Miru Nám s Dali2011 Trudon 45 hrozně připomínala BR540, ač dle složení to tak nevypadá.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...fakt.? Tak to by mě nenapadlo vůbec.
Když už nějakou podobnost, "příbuznost". tak s vanilkovými vůněmi M. Micallef
Miru Možná ji do testeru v Ingred. přikápli
Ne, je opravdu hodně sladká a dojezd je fakt baccaratový. Ať žije originalita!
S ne-originalitou je to věčný koloběh - Baccarat je prakticky identický s jednou vůní od Pascala Morabita. A ta je o 15 let starší. Holt neměla takovou reklamní podporu.
jerry Fakt? Škoda, že jsem ji nepoznala dříve. Já vím, že je těžké složky poskládat tak, aby celek něco nepřipomínal. Nos se však zaraduje vždy, když něco nevšedního ucítí, a navíc to má hloubku. Ale každá vůně, je-li nošena často, v silném nástřiku, nebo ji cítíš kolem sebe, se časem omrzí
.
...jj, hodně sladká je, to ano![]()
Forbidden Games Kilian 2026
...žvýkačka
yes,
ovocná, sytě šťavnatá žvejka,
moc příjemná.
Chuti plný černý rybíz,
čerstvé, velmi tmavě modrofialové, delikátně natrpklé a sladké(!) kuličky,
ano, hedvábně příjemně oslazeny.
Ne však obyč bílým kalorickým práškem,
ale jsou to vlastně moučnatá jablka se špetkou skořice,
rozvařená ve vodě s medem a
tato přesnídávka téměř černé bobulovité plody v mžiku válcuje,
přebírá hlavní slovo a
černý rybíz nyní celou kompozici podprahově spíše ozvláštňuje,
dobarvuje...
...vůně se tak přelévá z jedné polohy do druhé a zase zpět.
Hebce pikantní jablečno švestkově namedovělá přesnídávka
s černými šmouhami od sazí nebo nečistých myšlenek
(black currant, opopanax) a
to ji posouvá do velmi příjemné, nenablblé,
ovocné vůně
Solidní,
povedné...

Lilac Love Amouage
...úvodní odér a odér, který vlastně vše obaluje, mi voní mýdlově a čistě, jako když se přijde do kadeřnictví -
vůně kvalitních, ovocnokvětinových šamponů se mísí s jemnou vůní čoko pralinek a horkého kakaového vánku od servírovacího stolku,
aby čekání bylo co nejpříjemnější...
Nějak už mě ta vůně neoslovuje, působí na mě nyní lehce starosvětsky.
Hutné tělové mléko s šeříkovou parfemací.
(gurmánština, spíše její stopy, nakonec úplně zmizely)

Fleur Narcotique Ex Nihilo Extrait
...lahodně vláčně prachově deliciózně šťavnatě
naovocnělé
s podprahovými mohérovými mydlinkami.
Nagurmánštělá ovocnost je ale hlavní.
...taková, o ingredience barevnější, Nomade EdP Chloé.
Tato vůně působí sofistikovaněji, ne tak průrazně, ve smyslu přidrzle
(v tom dobrém významu slova),
ale stabilní je.
(rozdíly mezi EdP a verzí Extrait tedy nevnímám)

2 nejlepší VANILKY, jež znám: Vanille Rêve od Shalini a V.Planifolia 21 Extrait od Guerlaina
Ještě jsem milovala jednu, a sice V. Insensée od Atelier Cologne...zakouřená...
Tá Vanille Insensée
, to je zas jedna, kde dodnes ľutujem, že som sa zdisciplinovala....a už ju nerobia, vrrrr!!!!
slniecko Právě![]()
Ostens Impression Rose Oil Isparta
Roztomilá citrická ružička, pôsobí ako rozvíjajúci sa čerstvý púčik orosený sviežou rannou rosou. Nežné, čerstvozelené tóny sú mäkko rozostreté na pozadí. Vôňa sa ďalej rozvíja, akoby ruža skutočne postupne rozkvitala. Krásny obraz, krásna impresia.
bdk Parfums Impadia
Ovocie. Ovocná zmrzlina, hladký, jemně sladký, mliečno-ovocný krém. Pôsobí milo, letne a slnečne rovnako ako aj jej flakón. Jednoduché a podarené.
Ex Nihilo Venenum Kiss
Mierne koňaková mäkká a teplá vôňa davany, jemne okorenená muškátovým orieškom a odľahčená zábleskami ruže. Celok vytvára dojem v rukách zohriatej hmatky, hnedého oblého polodrahokamu s červeným žilkovaním. Pôsobí teplo, intímne (v zmysle dôverne, toto rozhodne nie je slabá vôňa), upokojujúco a zároveň trochu magicky.
D'Orsay Tonka Hysteria
Kým väčšina tonkových parfémov je komponovaných hladko, oblo a často gurmánsky, tu má tonka zdrsnený povrch. Zjavne zámerne a je to vydarený zámer. Pridané korenisté tóny, trocha driev, konvalinkový akord spolu vytvárajú dojem šmirgľom mierne zdrsnenej dosky, kde týmto spôsobom upravený povrch umožňuje prejaviť sa daným látkam omnoho aromatickejšie a - akosi - odhalenejšie. Toto je fakt masterpiece.
Z čoho mi vyplýva, že už žiadna disciplína nebude. Bola, nebude. Neosvedčila sa ![]()
slniecko Já si už ani takové úkoly nedávám.
Ad D'Orsay Tonka Hysteria: Ze všech zkoušených vzorků D'Orsey v Ingr. byla nejzajímavější. Ale na nákup to zatím nějak nestačilo
.
...souhlasím -
Tonka Hysteria je velmi povedená, krásná vůně!.
Venenum Kiss - dílo ze skupiny vůní od značky Ex Nihilo, která voní velmi příjemně, decentně luxusně, není naivistická, ale líbí se
(do stejné party bych zařadila i
Fleur Narcotique, Gold Immortals EdP, Lust in Paradise - to jsou vůně typově něco jako mix Chanel a Dior a Chloé/Coco Mademoiselle, Miss Dior, Nomade akorát že v niche provedení, resp. skoro to samé, ale jiná značka, jiný, také pěkný flakon)
Pak je velmi příjemný
Iris Porcelana - lahodný chladivý, hlavně kosatcový pudr, typově jak tělové vůně od Diptyque(no, pro někoho by to mohlo být poněkud jednotvárné)
Honoré Delight - sofistikovaně nagurmánštělá vůně, elegantní(tady ale asi bude záležet dost na chemii těla, mohlo by to třeba na někom vyznít ne tak rozkošně)
Blue Talisman - kapitola sama o sobě. Za mě tedy jedině EdP.
Extrait už vyznívá dost jinak(ano, je pěkný, ale v podstatě dost jiný. Svých příznivců má také dost ale)
EdP je prostě vysoce kvalitní, delikátně pikantní, ovocně svěží vůně, hladká, lahodná, velmi příjemná na čichání, zanechává pěknou stopu, je chválená, velmi dobře drží, voní kvalitou, hezky a současně neotřele.
Miru Fleur Narcotique som nejaký odstrek mala, k tomu sa ešte plánujem vrátiť...no a ostatné ešte potrebujem preskúmať.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje