Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 05. března 2026 18:41

...jsem si říkala, že přece není možné, aby, když se mi vůně dřív moc líbila, byl najednou obrat tak výrazný...

Zkusila jsem tedy znovu a, nevracela jsem se k tomu, jak jsem ji cítila dřív, ale soustředila jsem se na to, jak ji vnímám teď/jako novou vůni -

Lilac Love Amouage

...z pokožky sálající krémově pudrová těžkotonáž

s podprahovými akcenty amaretta

(kdy do sytě lesknoucí se hnědé napadalo pár jemno kvítků fialového šeříku).

Vlastně bych ji typově mohla přiřadit k vůni Teint de Neige Lorenzo Villoresi - to je také nálož lahodného pudru

(pro někoho příliš, pro mě akorát/výborná),

a nebo k Byzantium Tesori d´Oriente.

Když si představím, že bych byla do Lilac Love zahalena,

maximálně mi umocňuje pocit čistoty...

...ale ne čistoty pracího prášku či aviváže nebo ochranné sterility,

ale čistoty ženského budoáru -

s krajkami, hedvábím, pudřenkami a hřebeny s kostěnou rukojetí, se sametovým postrováním křesílka, s voálovými záclonami jemně se vznášejícími nad podlahou a

přítomná dáma, žena - plyšové pantofle, v podpaží kočičího mazlíčka a v druhé ruce porcelán s teplou čokoládou.

Prostě voňavé holčičí území

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 06. března 2026 21:21

Powder Love (Juliette Has A Gun) - přeslazený cukrový roztok s množstvím ambroxanu větším než velkým. Příjemně sladké pižmo v dojezdu to zachránit nemohlo.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 07. března 2026 10:24

alibi

...jak jsi psala o Reiovi, že cítí vůně ve spánku -

to mám taky, to jednak, rozumím mu, tomu...

A druhak - před spaním dám na horní část zápěstí(někdy na obě) vůni/ě a

zkoumám, zkouším, jestli vydrží do rána,

a v noci, když se budím, tak si vždycky přivoním.

A některé vůně v noci voní jakoby jasněji a jiné se hodně utlumí, aby třeba ráno pak si ty role, kolikrát překvapivě, vyměnily...

Přičítám to tomu, že vůně reagují nejen na chemii těla člověka

(která je samozřejmě během měsíce jiná, více u žen... Pak stav psychiky, stres, atp.),

ale i na frekvenci srdce, protože ta může být během spánku různá a to se pak odráží na prezentaci vůně samotné...

Hm, jo noo, není to o tom, kolik hodin denně přemýšlím o vůních.

Přemýšlím o nich konstantně, prostě pořád

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 07. března 2026 15:33

Miru ja som si nevdojak spomenula na Lilac Love, keď som dostala včera do daru nový krém na ruky Lilas od Fragonard....netvrdím, že je to totožné, ale tá púdrovosť a krémovosť tam je podobná. Otázka ale je, či to nie je len tým, že ide o krém na ruky, či vôňa k nej je tomu tiež podobná.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 07. března 2026 15:58

slniecko 

...tu vůni neznám. Ale od Fragonardu mi nikdy nic nevonělo. Přišly mi ty vůně takový divný, noo.

Shodou okolností jsem Lilac Love Amouage dnes zase zkoušela a fakt Byzantium Tesori d´Oriente. Za zlomek ceny...

EDIT: na druhou stranu - co by ne. Co by to na Tobě nemohlo vonět jako vůně jiná.?

Vždyť já nevím, jak na Tobě voní Amouage a ani vůni od Fragonard neznám

Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 07. března 2026 18:20

Miru Přemýšlím o nich konstantně, prostě pořád

slniecko Ty nemáš Lilas toaletku? Jsem na vůni krému hodně zvědavá, jak si budou podobné.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 07. března 2026 18:34
Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 07. března 2026 19:21

Korsičanka teraz majú novú, v línii L'Herbiere

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 07. března 2026 20:02

Veronique Gabai

Sunset Wood

Začína krátkym úvodom slnečných citrusov, ale ako aj názov napovedá, hneď začínajú zapadať. Vôňa tmavne, sladne a vyvíja sa do jemne korenistých tónov, ktoré sa postupne spájajú a drevami a malou trochou balzamických a oudových tónov. Na túto značku je to veľmi netypická vôňa.

Vert Désir

Zeleň, zelené citrusy. zelená mäta. Optimistická, upokojujúca, plná života. Ak je liturgická zelená farbou nádeje, mohla by voňať takto.

Sexy Garrigue

Vždy, keď zbadám tento názov, trocha ma to pobaví. Pod slovom  Garrigue sa mi vždy vynorí fotografia nášho prvého prezidenta a teda tie fúziky a okuliare možno pôsobia dôstojne, ale určite nie sexy. Aj keď skutočnosť, že si vzal ako stredné meno pri sobáši priezvisko jeho manželky, aby to bolo spravodlivé a zasadil sa o to, že prvé Československo malo hneď všeobecné volebné právo aj pre žený, čo vtedy ešte nebola vôbec samozrejmosť, už sexi je.

Ale Garrigue je v skutočnosti názov pre porast okolo morského pobrežia a vôňa je skomponovaná a nazvaná podľa tohoto. a skutočne, okolo pre značku typických citrusov sú tu ľahké drevito-bylinné tóny, slaný vzduchu a troška balzamov, ktoré to usadia.

Ready for Rosé

Ľahká ruža, skôr ružové lupen spolu so zeleným lístím, trocha ovocia, mierne šumivé tony. Názov mi natoľko evokuje večerný pohár ružového vína, že vôbec neviem posúdiť, či ho tam cítim kvôli názvu, alebo vôni samotnej.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 08. března 2026 05:10

slniecko

...jej, to jsi mi udělala velikou radost zkoušením značky Veronique Gabai!

Tu mám v hlavě už dlooouho, že se mi moc líbí flakon

(mimo jiné jsem před časem zmiňovala, že mi přijdou "nainspirované" u značky Dee April...)

Z toho, co jsi popisovala, by se mi složením líbila nejvíc asi Sunset Wood.

Máš ještě její nějaké vzorky.?

Třeba Le Point G, Lumiere d´Iris, Noir de Mai, Oud Elixir.?

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 08. března 2026 08:48

Miru Gabai ma ty flakony min. od 2019, Dee April od 2023. Mmch, zkousela jsem Eau du Jour a Eau de la Nuit a nelibily :)

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 08. března 2026 09:45

andry 

...no, vždyť já právě psala tady, že April se inspirovala u Gabai, že mi ty černé flakony připomínají tyto..!

(asi moje předchozí formulace byla kostrbatá)

Ty, co píšeš, že Tě nezaujaly, mě taky nezaujaly svým složením. Já jdu vždy podle složení...

Děkuju!.

EDIT: 14/06/25

(cca prostředek stránky...)

https://www.parfumanie.cz/forum/search?filter=1&query=gabai

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 08. března 2026 21:28

Miru nemám vzorky, drží ich jedna bratislavská parfuméria. Možem skúsiť vypýtať, či mi nejaké nedajú

Fakt by ma zaujímalo, čo to na tebe spraví, Gabai je totiž úplne "posadnutá" citrusmi, ale tie vône vôbec, ale vôbec nie sú slabé.

andry Eau du Jour a Eau de la Nuit vôbec neplánovali byť samostatné vône, len ako má Floraiku svoje "shadows", proste na layering s ostatnými, preto sú také ploché a lineárne.

(Ale viem, že nemáš rada ten koncept a pri tých cenách to úplne chápem, ja som zas kvôli tomu dlho ignorovala značku Jo Malone...akože wtf, za tú cenu si to mám skladať ja...).

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 08. března 2026 21:44

slniecko vim, ze tyto dve jsou urcene pro vrstveni, ale mne proste nevonely, ne ze bych mela treba problem s prilisnou jednoduchosti.

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 08. března 2026 22:16

andry chapem

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 09. března 2026 03:48

slniecko 

...tak jo, moc děkuji...

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 09. března 2026 09:43

...tak jsem zjistila, že jsem asi nezkoušela vůni Promise Frederic Malle.?

Ani v textu databáze nic(občas něco nedám k vůním...), hmm.

Přitom složení velmi slibné

(teda, už po x té se opakující napříč značkami, ale jasně že mě zajímá, jak to vymachrovali tady), recenze rozporuplné(= pro mě opět slibné) a já nic.?.

Měla bych se dokopat vyrazit do Prahy asi

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 09. března 2026 10:03

Miru Mně se nelíbila, tak ji určitě vyzkoušej ?

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 09. března 2026 10:04

Tablet mi z úsměvu vyrobil otazník...