Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 18:31

Fleur 

...hm,smyslný apel jsem upozadila, nebo - minimálně není prvotní, co ve vůních momentálně potřebuji, resp. teď  -

prostor, volnost a současně uzemnění, resp. vyjádření klidu v prostoru...

(líbí se mi divno vůně - Zero Comme des Garcons, Fleur Danger, Absinth Nasomatto...)

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 18:38

Fleur 

ad Rose Blaze

vlastně i

+ Holy Berry

- ty vůně jsou takový úchylně nudný, nudně úchylný...

...celkem dobře si je ale dovedu představit k těm insta "kráskám" -

stejné rty, stejné řasy, vyžehlené prodloužené(většinou) vlasy, klepání umělými nehtíky na rozbalované krabice.

Amarouny moderní/současné doby

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 18:53
13356 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 18:55

Fleur Zkoumej, krásně teplé kadidlo, kdybych kadidlový odstřik neměla,...

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 19:01
Offline woman27
469 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:06

Lipstick On (Maison Margiela)
Líčíte se? Moc, nebo jen tak pro podtržení rysů, které chcete, aby vynikly? Tak pro ty druhé je tady vůně, která přesně vystihuje nahé líčení. Jemný make-up, řasenka, příp. ještě dokonalá linka, žádné stíny, jen trochu zdravíčka na tváře a rtěnka. Rtěnka je nejvýraznějším prvkem. Jakou má barvu? To ať si každý dosadí podle svého vkusu, ale já preferuji tmavě růžovou, magenta. Jednou jsem to vyzkoušela k černému monochromnímu oblečení a zjistila jsem, že mi sluší víc než rudá. Jak voní rtěnka? Voskově, trochu jako růže a prostě buď Vám voní, nebo ne.
Tahle vůně je totiž o voskové rtěnce, vůbec nemusí být od babičky, voní tak i moje vzácná od Sisley a já tuhle vůni miluji. Vnímám i kosatec vyválený v pudru a malinko vanilkové tresti. Není lepkavá, ani sladká, jen krásně nasládlá. Nečekejte žádný zvláštní vývoj, jen poctivost složek a můžu vám slíbit, že je taková, jak jsem ji popsala. Není to typ vůně „na každé kůži se rozvoní jinak“. Takže nasládlá irisová vůně rtěnky pod pudrovým závojem s velmi dobrou výdrží. A ano je to tzv. divadelní vůně, ale klidně bych ji nosila obzvlášť v zimě i do kanceláře. A myslím, že by v ní mohli najít zalíbení i ti, kteří si příliš neoblíbili Lipstick Rose nebo Misia, protože je přirozenější, nic nepředstírá a sevře vás ve své náručí.
Má jednu zásadní vadu – už se nevyrábí.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 16:34

Fan Your Flames (Nishane) - počáteční vývoj je pro mě takový neuspořádaný, od každého něco - něco zeleně, něco gurmánské sladkosti, něco dřeva, ale zato více kůže a kouře. Po úplném rozvonění pak konopí smíchané s nasládlým tabákem - lehce doutnající, nasládlé a opravdu hodně suché. Pro mě je konopná víc než leckteré vůně, které cannabis mají přímo v názvu.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 18:43

Cuir Mythique (Korloff Paris) - surová nezpracovaná kůže v dílně mistra brašnáře, ovšem s počátečním kouřem ze zapálených pneumatik. Ale kdo neuteče - vyhraje...chvíli to sice trvalo, ale do kouře se začaly míchat začalo zelené cypřišové větvičky s jalovcovým jehličím a kouř zůstal jen v lehké kouřově-kožené ozvěně. Pěkné to je....

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 16:23

Heaven Can Wait
Frederic Malle, tvůrce J. C. Ellena

Hřebíček je pro mě spojený se svařákem, Vánocemi a v kombinaci s karafiátem. On je tady hřebíček vlastně převlečený za karafiát, je trochu štiplavý a trpký a působí velmi hřejivým dojmem. Ale postupně - jako první mě pozdraví kosatec na smrtelné posteli, vysušený jako moje ruce bez krému, bílý a unavený. Jak nemám ráda v parfémech mrkvičku, kdyby tady nebyla, kosatec by skonal. V tuto chvíli vnímám chlad, studený adventní den. A právě to spojení tepla a chladu činí vůni tak jedinečnou, jako když se přikryjete hřejivou kašmírovou dekou. Samozřejmě je tam pudr, měkký a přítulný, žádná babiččina skříňka. Pastelový akvarel, jemně rozpité barvy, které září, jako bych chvílemi cítila i jiskřivé aldehydy. Vysoce elegantní, zároveň smyslná, jedinečná vůně, která odchází, aby se zase vrátila.

A název? S tím nejsem úplně ztotožněna, ale nejsem J. C. Ellena, který chtěl vůní vyjádřit blaženost, pocit zastaveného času, chvíli, která nemá nikdy skončit.
Já to spíš cítím tak, že nebe může počkat, protože s touto vůní do něj rozhodně nemám chuť spěchat (ať už nebe, nebo peklo).

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 18:53

Vůně pro Zou

Blanche Bête
Les Liquides Imaginaires

Rituál krásy. Dřevěné kádě naplněné teplým, čerstvě nadojeným mlékem. Nahoře plavou lístky jasmínu, tuberózy a jiných bílých květin, které v kombinaci se zvířecí vůní mléka voní obzvlášť opojně. Ještě nastrouhat trochu vzácného kokosu a pochoutky nejdražší – čokolády. Místnost voní kadidlem a mastným mýdlem. Krásná žena se naloží do kádě a oddává se rituálu krásy.
Velice zvláštní, silná vůně, kde hraje prim mléko a slabě postřehnutelné kadidlo. Vůně pro někoho živočišná a vábivá, pro jiného vůně matky. Jsem někde uprostřed – bílé květy činí pro mě tuto vůni velmi ženskou, která koketuje a zároveň se stará vzorně o domácí krb. Náročná vůně, zkoušela jsem ji pětkrát, než jsem dokázala zachytit její podstatu mým vnímáním.

A proč vůně pro Zou? Starší vnučka mi včera hned ve dveřích řekla: „Babičko, ty krásně voníš“.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 19:30

Unique Zen Gi

sa otvára ako tiché ráno v japonskej záhrade. Prvé tóny sú čisté a svieže, akoby si medzi prstami rozdrvila jemné lístky zeleného čaju. Táto úvodná sviežosť ťa obklopí ako dych vzduchu, ktorý cítiš na pokožke. Jemný, chladivý. Kvetinové srdce je elegantné, biele kvety sú bez sladkosti. Nie sú hlasné, ale žensky zmyselné. Záver je pokojný a harmonický. Hrejivý santal a nežná ambra vytvárajú pocit vnútornej rovnováhy. Objímajúc ťa šeptajú: "Tu si doma." A ty o tento okamih nechceš prísť. 

Mimoriadne pôsobivá ženská elegantná vôňa, ktorá zanecháva v tvojej duši hlboký pokoj. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 19:31

Ako zmenšiť obrázky prosím?

13356 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 20:00

milacka Mně to taky nejde

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 29. listopadu 2025 13:42

milacka Krásně napsané a velmi mě to oslovilo; nějakou podobně zklidňující vůni bych také uvítala.

13356 příspěvků moje polička 29. listopadu 2025 15:12

Fleur Četla jsem "zneklidňující"...a úplně jsem se o tebe zalekla

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 29. listopadu 2025 18:13

Korsičanka Ne, to bych možná napsala tak před čtyřiceti roky !

13356 příspěvků moje polička 29. listopadu 2025 18:25

Fleur To je vtipné, já bych to napsala tehdy i teď

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 00:18

Fleur ďakujem, určite nezostanem pri jednom odstreku. 

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:48
Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:51

alibi 

Prolink směřuje do DTB na Aedes de Venustas.

Není to renonc?