Miru Zkoušela jsem ji a v databázi i recenzovala
.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...aha, tak to jsem nějak zazdila...
Pro mě je to lahodně kovová, chladivá růže. Nejblíže mi ji připomíná Oud Silk Mood Extrait, kdy Black Rose je ještě více hladší, lesklejší a hlavně kovovější...
...nenabažitelná.
Jiná...
![]()
Paraiba (Gisada) - vzduch ovoněný nasládlými květinami a trochou ovocných tónů. Po rozvonění jezírko s prohřátou vodou a nasládlým dřevem. Je to sice takové průměrně pěkné, ale intenzita je mizivá
Zkusila jsem Elisire Aliksir a
Bruma od Trudon
Agatho Pompei Castiamanti.
Ano, líbí se, jsou zajímavé a složité. Ale bohužel se k nim nehodím já, neladime spolu, myslím, že nejsem tak charismatická osobnost, abych ty parfémy nosila se sebevědomím. ![]()
Následuje zcela neskryvaná reklama na Niche parfumerii v Luhačovicích, kde prodávají moc milé a věci znalé paní:) Tam jsem to všechno zkoušela. Doporučuje 10 z 10 Mh.
Ideal One (Maison Martin Margiela) - jemná kůže se svěží levandulí ovoněným pižmem. Zatímco pižmo i s květinkami odvál čas, zůstala poměrně sytá kůže v podobě nové kožené aktovky se znatelnou porcí živočišna. Intenzita i výdrž na jedničku, kvalita je zřetelná...ale není to vůně pro mě.
Eclats de Patchouli (Korloff) - kdo hledá pačuli, tak tady jí najde jen stopové množství. Je to především kožená vůně - kůže je jemná, ambrou oslazená, sladce zakouřená a hojně kořeněná. V dojezdu pak vzdušně dřevitá. Tohle se povedlo....![]()
Já dnes poctivě zkouším Sticky Fingers a připomnělo mi to atmosféru babiččina bytu z doby před 45 roky, úplně mě to rozesmutnilo, ale ne nějak něžně nostalgicky, spíš do pocitu zmaru. Žádná gurmánská slast, jak zmiňují ostatní recenze. Z té gurmánštiny tam cítím jenom pachuť žluklé čokolády.
Tak možná je to těmi Dušičkami, nebo třeba opravdu žádná vůně od F. Bianchi není pro mě.
Fleur Asi obojí
Mě poslední dobou FB zklamává, ale ty 2, jež mi zbyly, jsou epesní![]()
A jsem zvědavá na novinku - snad příští týden vyzkouším.
Iris (Gisada) - jemné neidentifikovatelné nasládlé květinky na větrné hůrce, po kosatci ani stopa. Intenzita mizivá, výdrž jakbysmet. Hra na nikovku skončila totálním propadákem.
třeba opravdu žádná vůně od F. Bianchi není pro mě.
Pár vůní jsem od této značky vyzkoušela a nebylo to nic pro mě - vždycky na mě vylezlo něco divného (buď celkově nebo třeba až v dojezdu).
jerry Utěšuje mě, že tedy nejsem jediná, komu tahle značka nesedí
.
Iris Doré (Korloff Paris) - kosatcové jemné dřevitě pudrové NIC. Sama o sobě je vůně pěkná, ovšem intenzita je mizivá tak, že by ji ocenil se svým čichem akorát policejní pes. Oproti tomu výdrž je slušná.
Fleur Danger Thomas de Monaco
...pepř, kov, prach.
Střelný prach kovovo pepřově nasládlý,
navlhlý a současně podprahově jemně drhnoucí
a k tomu vůně vzduchu v blízkosti zbraně.
Pod tímto uváděným začíná prosakovat(stejně jako se z rány krev vpíjí do oděvu)
měkká nasládlost/nasládlá měkkost -
delikátně mléčně navanilkovělý vlaze aledhydový(jakési mohérové mýdlové bubliny)
nápěv ze zralých malin, připravovaných na zmrzlinový pohár Hot Love v momentě,
kdy do zahřívaných lesních plodů přidáváte po lžíci kvalitního rumu.
