé květy se žlutými pestíky a to je pro mě ta největší lahůdka. Zaletěla jsem i k jiným květům a všechny byly bílé a žluté jako slunce. Byl to dobrý den, úplně cítím v sosáčku vůni letošního medu.
Je to také vzpomínka na krásná jara a léta, kdy jsem bývala s holkami na chatě, louky kvetly žlutě a bíle a procházka lipovou alejí vpodvečer byla mou chvilkou. Zase mám na sobě bílé bavlněné šaty z madeiry s volánem a cítím se tak lehce, jako by mě nadnášela ptačí pírka, pro mě andělská chvilka. Cítím se součástí celého vesmíru, zasním se a jsem v jiné galaxii. Když otevírám branku, sladce mandlově zavoní ty krásné fialové koule, které máme na zahradě. Sednu si na pařez a v uších mi zní: „Lípy voní krásně za červnových večerů."

Vždy jsem si myslela, že mi nesedí vůni M. A. Barroise a vůni lípy v parfému jsem si neuměla představit. Tilia mě dostala svou krásou a pro mě nostalgií. Je to moderní vůně se skvělou výdrží, krásně šimrá v nose.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 20:18

Tilia

Marc-Antoine Barrois

Sedela si na lavičke pod starou lipou, keď sa deň pomaly lámal do večera. Vzduch mal tú zvláštnu, medovo-kvetinovú vôňu, čo pripomína leto aj domov naraz. Presne ako Tilia na tvojej pokožke. On prišiel potichu. Sadol so blízko, až sa vám dotkli ramená. "Voniaš ako niečo známe," zašepkal, "ako spomienka, ktorú som ešte nezažil." Usmiala si sa. Nie kvôli slovám, ale kvôli tomu, ako ťa jeho hlas pohladil. A keď sa naklonil bližšie, Tilia sa zdvihla medzi vami ako tichý most, ktorý spojil všetko nevypovedané.

Tilia je elegantná vôňa, prirodzene svieža s jemne sladkými kvetinovými tónmi a teplým drevitým zakončenim. Mimoriadne vkusná s výbornou výdržou a projekciou. Milujem ju.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 22:28

woman27 milacka krásně o ní píšete, hned bych po ní podle popisu toužila. ale ne, pro mě prostě ty květinové vůně nikdy nebudou

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 06:16

alibi 

...to jsme se tady, myslím, s jerry

shodly, že bychom chtěly zažít, jak to na někom voní, když to voní...

(teda, jestli to nebyl Aldebaran)

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 11:33

Miru alibi 

Já jsem vůbec nečekala, že na mně bude tak hezky vonět. Květiny sice miluji, ale lípu znám jen z alejí. A fakt mi sedí (na rozdíl od Ganyamede). Ale tak, já mám ráda "hezké" kvalitní vůně. Divnovůně se mi někdy líbí, ale na mně prostě nevoní hezky.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 11:37

A pridám dnešný postreh z Tilie, dnes som z nej cítila hlavne jazmínové luxusné mydlo.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:19

Miru woman27 milacka nemyslím si, že by to na mně Milaččce nebo Lucinele nevonělo. ale můj nos cítí jen ty květiny a chemii a to prostě nezvládnu nosit a cítit celý den.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:22

woman27 alibi

...vůni lípy miluju, když kvetou, vždy nasávám pod stromy.

No, tahle vůně se na mě rozkládá do nepěkna. 

Holt je pro jiné dámy

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 13:08

alibimne húpe žalúdkom Ganymede, na druhých dámach sa mi páči. Kedysi to bolo aj Baccaratom, ale Baccarat celkovo nedávam na nikom. Som aj rada, že boom s touto vôňou je už za nami, hoci ho kde tu ešte cítim (alebo jeho dupe). Pre mňa je to rýchly únik od majiteľky. 

Offline Magda
253 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 13:58

Tilia je na mně největší sběratelka komplimentů, zato Ganymede nepochválí nikdo

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:00

milacka Magda Mne keď niekto pochváli vôňu, tak najčastejšie Ganymede. Zrovna aj dnes, prišla kolegyňa do miestnosti, kde som sa navoňala a hneď hlásila, že hmmm, tu to krásne vonia...

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 17:55

milacka 

Tak tady to mám trochu naopak. Ganyamede jsem zkoušela i extrait (stokrát horší) a prostě ne, a ani nikdo v mém okolí - to prchám. Baccarat se mi konečně začal líbit a nastal ten šílený boom, i u nás na malém městě. Ať už originál, či dupe. Takže už na něj nedošlo. A rozhodně to nebyla láska na první přiňufnutí.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 19:42

Tak já už jen do statistiky:

Baccarat byl pro mě olfaktorická zbraň a jeho napodobeniny jsou stokrát horší, ale postupem času jsem si zvykla, takže kvůli němu místnost opouštět nemusím.

Ganymede i Tilia se mi moc líbí na jiných, pro mě nejsou.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 19:30

Opera (Xerjoff) - hutné květiny (v čele s pačuli) ponořené do sladkého sirupu, hustého a temného. A sirup se vylil na koženkové sedadlo. Dekadence nebo punk? Každopádně toto bych v opeře nebo v jiném uzavřeném prostoru potkat nechtěla, a to ani poté, kdy se rozvoněla podoby vzdušné ovocně nasládlé pačuliovky. Ale na denní nošení by to šlo.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 13:43

Fleur Já když cítím něcojako Baccarat, tak si řeknu: "Díky, že mám vkus".

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:16

Pirates' Grand Reserve (Atkinsons) - tihle piráti jsou milovníky čokoládových pralinek, ovšem plněných hodně kvalitními likéry všeho druhu (prostě piráti, no). Jenže piráti pralinky i s náplní vmžiku spořádali a zbyla jen taková nijaká vůně s trochou dřeva, nasládlého krému a lehce drhnoucími suchými lodyhami.

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:12

jerry To mi přijde, že je bolest všech současně vychrlených vůní, jež jsou běžně na trhu, a to mluvím o niche parfémech...

Zkoušely jsme zas s Dali2011 NOVÉ vůně v Myskinu.  Prvních 2-5 min. (max.) bych jich i několik koupila. Ale co se s nimi uděje v další půlhodině, je skoro neuvěřitelnéStejný prašný/syntetický drydown - neidentifikovatelná nuda. Jak ty často píšeš: generická vůně.

A to mluvím už o zkoumání venku a na kůži, protože v samotném obchodě překrývá 1 vůně druhou, takže tam vznikne téměř anosmická atmosféraDříve naskladněné parfémy jsem tam ráda i koupila, 2 ještě vlastním a jsou fajné: od Édit(h) Kagamigoshi a Pine od Stora Skugan.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 12:43

.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 12:46

French Kiss
(Guerlain)

Pokud měl někdo očekávání vášnivého francouzského polibku, tak toho se mu nedostane. Ale milá pusa od milovaného člověka je pro mě lepší. Pusa plná sladkých malin, možná i malinového džemu. Nebo to také může být rtěnka vonící po malinách. Vlastně je to jedno, ten polibek je moc příjemný. A nezůstane jen u toho. Kytička fialek přivolávající jaro. Růže se drží trošku vzadu, ví, že tady nehraje hlavní roli. Zato mandličky obalené v cukru jsou zřetelné a velmi jedlé. Kombinace heliotropu a vanilky vůni činí veselou, mladistvou a závěrečný vstup kosatce zapudruje všechny složky do půvabné chumlací vůně.
Výdrž je dobrá, do prostoru se příliš nedere. Ostatně je to polibek a to je intimní záležitost.