Stále přítomný/vůní bez přerušení prostupující/
kovový akcent působí pak jak olizování stříbrné lžičky
od dobroty barvy magenta...
...ano, u této vůně by se dalo použít slovo "znepokojivá",
fluidní,
nebezpečná fluidnost...
kov,
mléko,
maliny,
teplé mýdlové bubliny,
jejichž pukání má na svědomí, v podobě nanojehliček, pepřový prach.
...ostrá
jako
břitva,
jemná
jako
prach...
...duše,
třaskavina
ve
tmě,
líbeznost v
malinách...
...nasládlost
krve a
vrzající
strach -
pak ty
zas
veď
mě v
snových
krajinách...

Balle d´Argent Anomalia
...zvláštní, příjemné, neobvyklé
Chtěla jsem začít vůni "rozebírat", ale po chvilince jsem si uvědomila, že ji vlastně znám...
...kupte si ji, nebo ji určitě zkuste, pokud se vám líbí, máte rádi
Angel Thierry Mugler

ad FLEUR DANGER Thomas de Monaco
obsahuje odbdobné aldehydy jako Blanche Absolu Byredo,
vlastně jsou si ty dvě vůně velmi podobné.
Altamura L´Entropist
...vytáhněte z lednice láhev Cointreau, bohatě polkněte a
máte přesně tuto vůni - pomerančem zpočátku sladký alkoholově silnější likér, po chvíli už téměř bez doslazení,
i s chutí chladu skla, a kovu studeného šroubovacího víčka,
a pak kadidlo...
...hřešící kadidlo,
kadidlo omývané vnitřně prohřívajícím drinkem,
na povrchu však téměř ledovým,
k tomu podprahový, delikátně naslanělý akcent a dojem ohřáté coca-coly, s níž si dochucujete v olovnatém křištálu ohnivou vodu...
Altamura se dá vnímat dvěma způsoby -
buď jako kadidlová vůně ochucená pomerančem bez cukru,
nebo
jako vůně, opravdu, kdo znáte, výše zmiňovaného likéru na ledu
Iris Ebène (Atelier Materi) - přála jsem si poznat nějaký parfém této značky a řekla bych, že má velmi specifickou DNA. Trochu se mi změnil vkus od elegantního chanelovského ocásku k více živoucím vůním. Kdysi bych tuto vůni šmahem zavrhla.
Vedle koňské stáje je dílna na zpracování dřeva. Stará budova, podél níž rostou kosatce, ty původní světle fialové. Mladý pán si jde zajezdit, popadne kožené sedlo, vyskočí na koně, který se vzepne až se ve vzduchu rozptýlí spousta dřevěných hoblin. Pak si vzpomene, že něco zapomněl. Jde ke zdi a utrhne pár kosatců. Uvědomí si, že je potřebuje do něčeho zabalit, pohlédne na stůl a tam leží kus semiše. Popadne ho, zabalí do něj kosatce, kývne hospodyni do okna, z něhož se line vůně hřebíčku a hlavně pepře. No, nevoní to zrovna lákavě. Kosatce zabalené do semiše v jeho rukou rozkvetly, či spíše změnily se z těch nejobyčejnějších kosatců na sametově máslové černé kosatce a podezírám muže, že vytáhl někde z kapsy kousek hořké čokolády. Pak už jen zvířil prach a vydal se za svou milou či milým do noci.
Je to velmi zvláštní vůně, nedá se nazvat hezkou, je tak trochu špinavá.
ad FLEUR DANGER Thomas de Monaco
...je to taková kovově futurističtější, a téměř bez cukru,
verze Baccarat Rouge a Burberry Her EdP
...ta Relique vypadá krásně!
Miru Nic pro tebe
. Drží se dost u těla, nevyzařuje žádný smyslný apel, je vlastně dost nekomplikovaná - přesně to mi teď vyhovuje. Laděním a vyzněním je podobná Cardinalovi, ale ten mi připadá odtažitější (a jak říká jedna moje kamarádka, zmizí dřív, než řekneš "Amen"
).
Potřebuji ještě víc prozkoumat Eau Sacrée od Heeleyho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje